DUBOKO GRLO IZ MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA: I MINISTRICA BRNJAC UMOĆENA U VJEKTROELEKTRANE KRŠ-PAĐENE

Tekst: Djelatnici MTS RH

Foto: Vlada RH/Panopticum/ZKS

U trenucima dok ministrica turizma Nikolina Brnjac bezbrižno hodočasti s premijerom Plenkovićem na EXPO 2020. u dalekom Dubaiju a na Zagreb pada dron iz nepoznatog vojnog arsenala koji prijeti da turističku sezonu tijekom 2022. godine u Hrvatskoj pretvori u prah i pepeo, uredništvo portala Panopticum zaprimilo je ponovno, treće po redu, uznemirujuće pismo zaposlenika ministrice Brnjac, koje ima naglašenije karakteristike dokumenta za USKOK a nešto manje beletristike, prenosimo u cijelosti i to kako slijedi:

Poštovani dr. Raos,

dostavljamo Vam kao jedinom glavnom uredniku koji se usudio objaviti istinu o kriminalu i korupciji u Ministarstvu turizma i sporta još nekoliko istinitih crtica pa Vas molimo da ih objavite. Hvala Vam.

OD KADA JE MINISTAR HORVAT UHAPŠEN, U MINISTARSTVU TURIZMA I SPORTA NEPREKIDNO RADE UREĐAJI ZA UNIŠTAVANJE DOKUMENATA, REKORDE BILJEŽI I BROJ ,,NENAMJERNO” UNIŠTENIH MOBITELA, A KOJI SU ETO, KAO ,,SLUČAJNO PALI U VODU ILI SU KAO SLUČAJNO PALI POD KOTAČE AUTOMOBILA”

Sve ima uporište u dokumentima i gotovo ih je nemoguće baš sve uništiti, a i svi dokumenti kao i kod uhapšenog Horvata ionako moraju biti pohranjeni u Glavnom tajnistvu ministarstva, financijama, računovodstvu, nabavi, ljudskim resursima, reviziji i arhivi ministarstva. Iako od kad je uhapšen ministar Horvat jedino što se radi u Ministarstvu turizma i sporta je neprekidan rad bezbrojnih uređaja za uništavanje dokumenata, a nevjerojatno kako je porastao i broj službenih mobilnih uređaja ministarstva kojima se koriste svi oni upleteni u prijevare s dodjeljivanjem bespovratnih potpora ,,po babi i po stričevima” iz Državnog proračuna i europskih fondova kao i ostalim malverzacijama i prijevarama s EU fondovima i nezakonitim zapošljavanjima.

Tako mobiteli svi redom ili ,,pali u vodu”, ili eto ,,slučajno pali u more”, ,,nenamjerno ih pregazio automobil” i duga stupidna obrazloženja o ,,nenamjernom razlogu uništenja službenog mobilnog uredaja”. U Ministarstvu turizma i sporta ipak se koriste ,,sofisticiranim” metodama uništenja dokaza, s obzirom na establišment iz kojega potječu vođe prijevara, kriminala i korupcije ili establisment s kojim su u prijateljskim, rođackim ili ljubavničkim odnosima.

MINISTRA HORVATA UHAPSILI ZA 2,6 MILIJUNA KUNA, A U MINISTARSTVU NIKOLINE BRNJAC ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA” PODIJELILI VIŠE OD 100 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTPORA

Donosimo vam istinite priče o kriminalu i korupciji u Ministarstvu turizma i sporta, a koje su neke i od prije 2018. i od 2018., 2019., 2020. i od prošle godine i one koje se upravo sad događaju svima nama pred očima, a svi šute o tome, jer mnogi i lijevi i desni i ovi i oni imaju interese od tog korumpiranog ministarstva preko kojeg se ,,po babi i po stričevima” podijelilo najmanje 100 milijuna kuna bespovratnih potpora. Zna se da DORH, USKOK, Povjerenstvo o odlučivanju o sukobu interesa pa čak i TIH i saborski zastupnici članovi i predsjednici odbora i povjerenstva Hrvatskog sabora, a koji svi redom znaju o kriminalu u Ministarstvu turizma i sporta, ali šute jer nemaju zeleno svjetlo s Markova trga da progovore o ovome. Ali zar i mediji?

Naravno. Jer zna se da je ovdje riječ o više od 300 milijuna kuna koje se godišnje ,,po babi i po stričevima” podijeli preko HTZ-a i Ministarstva turizma i sporta za promociju kroz različite korisnike i medije, a predsjednica HTZ-a je ministrica Brnjac.

KAKO JE IVANA HERAKA, POSEBNOG SAVJETNIKA MINISTRICE BRNJAC, KOJEGA SU ISTO HAPSILI DOK JE BIO MINISTAR TURIZMA U MATEŠINOJ VLADI, A NAKON ŠTO JE ODRADIO PERAČINU LOVE 12 EU FONDOVA PLENKOVIĆEVA VLADA, ZA NAGRADU IMENOVALA U UPRAVU ACI D.D.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH, 10. veljače 2022. godine, Vlada Andreja Plenkovića donijela je Odluku o imenovanju članova Uprave ACI d.d., a jedan od članova Uprave ACI d.d. koja se k tome povećala za jos jednog člana, imenovala je uz Kristijana Pavića, Josipa Ostrogovića i dr. sc. Ivana Heraka.

Ivan Herak, nekadašnji ministar turizma u Vladi Zlatka Mateše kojega je isto tako uhapsilo dok je bio ministar turizma u Matešinoj Vladi pa je morao često gostovati kod Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, i stanovnik Remetinca, ako DORH dobije zeleno svjetlo i opet će se zasigurno još i češće družiti se s glavnom državnom odvjetnicom.

RAD PULENA MATE GRANIĆA, TOMISLAVA ĆORIĆA I NIKOLINE BRNJAC JE U PRIVATNOM INTERESU POSEBNOG SAVJETNIKA PREMIJERA PLENKOVIĆA

Sve što se radi je i u namjeri da Ivan Herak i dva pulena Mate Granića, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i ministrica turizma ujedno i premijerova uzdanica Nikolina Brnjac osiguraju posebnom savjetniku premijera Plenkovića g. Mati Graniću sve potrebne preduvjete za realizaciju njegovih privatnih poslovnih projekata. Kao što je i “TĆ” tako je i ministrica Brnjac član upravnog vijeca CERP-a, a koji je izmedu ostaloga odlučivao o vjetroelektrani Krš-Pađene. Zna se da je i u istu svrhu u cilju ostvarivanja privatnih interesa posebnog savjetnika premijera Plenkovića g. Mate Granića, u upravu državne tvrtke Janaf d.d. tako već 15. prosinca 2021, Plenkovićeva Vlada imenovala g. Davora Galića, inače zeta posebnog savjetnika premijera Plenkovića, g. Mate Granića. Notorni Davor Galić, inače je vlasnik male tvrtke koja bilježi gubitke, a nema gotovo nikakvo iskustvo i znanje u naftnom biznisu.

UPRAVNO VIJEĆE CERP-A I MINISTARSTVO NIKOLINE BRNJAC NA NAMJEŠTENOM NATJEČAJU OMOGUĆILO ĆORIĆEVOJ TVRTKI PND STRATEGIJA D.O.O. KUPNJU HOTELA MAESTRAL D.D.

Zna se da se namještenim natječajem CERP-a Ćorićevoj tvrtki PHO Strategija d.o.o. omogućena kupnja Hotela Maestral d.d. iako tvrtka nije dostavila potpunu i natječajem propisanu dokumentaciju, odnosno nisu dostavili financijsko izvješće za prethodne dvije godine i time je CERP stavio u podređeni položaj druge ulagače, a koji su predali obvezujuće ponude. Zna se da su u to umoćeni pomoćnik ministrice Robert Pende i državni tajnik Frano Matušić. A kako bi rekao g. Čačić – ,,postojali su u natječaju jasno propisani kriteriji”, a koji se, očito je, nisu poštivali pa se pogodovalo Ćorićevoj tvrtki. Čak su na to reagirala i strana veleposlanstva, ali opet nikome ništa. DORH i USKOK šute. DORH i USKOK hapse ministra za ,,tamo nekakve mizerne potpore male vrijednosti”, a ovdje su u pitanju stotine milijuna kuna i trgovanje utjecajem, zlouporaba položaja i ovlasti te djela protiv službene dužnosti. A što je tek s Kuparima!?

POMOĆNIK MINISTRICE ROBERT PENDE ODLUČIVAO O VJETROELEKTRANI KRŠ – PAĐENE

Na sjednice CERP-a ministrica šalje potrčka pomoćnika joj Pendea, ali grijeh bi i opet mogao biti ministričin. Ne zaboravimo kako je prošao Ivan Herak svojevremeno dok mu je Pende bio šef kabineta. Notorni Pende je inače u ministarstvu odgovoran za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata od interesa za RH pa je tako i odlučivao o vjetroelektrani Krš-Pađene. Sve je to komunicirao glavni tajnik ministarstva lvo Bašić na kavama s prijateljicom Josipom Rimac. Da posjetimo, notorni Pende, a da bi osigurao haračenje po državnim jaslama na namještenom natječaju osigurao je mjesto glavnog tajnika ministarstva izvjesnom šibenčaninu lvi Bačiću, inače osobnom prijatelju Josipe Rimac, a koji je dug vraćao na način da je sve rješavao oči u oči na kavama s osumnjičenom Rimac pa tako i VE Krš-Pađene i nezakonita zapošljavanja u ministarstvu turizma i prolaske na državom stručnom ispitu.

Da podsjetimo, i pomoćnik ministra Ćorića g. Domagoj Validžić, jedan od osumnjičenika u aferi VE Krš­-Pađene, a koji je u USKOKU prokazao i podastro dokaze o umiješanosti TĆ u VE Krš – Pađene, bio je isto tako i član upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, a na čijem je čelu HDZ-ovac Marijan Krpan. Nije tajna da je gospođa Marija Krpan zaposlena na namještenom natječaju u Ministarstvo turizma i sporta na radno mjesto EU fondova, u upravi ,,Đakićeve uhjebuše” Natalije Havidić. A Zna se da je Virovitičanka Havidić, uz svojega prijatelja saborskog zastupnika iz Pitomače, koji uzima naknadu za odvojeni život od bivše supruge i odraslih sinova, između ostaloga pripremila je “Đakićeva uhljbuša” Natalija Haviđić teren za trošenje EU novca i preko Vojarne, tj. projekta – proizvodnje hrane (grijanje staklenika i plastenika), opskrbi energijom najveće gospodarske zone u Republici Hrvatskoj, turističke zone Bilogora te budućeg sportsko rekreacijskog centra u istražnom prostoru ,,Vojarna 2″. https://www.virovitica.hr/agencija-za-ugljikovodike-viroviticko-podravska-zupanija-i-grad-virovitica-su-predvodnici­ zelene-tranzicije-u-republici-hrvatskoj/

I opet u priči “Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić, turizam, EU fondovi, vojarne, Ministarstvo obrane, Ministarstvo državne imovine, CERP, VE Krš-Pađene i opet DORH i USKOK o svemu šute.

TKO JE UOPĆE POMOĆNIK MINISTRICE ROBERT PENDE?

Ali ne zaboravimo iz kojeg establišmenta potječe Pende. Pomoćnik ministrice Robert Pende iz Marovca Našičkog, početkom devedesetih odjednom postaje policijski inspektor na otoku Rabu. Zna se i da je na osnovu toga stekao dvije godine braniteljskog staža, a nakon čega Pendeu počinje fascinantna karijera u ministarstvu turizma. Zna se da je policajac na Rabu Pende bio i šef kabineta uhapšenog ministra turizma g. Heraka i to, gle čuda tada baš Heraka uhapsilo za “navodne financijske malverzacije s milijun kuna od Ministarstva turizma, a koji je kolao izmedu ostaloga i preko turističkih poduzeća ,,Imperijal” s Raba i nekih drugih, ali i s Raba gdje je netom prije Pende bio policijski inspektor. Plenkovićeva Vlada nije si mogla dopustiti da odustane od Pendea, jednog takvog stručnjaka u turizmu pa ga je po 13 puta imenovala pomoćnikom ministra.

Medutim, o Pendeu je turistički sektor davno rekao što misli, onda kada je Pendea njih gotovo tisuću brutalno izvrijeđalo i izviždalo na javnom turističkom događanju pred televizijskim kamerama. Zna se da se nakon toga taj notorni Pende hladno zaputio prema švedskom stolu i tu je savjetovao taj isti turistički sektor koji ga je netom prije izviždao ,,da svim silama vrše pritisak na Vladu i da će im on pomoći u tome, jer eto on je na njihovoj strani, ali ipak nije bio toliko glup da tu istu stvar javno izjavi u mikrofon. I u tome leži tajna najdugovječnijeg dužnosnika Vlade Andreja Plenkovića i pomoćnika ministrice Brnjac.

REVIZIJA GODINAMA DAJE UVJETNO MIŠLJENJE MINISTARSTVU NIKOLINE BRNJAC RADI DODJELE BESPOVRATNIH POTPORA ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA”

Zna se da u ministarstvu Nikoline Brnjac i puno prije samog završetka natječaja za dodjelu bespovratnih potpora već unaprijed postoje ,,tablice s popisom korisnika označenim s “+”, a kojima ce se dodijeliti bespovratna sredstva”, a koji su dosli na popis pozivom ,,politickih uglednika”, intervencijom iii kako god to zelite nazvati.

Na taj način je i ukupno 15.559.070,00 kuna iz Državnog proračuna, baš isto kao i u slučaju uhapšenog ministra Horvata i u Ministarstvu turizma i sporta, a koja su financijska sredstva osigurana izmjenom i dopunom Državnog proračuna za 2021. godinu razdjel 090 aktivnost A916037 – potpora putničkim agencijama u pripremi i realizaciji turističke godine i to ni manje ni više nego 13. rujna 2021. godine, a onda je ministrica Brnjac jos i 8. studenoga 2021. dodijelila dodatnih 904.000,00 kuna. Do 31. siječnja 2022. godine ministarstvo Nikoline Brnjac je moralo izvršiti kontrolu o utrošenim sredstvima bespovratne potpore ,,po babi i po stričevima” da bi bilo sve po onim kriterijima iz natječaja, a o kojima govori g. Čačić. I ovdje opet nije u pitanju ,,minornih” 2,6 milijuna kuna, već 16,4 milijuna kuna bespovratnih potpora dodijeljenih ,,po babi i po stričevima”, ali DORH i USKOK šute.

Jer zna se da je ministrica Brnjac donijela Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava turističkim agencijama za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja kako bi rekao g. Čačić po ,,modus operandi uhapšenog Horvata i gđe. Ane Mandac” za Sunčana vura, Korkyra d.o.o., Adriatic Destination Management Company d.o.o., Uniline d.o.o. iz Pule vlasnika Borisa Žgombe. Državni tajnik Frano Matušić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a u koje je otišao nakon što je izučio zanat dodjele bespovratnih sredstava ,,po babi i po stričevima,, na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu turizma pa je tako Matušić zazvao za dodjelu sredstava ili je čak i zazvala njegova ,,Ana Mandac” izvjesna Irina Muselin, a za koju je Matušić usput i izmislio mjesto voditeljice ureda državnog tajnika, a sve to za nagradu, jer je dok su zajedno bili u ministarstvu turizma uspješno pribavljala potpise na dokumente o javnoj nabavi, a kojima su prali novce iz EU fondova zajedno s ,,Đakićevom uhljebušom” Natalijom Havidić. Naravno da su uspješno surađivali is gđom. “30 posto” – Vesnom Rajković i pomoćnikom ministra Pendeom kroz dodjelu bespovratnih potpora ,,po babi i po stričevima” iz programa ,,Konkurentnost hrvatskog turizma”. Matušiću su prirasli srcu: Smještaj i to d.o.o. putnička agencija Dubrovnik, Aragosa d.o.o. iz Dubrovnika, Adria turistički servis d.o.o. iz Dubrovnika, Applicon tours d.o.o. iz Dubrovnika kojoj je odobreno 280.000 kuna bespovratnih sredstava, Direct broker d.o.o. iz Dubrovnika, Ambassador travel d.o.o. iz Dubrovnika, Elite travel putnička agencija d.o.o. iz Dubrovnika kojoj je dodijeljeno 450.000 kuna bespovratnih sredstava. lnterveniralo se i za Atlantis travel d.o.o., Zagreb, Speranza d.o.o., Zagreb, Palma travel d.o.o., Zagreb, Azzurotours Zagreb, Globtour event d.o.o. iz Zagreba kojoj je dodijeljeno 300.000 kuna, Btravel d.o.o., Zagreb dodijelili su 240.000 kuna, Integral Zagreb d.o.o., Zagreb, Bravo putovanja iz Zagreba, Ulix d.o.o., Zagreb dodijeljeno je nakon intervencije 410.000 kuna, Katarine line d.o.o., iz Opatije, a čija je vlasnica prijateljica Garija Cappellija odobreno je 566.600 kuna bespovratnih sredstava, državni tajnik Tonči Glavina zapazio je Bremen iz Splita, Apodos d.o.o., Split i Sail Croatia d.o.o. iz Splita. ,,Veli Jože HDZ-a” Monika Udovičić zapazila je Destination Touristik services d.o.o, Pula i za Črnja tours d.o.o., kojem je dodijeljeno 301.670 kuna bespovratnih sredstava, a pobrinulo se i da Meeting point Croatia d.o.o., za turizam i turistička agencija iz Rijeke dobije 374.100 kuna.

Uprava za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkog gospodarstva i Robert Pende zaduženi su za kontrolu namjenskog trošenja sredstava, kako bi g. Čačić rekao ,,po jasno propisanim kriterijima”, a koja do danas nije izvršena, a što je realno još gore od ,,Horvatovog modus operandi” na koji su dodijeljena bespovratna sredstva od tamo nekih ,,minornih 2,6 milijuna kuna”. Jer ako ministarstvo ne provede kontrolu namjenskog trošenja sredstava, a što je i manje bitno, od puno važnije kontrole učinkovitosti, a koje ministarstvo Nikoline Brnjac nikada, ali baš nikada, nije napravilo ni za jedan natječaj onda su prema tome i sve dodijeljene potpore ,,po babi i po stričevima”, barem prema izvješću revizije.

MINISTARSTVO NIKOLINE BRNJAC DODIJELILO PREKO 100 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTPORA ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA”

Ministarstvo Nikoline Brnjac dodijelilo je 2019. godine s alokacija poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora ,,konkurentnost turističkog gospodarstva” 23.652.700,00 kuna, u 2018. godini dodijelili su 24 milijuna kuna, u 2017. godini dodijeli su 24.896.000,00 kuna i tako unatrag najmanje deset godina. Inače po programu dodjele bespovratnih sredstava KTG g. Pende i njegova suradnica ,,načelnica 30 posto”- gđa. Vesna Rajković dodjeljivali su sredstva hotelijerima, kampovima, OPG-ima, agencijama, udrugama poslodavaca u hotelijerstvu, kamping udruženjima, Udruzi hrvatskih putničkih agencija, Nacionalnoj udruzi obiteljskih i malih hotela, Klubu članova Selo, a na popisu su obavezno tvrtke u vlasništvu Žgombe, Klarića, Slamića, Ferneticha, Kapetanovića , Srakovčića i drugi pajde kojima pomoćnik ministrice Pende iz državnih jasli dodjeljuje bespovratna sredstva ,,po babi i po stričevima” na taj način i trguje utjecajem zlouporabom položaja i ovlasti i djelima protiv službene dužnosti pa je upravo tako i postao i ostao najdugovječniji hrvatski dužnosnik i po 13 puta ga je Plenkovićeva Vlada imenovala za pomoćnika ministrice. Prema revizorskim izvješćima Pende i Rajković ne rade kontrolu učinkovitosti nadzora korištenja sredstava, kako bi g. Čačić rekao ,,po jasno propisanim kriterijima “, a za 2019. godinu su elegantno to riješili na način da su svi korisnici programa ,,Konkurentnost turističkog gospodarstva” za 2019. godinu, obaviješteni ,,kako se do daljnjega odgađa dostava Konačnih izvješća za sufinanciranje projekata u 2019. godini” i tu je odluku naravno dao potpisati Cappelliju kad je znao da ovaj više neće biti ministar turizma. A to znači, da je doslovno ministarstvo Nikoline Brnjac dalo na taj način ,,po babi i po stričevima” 23.652.700,00 kuna bespovratnih sredstava.

I Horvatovih 2,6 milijuna bespovratnih sredstava je ,,STVARNO MINORNO” u odnosu na to da je pomoćnik ministrice turizma samo jednom korisniku za uredenje plaže kod hotela Zagreb (Pical) i plaže izmedu uvale Brulo i na Bare kod Poreča dao 2.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava, pa onda za podzemni Grad Labin 1.000.000,00 kuna, za uređenje plaže na Bribirskoj obali bespovratnih 800.000,00 kuna, Bika park bespovratnih 600.000,00 kuna, Buzetoutdoor bespovratnih 600.000,00 kuna, lzradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju ljetne pozornice i plaže Slatina bespovratnih 1.000.000,00 kuna, Razvoj kulturnog turizma općine Vrbnik bespovratnih 1.000.000,00 kuna, Žičara na Učki bespovratnih 700.000,00 kuna, uređenje plaže Istarska županija 800.000,00 kuna, uređenje plaže Brodarice 1.000.000,00 kuna, uređenje obalnog pojasa Punta Blata Bristak 1.000.000,00 kuna, Biciklističku stazu Neretva bespovratnih 900.000,00 kuna, Centar za posjetitelje Sv. Nedjelja bespovratnih 600.000,00 kuna, Grad Pula je dobio bespovratnih 1.500.000,00 kuna za 360 3D History Mapping i tako redom i to sve po ,,babi i po stričevima”.

Kako bi prošao pomoćnik ministrice turizma da se postupa po izjavi koalicijskog partnera Vlade g. Čačića: “ako postoje jasni kriteriji, a ti se kriteriji prekrše, treba uhapsiti i osuditi”.

A kriteriji su postojali, jasni da jasniji ne mogu biti, a to je da se: ..za izradu strateških planova ne smiju dodijeliti bespovratna sredstva priobalnim županijama.” Ali, pomoćnik ministrice turizma Pende da bi se omilio šefovima odobrio je za izradu ,,masterplana i strateškog plana razvoja Istarskog turizma s strateškim i operativnim marketing planom” od bespovratnih 1.000.000,00 kuna, iako je istovremeno bila na snazi odluka, da se smiju financirati izrade strateških planova samo za kontinentalne županije i područja od posebne državne skrbi, a onda da baja bude još malo veći, dodijelilo je ministarstvo isto za izradu strateških planova i Primorsko-goranskoj županiji i Splitsko­ dalmatinskoj županiji. Možda u ministarstvu Nikoline Brnjac ne znaju da Primorsko-goranska županija i Splitsko­ dalmatinska županija imaju more i obalu.

Financiralo je ministarstvo Nikoline Brnjac i recimo ..vrhunske projekte” poput Krajobrazno uređenje zračne luke Pula s bespovratnih 1.100.000,00 kuna, izradu projektne dokumentacije za obnovu trase Dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice 500.000,00 kuna, Sportsko-turistički park automotodrom Grobnik 1.000.000,00 kuna, Stavljanje lokaliteta Crkvena u funkciju turizma 1.000.000,00 kuna, KIC Salona 1.000.000.00 kuna, Uređenje obalnog pojasa plaže Tucepi 800.000,00 kuna, Medulinske vjetrenjače 800.000,00 kuna, Turističko-ugostiteljski centar kompetencija Pula i to dodijeljeno po ,,modus operandi Horvat” iz Fonda 900.000,00 kuna, a još danas od centra ni C., Uređenje plaže Hidrobaza bespovratnih 1.500.000.00 kuna.

DORH i USKOK godinama šute o takvim dodjelama bespovratnih potpora u ministarstvu Nikoline Brnjac, iako i bez ikakve istrage svi mogu vidjeti da su te potpore dodijeljene ,,po babi i po stričevima, jer stvarno nigdje na Svijetu ne postoji taj mag koji će napraviti toliki broj troškovnika radova za projekte, a da svi budu zaokruženi i cijeli brojevi, na primjer ,,milja kuna”.

MINISTARSTVO NIKOLINE BRNJAC 112 EU FONDOVA DODIJELILO JE 388,6 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTPORA I JOŠ 63 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTPORA ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA”

Dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova ,,po babi i po stricevima” ministrica Brnjac velikodušno je povjerila Đakićevoj uhljebuši Nataliji Havidić. Kako ne bi to bile ,,minorne bespovratne potpore male vrijednosti od samo 16,4 milijuna kuna”, ministarstvo Nikoline Brnjac pobrinulo se pa je kao Posredničko tijelo razine 1. isplatilo bespovratna sredstva UP.03.3.1.05 za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupnom iznosu 388.251.933,00 kuna nakon provedenog natječaja, a koji nije bio nimalo drugačiji od ,,Horvatovog modus operandi”. Da li ministarstvo Nikoline Brnjac prati namjensko korištenje tih 388,3 milijuna kuna i učinkovitost ,,po jasno propisanim kriterijima”? U izvjšćima revizije stoji da ne prati, a što je to drugo nego nenamjensko trošenje bespovratnih sredstava?.

Nije ministarstvo Nikoline Brnjac bilo što pa da dodjeljuje ,,neke tamo minorne potpore male vrijednosti od po 100 tisuća kuna po korisniku”, nego je ministarstvo Nikoline Brnjac kao Posrednicko tijelo razine 1. dodijelilo bespovratna sredstva UP.02.2.2.03, za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržišta rada u sektoru turizma i ugostiteljstva i to u iznosu od 63.000.388,97 kuna. Da se ne nabrajaju svi korisnici, a koji su svi redom dobili bespovratna sredstva po istom poznatom ,,Horvat modus operandi”, a i to je ionako javno objavljeno pa se izdvajaju samo: Libertas međunarodno sveučiliste koje je dobilo 1.581.672,08 kuna uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0 posto, a izvjesna Vlatka Klarić koja je zaposlena na namještenom natječaju za poslove EU fondova u upravi ,,Đakićeve uhljebuše” Natalije Havidić je istodobno i predavačica na tom istom Libertasu. Bašić se pobrinuo za dodjelu 1.822.900,00 kuna Udruzi ,,Za sport” iz Šibenika i Pučkom otvorenom ucilistu Libar iz Šibenika u iznosu od 869.255,25 kuna. Cappelli za Ustanovu za obrazovanje odraslih Dante iz Rijeke kojoj je odobreno 1.274.113,90 kuna. Za učiliste Piramida znanja dodijeljeno je 1.639.868,44 kuna za koje se pobrinula prija Natalije Havidić. “Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić zaposlila je na namještenom natječaju u ministarstvo na poslove EU fondova prvo na određeni rok, a onda produljuje svojoj priji angažman preko ugovora o djelu. Pomoćnica ministrice Monika Udovičić odabrala je pomoći Pučkom otvorenom učilistu iz Pazina, kojem je ministarstvo dodijelilo bespovratnih 1.660.549,95 kuna, ali i Pučkom otvornom učilistu Labin iznos od 1.388.793,00 kuna. Cappelli se založio za program Zdrava radna mjesta u turizmu iz Opatije pa im je dodijeljeno 1.361.677,44 kuna. Natalija Havidić prijateljica saborskog zastupnika iz Pitomače osobno se pobrinula za Pitomaču pa je i Srednja škola iz Pitomače za ni manje ni više nego za ,,Master Sommelier” uprihodila bespovratnih 1.888.585,25 kuna. I državi tajnik Tonči Glavina pobrinuo se za svojeg korisnika pa je tako Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira uprihodila od ministarstva Nikoline Brnjac bespovratnih 1.756.914,11 kuna.

DRŽAVNI TAJNIK FRANO MATUŠIĆ ,,PO BABI I STRIČEVIMA” DODIJELIO MILIJUNE KUNA BESPOVRATNIH SREDSTVA, A IZMEĐU OSTALIH I JADRANKA HOTELI D.O.O., A DANAS TAJ ISTI MATUŠIĆ ,”JADANKA HOTELI D.O.O.” MORA STAVITI NA LISTU RUSKIH OLIGARHA, A KOJIMA ĆE REPUBLIKA HRVATSKA BLOKIRATI IMOVINU

“Po babi i po stričevima” i ,,po drzavnim tajnicima i ministru turizma”, dodijeljena su i sredstva Turističko-ugostiteljskoj školi Split i partnerima Manas d.o.o. i Hotelima Tučepi d.d. iznos 1.948.063,00 kuna, korisniku Poslovne edukacije MENTOR ustanove za obrazovanje odraslih i Zagreb City Hotels d.o.o. 1.244.237,04 kuna te Pučkom otvorenom učilištu Andragog i partnerima lnstitutu za razvoj tržišta rada i Jadranka hoteli d.o.o. 1.874.258,48 kuna bespovratnih potpora iz Europskog socijalnog fonda.

Nije tajna kako je držvni tajnik Frano Matušić, svojevremeno dok je bio u ministarstvu turizma više bovio u Rusiji i u Kini, nego što je bio u ministarstvu. Naravno da je Matušićeva adminisratrativna tajnica Irina Musulin isto tako doživjela sve čari Rusije. I kako će sad taj isti Matušić, a koji je otišao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kako bi nastavio sa svojim putovanjima na teret državnih jasli, mora te iste Ruse sad staviti na listu onih, kojima ce Hrvatska zamrznuti imovinu. Kako će to Matušić objasniti svojim prijateljima Rusima?

MINISTARSTVO OSUMNJIČENOG JOSIPA ALADROVIĆA S MINISTARSTVOM NIKOLINE BRNJAC ODRADILO ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA” DODJELU BESPOVATNIH POTPORA UP.02.2.2.03. U IZNOSU OD 63 MILIJUNA KUNA 12 EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Smjernice za dodjelu sredstava odobrio je ministar rada i mirovinskog sustava. Nije tajna da ministarstvo Josipa Aladrovića ,,savršeno” surađuje po ,,modus operandi Horvat” s ministarstvom Nikoline Brnjac, a posebno s upravom ,,Đakićeve uhljebuše” Natalije Havidić. Uz to i 2018. godine je za jos 17 takvih korisnika odobreno prema popisu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.03, za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržista rada u sektoru turizma i ugostiteljstva milijuni kuna iz Europskog socijalnog fonda. Da li se izvršila kontrola namjenskog korištenja sredstava i kontrola učinkovitosti, revizijski nadzor? Pokrio je sve prijevare sa sredstvima po alokaciji UP.02.2.2.03 prijatelj ,,Đakićeve uhljebuše” Natalije Havidić, tada ravnatelj SAFU-a, a danas osumnjičenik u ,,aferi softver” Tomislav Petric.

I ako su to opet ,,minorna sredstva” koja su se dodijelila ,,po babi i po stričevima” problem je u tome što nitko uopće ne radi nadzor učinkovitosti i namjenskog korištenja tih 63 milijuna kuna.

Horvatovih ,,minornih 2,6 milijuna kuna” su ništa u odnosu na Ministarstvo Nikoline Brnjac i na tu zlouporaba položaja i ovlasti, djela protiv službene dužnosti, sređivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova i Programa bespovratnih potpora koje dodjeljuje ministarstvo, KTG-Konkurentnost turističkog gospodarstva, a koja su odobreni i dodijeljeni tvrtkama, obrtima i fizičkim osobama, turističkim agencijama, školama, ustanovama, učilištima i drugim korisnicima, a koji nisu zadovoljavali kriterije i uvjete za dodjelu bespovratnih sredstava, ali su u bliskom interesnom krugu članova povjerenstva za dodjelu potpora i drugih interesnih krugova, a koji su urgirali, intervenirali ili kako već to zovu, za dodjelu sredstava, jer radi se o gospodarskim subjektima koji na to nisu imali pravo, ili nakon dodjele sredstava korisnici bespovratnih potpora nisu izvršili ugovorene obveze, a koje se odnose na namjensko trošenje sredstava i učinkovitost, a na što ih je upozorila i revizija u izvješćima, minimalno 5 godina za redom, dajući ministarstvu uvjetno mišljenje.

To znači da je ministarstvo Nikoline Brnjac pogodovalo određenim korisnicima sredstava nakon dodjele bespovratnih sredstava, na način da ministarstvo nije poduzimalo radnje na kontroli namjenskog utroška sredstava i kontroli učinkovitosti iako je i revizija ukazivala na nenamjensko trošenje sredstava, a kako ministarstvo nije pokretalo postupak za povrat sredstava u Državni proračun, Državni proračun ostećen je i do 100 milijuna kuna. Evidentno je i nezakonito zapošljavanje u Ministarstvu turizma i sporta, jer su bliskim kandidatima osiguravali prolazak na natječajima za prijam u državnu službu, i zapošljavanje na poslovima EU bez uvjeta, isplatu prekovremenih iz EU sredstava, dodatke za poslove na EU fondovima, a da ne rade na EU poslovima. Ugovaranje poslova s vanjskim izvršiteljima za poslove koji su poslovi ministarstva i za koje se isplaćuju sredstva iz EU fondova za osobni dohodak i to onima koji su zapošljavani na osnovu odobrenja ministarstva Ivana Malenice i Josipe Rimac kako bi provodili aktivnosti na EU fondovima, jer je zapošljavanje inače zabranjeno što je isto utvrdila revizija i za prijevare sa sredstvima EU fondova.

DORH i USKOK znaju za sve ovo, ali ništa.

KAKO JE ŠEF NAHVALIO POMOĆNIKA MINISTRICE ROBERTA PENDEA, JER JE OVAJ DODIJELIO NJEGOVU RODJAKU BAŠIĆU 2 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTPORA ,,PO BABI I PO STRIČEVIMA”

Po ustaljenom ,,modus operandi po babi i po stričevima” Pende je milijunima kuna iz državnog proračuna uvijek kupovao i još uvijek kupuje naklonost svojih šefova koje god bili oni stranke pa je tako Pende osigurao i 2.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava ,,po babi i po stričevima” iz državnog proračuna za tada mu šefovog rodjaka Bašića i splitsku Ultru.

KAKO JE MINISTARSTVO TURIZMA I $PORTA JEDNIM POTEZOM OPRALO 531.800,00 KUNA NA PROPALOM PROJEKTU ,,HRVATSKA TURISTIČKA KARTICA,,

Da Ii se netko sjeća Hrvatske turističke kartice? Jedini je to projekt Plenkovićeve uzdanice ministrice Brnjac. Jedini projekt, a istodobno slavno propao.

Bez obzira na to što je ministarstvo jos 2018. godine predstavilo rezultate istraživanja stavova o korištenju Hrvatske turističke kartice, a koje je platilo 400.000,00 kuna i to opet s pozicija strateškog planiranja i EU fondova, i bez obzira na to što se zna da ispitanici nisu bili za uvođenje Hrvatske turističke kartice, i bez obzira na to što se zna da za tu ideju notornog pomoćnika ministrice Roberta Pendea nije bilo ni Ministarstvo financija, ministarstvo turizma je ipak išlo u realizaciju projekta već i prije samoga početka osuđenog na propast.

No, kad i to nije bilo dovoljno, i kad dijete u prvom razredu može zaključiti da je to propali projekt, ministarstvo Nikoline Brnjac je Ugovorom br: 240/2020 o javnoj nabavi usluge uspostave i održavanje izvještajnog sustava praćenja provedbe mjere i korištenje Platnog instrumenta ,,Hrvatska turistička kartica”, izvršitelju: AKD iz Zagreba, rok: 31. 12. 2020. isplatilo iznos od 456.250,00 kuna, akt KLASA: 406-01/20-03/2 , a što je, zna se, za 6 puta više nego u slijedećoj godini. A zna se i da je provedba projekta išla preko Hrvatske poštanske banke.

ldemo dalje, jer zna se da je ministarstvo Nikoline Brnjac Ugovorom 32/2021 platilo za uslugu redovnog održavanja izvještajnog sustava PRAĆENJE PROVEDBE mjere i korištenja platnog instrumenta “Hrvatska turistička kartica” , izvrsitelju: AGENCIJA ZA KOMERCIJALNU DJELATNOST proizvodno, uslužno i trgovačko d.o.o. (AKO d.o.o.), rok: 1. 4. 2022. u iznosu od 75.550 kuna.

Uz sve to na državnim jaslama plaću za pračenje provedbe mjera u ministarstvu Nikoline Brnjac prima najmanje 50 uhljeba na čelu s Đakićevom uhljebuđom Natalijom Havidić i policijskim inspektorom Pendeom. A Pende i je ,,idea maker” Hrvatske turističke kartice i kao takav je uvalio projekt turističke kartice u program Vlade Andreja Plenkovića. Notorni Pende bio je čak i u pohodu Mađarskoj kako bi s Orbanovom administracijom izbrusio detalje provedbe turističke kartice.

Uz sve to, stručnjakinja Brnjac je platila 531.800,00 kuna za praćenje provedbe mjere, a koja se defacto ne provodi i samo stručnjakinja Brnjac može ,,pratiti provedbu” nečega što se ne provodi. I kako je onda to nešto drugo u odnosu na onih ,,minornih 100.000,00 kuna po korisniku “u Horvatovom ministarstvu”? DORH poslovično uobičajeno šuti i o ovome.

JOSIPA RIMAC I MINISTRSTVO IVANA MALENICE ODOBRILO ZAPOŠLJAVANJE VIŠE OD 60 SLUŽBENIKA U MINISTRSTVO NIKOLINE BRNJAC ZA VRIJEME VAŽENJA ODLUKE VLADE O ZABRANI ZAPOŠLJAVANJA I U “LOCKDOWNU” NA NAMJEŠTENIM NATJEČEJIMA ZAPOŠLJAVANE SU PRIJATELJICE ,,ĐAKIĆEVE UHLJEBUŠE” NATALIJE HAVIDIĆ, SURADNICI JOSIPE RIMAC, KOLEGICE BRNJAC PA ČAK I KOLEGICE MINISTRIČINA SUPRUGA GORANA

Zna se i da je istovremeno za poslove praćenja provedbe mjera u ministarstvu na plaći gro uhljeba i uhljebuša Nikoline Brnjac, prije koje je u ministarstvo uhljebila ,,Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić, kolegice Nikoline Brnjac pa čak i kolegice ministričina supruga Gorana. Sva ta nezakonita zapošljavanja u vrijeme kad je Vlada zabranila zapošljavanje je odobrila Josipa Rimac i ministarstvo Ivana Malenice. Uživa premijer Plenković s takvim korumpiranim, nestručnim kadrovima, ali zna se da ih je sam imenovao u Vladu i da oporba ,,na trepavicama da stoji, do kraja mandata neće premijer maknuti nikoga od njih”. Plenkovićeve ministre mijenja DORH i USKOK!?

ZNA SE DA JE NA NAMJEŠTENOM NATJČAJU ZAPOSLENA NA EU POSLOVE I SUPRUGA DEKANA EKONOMSKOG FAKULTETA IZVJESNA JELENA PAVIČIĆ, A ZNA SE DA SUPRUŽNICI PAVIČIĆ SVOJE KARIJERE ZASNIVAJU NA PRIJETNJAMA, UCJENAMA, KORUPCIJI, KRIMINALU I NEPOTIZMU, ZNA SE I DA JE PAVIČIĆ ,,USPJEŠNO” SURAĐIVALA S MINISTARSTVOM JOSIPA ALADROVIĆA, ZNA SE I DA JE EKONOMSKI FAKULTET ZG ODMAH POSTAO PARTNER NA EU PROJEKTU OD 388.251.933.00 KUNA, A ZA NEZAKONITI IZBOR DEKANA EFZGB INTERVENIRAO JE I DAVOR FILIPOVIĆ

U novom izboru dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji se održao 2. 3. 2022., Pavičić da bi na osigurao da upravo njegova produžena ruka iz automehaničarske radnje Malis, Sanja Sever Malis bude izabrana za dekanicu u novom mandatu, a kako bi upravo ,,još jedna lutka na koncu” – Sanja Sever Malis mogla poslužiti kao paravan za daljnje kriminalne radnje prof. Pavičića i pajdi mu, korumpiranog interesnog lobija s kojima izvlači novac iz Ekonomskog fakulteta. Netom prije izbora za novog dekana EFZGB Pavičić je nezakonito raspustio Studentski zbor. Ovaj puta i studenti su podigli glas kako izbor dekana ne bi bio nezakonit kao i prošli puta kada je izabran Pavičić za dekana.

“Na nezakonite postupke i nepostene i kriminalne radnje studenti su upozorili i ministra Fuchsa i tada rektora Borasa. Medutim, na pojedine studente se vršio i pritisak i prijetilo im se da nikada neće zavrsiti fakultet, i to su im prijetili politički eksponirani pojedinci bliski vrhu vladajuceg HDZ-a, među kojima je bio i Davor Filipović”.  Još jedan miljenik premijera Plenkovića i vrhunski stručnjak.

Istim ,,modus operandi” prijetnjama i ucjenama se u Ministarstvu turizma i sporta dolazi do pozicija, a kako bi se baš svako mjesto osiguralo isključivo za korumpirane uhljebe sklone kriminalu, korupciji i nepotizmu. U svemu tome sudjeluju i Pavičić i Havidić, a koja je bliska prijateljica ,,politički eksponiranom moćniku, saborskom zastupniku Josipu Đakiću”.

Da podsjetimo, kad je svojevremeno dekanovu suprugu Jelenu Pavičić Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić na namještenom natječaju zaposlila na EU fondove na projekt UP.03.3.1.05 za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupne vrijednosti 388.251.933,00 kuna, odmah je i partner na tom projektu postao i Ekonomski fakultet iz Zagreba i dekan Pavičić. Bez obzira što je to nezakonito poslovanje i predstavlja sukob interesa na temelju čl. 32. – 37. Zakona o državnim službenicima i Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske 98/19. I opet USKOK i DORH standardno ne poduzimaju ništa. Nema šta, Plenković ne samo da ima korumpirana legla uhljeba po ministarstvima nego i u znanstvenim i u obrazovnim institucijama.

MINISTARSTVO TURIZMA I HTZ NOVCIMA POREZNH OBVEZNIKA I SREDSTVIMA IZ EU FONDOVA KUPUJE NAKLONOST NEKIH MEDIJA I TRGUJE UTJECAJEM

Tko bi od medija dirnuo u ministarstvo Nikoline Brnjac zna se kako završi. Zna se da ministarstvo turizma i sporta svake godine prebaci HTZ-u preko 120 milijuna kuna iz državnog proračuna, a koje se utope u preko ukupnih 300 milijuna kuna koliko iznosi godišnji proračun Hrvatske turističke zajednice. S tim milijunima iz državnog proračuna ministarstvo turizma i HTZ kupuju neke od televizijskih urednika, urednike novinskih redakcija i uredništva portala, odnosno trguju utjecajem na način da utječu na ograničavanje slobode i autonomije uredništva pa novinari moraju govoriti i pisati samo hvalospjeve o ministarstvu turizma i ministrici turizma, ,,najboljem poslovnom stilu oblaćenja ministrice Brnjac”, hrvatskom turizmu i Hrvatskoj turističkoj zajednici, rekordnom broju gostiju, rekordnim noćenjima, ,,fenomenalnim” promotivnim kampanjama HTZ-a, ,,najboljim svjetskim destinacijama” koje su u Hrvatskoj, Hrvatskoj Bogom danoj zemlji za život, pardon, za odmor, ovo za život to je ministarstvo Josipa Aladrovića, još jednog miljenika premijera Plenkovića, i što već slušate iz godine u godinu. E, pa ti svi hvalospjevi su već naručeni i za ovu godinu i to sve plaćeno s novcima poreznih obveznika.

U slučaju da se nekom od novinara omakne i napiše ili izgovori neku kritiku na račun ministarstva turizma, ministrice Brnjac, HTZ-a ili bilo koga iz tog legla korumpiranih uhljeba, kreće ministarstvo ili HTZ i po ustaljenom, dugogodišnjem ,,modus operandi” prema vlasnicima medija, nakladnicima i urednicima redakcija, šaljući im besmislena priopćenja, a koja su neistinita, a usput ministarstvo i HTZ odmah ugovaraju i dodatne pretplate za oglasne prostore ili ,,aktivnosti” u tim istim medijima, kako bi i time postigli cilj ministarstva turizma: ,,začepite novcem iz državnog proračuna gubice novinarima”.

DA LI DORH I USKOK SPAŠAVAJU MILJENIKE PREMIJERA PLENKOVIĆA ILI IPAK SPAŠAVAJU MILJENIKE REPRESIVNOG APARATČIKA? SMJENJUJE LI DORH I USKOK ILI IPAK O.L.A.F. PLENKOVIĆEVE MINISTRE?

Jasno je da DORH, USKOK, Povjerenstvo o odlučivanju o sukobu interesa pa čak i TIH i saborski zastupnici članovi i predsjednici saborskih odbora i povjerenstva nemaju zeleno svjetlo s Markova trga da rade po ovome, ali mediji? Zar i mediji trebaju dobiti zeleno svjetlo od Banskih dvora? Iako, ,,Zna se” da je ovdje riječ o više od 300 milijuna kuna koje se godišnje operu preko HTZ-a i Ministarstva turizma i sporta, a predsjednica HTZ-a je ministrica Brnjac, miljenica šefa Plenkovića. A DORH i USKOK o tome poslovicno šute. Šuti DORH I USKOK godinama o korupciji i kriminalu u Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Prihodi Hrvatske turističke zajednice na godišnjoj razini iznose oko 300 milijuna kuna. I ne dajte se zavarati načinom na koji HTZ prikazuje prihode.

Kako bi lako manipulirali sredstvima, prihode HTZ prikazuje kao zbroj Izvornih prihoda i prihoda iz Fonda za nedovoljno turistički razvijena područja i kontinent i Fonda za udružene turističke zajednice, koje prikazuje zasebno sredstava, a kako ne bi više od 60 milijuna kuna bilo podložno nadzoru učinkovitosti korištenja i namjenskog trošenja sredstava.

Pa koga HTZ i predsjednica HTZ-a poznata stručnjakinja Brnjac hoće prevariti?

Zaboga, pa sve te prihode punimo mi svi. Jedino, ako je nama nešto promaklo pa je sve te prihode svojim znanjem i stručnošću uprihodila sama ministrica Brnjac i njezino leglo korumpiranih uhljeba i uhljebuša. Uglavnom, kako god, ministrica Brnjac je odgovorna za tu peračinu novca iz Državnog proračuna i EU fondova.

Zna se da je za aktivnosti vezane uz nadzor učinkovitosti korištenja i namjenskog trošenja sredstava Hrvatske turističke zajednice u dijelu koji se financira iz Državnog proračuna zadužena državna tajnica Sandra Herman i pomoćnica ministrice Monika Udovičić, još jedna vrhunska stručnjakinja i miljenica premijera Plenkovića.

U MINISTARSTVU TURIZMA I SPORTA I HDZ IMA SVOG ,,VELOG JOŽU”

Da podsjetimo, zna se da se čak čekalo s raspisivanjem natječaja za ravnatelje, a samo kako bi Vlada Andreja Plenkovića uhljebila na namještenom natječaju Moniku Udovičić, inače Plenkovićevu miljenicu iz istarskog HDZ-a. Inače bi pomoćnica ministrice Udovičić ostala nezaposlena i klatila se po cesti istarskog ipsilona i Svetom Petru u Šumi.

Zna se i da je Monika Udovičić HDZ-ova saborska zastupnica s najkraćim stažem od 14 dana i da je Udovičić to bio jedini staž prije nego što ju je Plenkovićeva Vlada uhljebila na mjesto pomoćnice ministra. Zna se i da je Udovičić država plaćala najam stana za državne dužnosnike i istodobno naknadu za odvojeni život, valjda od roditelja i Svetog Petra u Šumi. Naime, radi posla pomoćnica ministra Monika Udovičić je u svojoj 29 godini radi praktički prvog zaposlenja, ako ne računamo onih 14 dana u Saboru eto napustila roditeljsko gnijezdo u Sv. Petru u Šumi pa joj je Plenkovićeva Vlada uz to što ju je uhljebila na dužnosnicko mjesto i osigurala joj plaću kakvu sama svojim radom nikada neže zarađivati, i platila joj najam stana i eto još to nije bilo dovoljno pa joj je isplaćivala i naknadu za odvojeni život, pazi sad, odvojeni život od roditelja. Udovičić je trenutno i predmet tužbe IDS-a koja se vodi na Općinskom sudu u Pazinu.

POMOĆNICA MINISTRICE MONIKA UDOVIČIĆ KOJA JE UPRIHODILA NAKNADU ZA ODVJENI ŽIVOT OD SVETOG PETRA U ŠUMI ODGOVORNA JE ZA NADZOR UČINKOVITOSTI KORIŠTENJA I NAMJENSKOG TROŠENJA STOTINE I STOTINE MILIJUNA KUNA SREDSTAVA HTZ IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

Sada je ista ta Udovičić, zadužena za aktivnosti vezane uz nadzor učinkovitosti korištenja i namjenskog trošenja sredstava Hrvatske turističke zajednice u dijelu koji se financira iz Državnog proračuna.

Zadnja veleumna aktivnost, a koju je za hrvatski turizam napravila pomoćnica ministrice Monika Udovičić je to što je došla u radni posjet Gradu Buzetu s ministricom Brnjac. Sada, kad ih više nitko neće ugostiti, našao se dobri čovjek Kajin. Sigurno su mu te dvije vrhunske stručnjakinje obećale barem ,,milju kuna”iz Fonda za udružene turističke zajednice. Bolno je bilo slušati izlaganje ministrice Brnjac. Jer, nema više posebnog savjetnika Heraka kojega je sada Plenkovićeva Vlada zbrinula u upravu ACI d.d., jer bez obzira na sve, Herak ipak zna složiti par pametnih rečenica na šalabahter ministrici Brnjac. A skrio se i Veljko Ostojić, inače prijatelj zatvorenika Nadana Vidoševića s kojim je uspješno bio odradio malverzaciju oko zemljišta u lstri. Inače, Ostojić slijedi Brnjac kao ,,Vjeran pas” i govori umjesto ministrice Brnjac, dok sve kamere imaju naredbu da obavezno budu uperene u ,,ministarku s najboljim poslovnim stilom”. Eventualno, ministrica Brnjac, kao i neki dan na hrvatskoj dalekovidnici, a koja ju je morala po depeši ugostiti, i onda su je i ugostili u ,,udarnom” ranojutarnjem terminu da je što manje ljudi čuje, ponovno je uspjela izjaviti da: “Glavni cilj je da ne budemo tamnocrveni”. Šta se “ministarki” Brnjac toliko ne sviđa ta tamnocrvena boja, tko će ga znati!?

Uglavnom, ovaj puta su urednici morali izrezati izjavu ministrice Brnjac, jer je bilo nepodnošljivo za televizijske ekrane pustiti njezino glavinjanje po bespućima neznanja.

Idemo dalje, jer Brnjac zna se nikad dosta, pa plaća za peglanje svog imidža i imidža ministarstva i iz sredstava EU fondova. Zna se da po Ugovoru o nabavi emitiranja TV spota Europskog socijalnog fonda, svake godine za emitiranje smo jednog jedinog spota ministarstvo Nikoline Brnjac isplati preko milijun kuna europskih sredstava. Baš čudno što se nitko, ali baš nitko od tih televizijskih kuća ne prihvaća govoriti o korupciji i kriminalu u Ministarstvu turizma i sporta.

Lijep pozdrav od turističkog sektora!

Djelatnici MTS RH

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon