DANI HRVATSKE DIPLOMACIJE

Dan hrvatske diplomacije obilježava se kao spomen na prvo povijesno priznanje Hrvatske, još od dalekog 7. lipnja 879. godine. Riječ je o prvome pisanom dokumentu kojim vrhovni međunarodni autoritet toga doba, Papa Ivan VIII. potvrđuje hrvatsku samostalnost i suverenost knezu Branimiru. Svečano obilježavanje Dana hrvatske diplomacije i promocija XVI. generacije jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH protekao je u svečanoj atmosferi u utorak, 7. lipnja 2016. uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača, te prijemom za članove diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj.

mvep.hr

Tekst: Panopticum

Foto: www.mvep.hr

Dan hrvatske diplomacije obilježava se kao spomen na prvo povijesno priznanje Hrvatske, još od dalekog 7. lipnja 879. godine. Riječ je o prvome pisanom dokumentu kojim vrhovni međunarodni autoritet toga doba, Papa Ivan VIII. potvrđuje hrvatsku samostalnost i suverenost knezu Branimiru.

Svečano obilježavanje Dana hrvatske diplomacije i promocija XVI. generacije jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH protekao je u svečanoj atmosferi u utorak, 7. lipnja 2016. uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača, te prijemom za članove diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj.

Nazočnima su se obratili ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i Andreja Petković u ime svih polaznika XVI. generacije Diplomatske akademije.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...