DIANA BURAZER DOBITNICA KNJIŽEVNE NAGRADE HKD ZA 2024. GODINU

Tekst: V. O.

Foto: HKD

Književnica Diana Burazer dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvatskog književnog društva „Ante Zemljar”. Jednoglasnu odluku o dodijeli nagrade donijelo je povjerenstvo Hrvatskog književnog društva 16. veljače 2024. godine. Svečano uručenje nagrade književnici bit će u četvrtak, 22. veljače 2024. u MKD Ilinden u Rijeci.

Nagrada se dodjeljuje istaknutim književnicima iz zemlje ili inozemstva koji su svojim stvaralaštvom i originalnošću ostavili izuzetan trag na polju književnosti. Nagrada se sastoji od diplome, medaljona s likom književnika Ante Zemljara i umjetničke fotografije s motivima otoka Paga.

Diana Burazer rođena je 23. listopada1953. u Zagrebu. Završila je gimnaziju i teorijsku matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Književnica je zastupljena u brojnim antologijama a pjesme su joj prevođene na francuski, engleski, njemački, norveški, poljski, rusinski, ruski, bugarski, ukrajinski, makedonski, slovenski i albanski jezik. Surađuje u mnogim književnim listovima i časopisima. Piše poeziju, pjesme u prozi, kratke priče i povremeno, književnu kritiku. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog P.E.N.-a, te Društva književnika BiH. Urednica je u nakladničkoj kući „Fidipid“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon