DONACIJA HRVATSKIH GLAZBENIH AUTORA ZA OBNOVU POTRESOM RAZRUŠENE GLAZBENE ŠKOLE U SISKU

Tekst: Panopticum

Foto: Ministarstvo kulture i medija

Nakon gotovo godinu dana od katastrofalnog potresa u Petrinji i Sisku, hrvatski glazbeni autori i njihova služba ZAMP donirali su ukupno 520 tisuća kuna za obnovu potresom razrušene zgrade glazbene škole „Fran Lhotka“ u Sisku. Naime, ZAMP je u siječnju 2021. pokrenuo akciju za obnovu potresom razrušene zgrade pozvavši članove da odricanjem od tantijema za jednu ili više svojih pjesama pomognu obnovi i opremanju škole. Akciji se odazvalo ukupno 277 autora i nositelja prava različitih glazbenih žanrova, od pop i rock preko tradicionalne do jazz i klasične glazbe, od najpoznatijih imena domaće glazbene scene.

Ukupan iznos tantijema od emitiranja pjesama iznosi 477 tisuća kuna, a tome se pridružio i ZAMP izdvojivši 43 tisuće kuna iz troškova svog poslovanja – stoga ukupni iznos na završetku donatorske akcije u prosincu 2021. iznosi 520 tisuća kuna. Kako navode iz ZAMP-a, ova donacija je važna, ali ni izdaleka nije dovoljna za potpunu renovaciju škole.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon