DRŽAVNE POTPORE OTOČNOM POSLOVANJU

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske objavilo je u petak, 19. kolovoza 2016. godine na svojim službenim internetskim stranicama da je raspisalo javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u ovoj godini otočnim poslovnim subjektima za očuvanje radnih mjesta, a najveći iznos potpore je 200 tisuća eura u bruto iznosu. Ministarstvo posebno ističe kako dodjela potpore otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći u smanjenju troškova njihova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za očuvanje postojećih radnih mjesta. Osim toga, potpore omogućavaju lakše zapošljavanje novih djelatnika, unapređenje poslovanja te razvoj

otoci

Tekst: Melita Šamanić

Foto: www.croatia.hr

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske objavilo je u petak, 19. kolovoza 2016. godine na svojim službenim internetskim stranicama da je raspisalo javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u ovoj godini otočnim poslovnim subjektima za očuvanje radnih mjesta, a najveći iznos potpore je 200 tisuća eura u bruto iznosu.

Ministarstvo posebno ističe kako dodjela potpore otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći u smanjenju troškova njihova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za očuvanje postojećih radnih mjesta. Osim toga, potpore omogućavaju lakše zapošljavanje novih djelatnika, unapređenje poslovanja te razvoj otočnog gospodarstva. Nadalje, otočni poslodavci mogu ostvariti najveći iznos potpore do 200 tisuća eura u bruto iznosu, tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, uključujući sve državne potpore i državne potpore male vrijednosti.
Potencijalni korisnici državnih potpora mogu biti sve pravne i fizičke osobe, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada 2016. godine.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon