BIG GAME FISHING – JEZERA 2022.

Tekst: F. R.

Foto: E. T.

Nakon prošlogodišnjeg međunarodnog ribolovnog natjecanja “Big Game Fishing” koje se održalo koncem rujna 2021. godine u Jezerima na otoku Murteru organizatori natjecanja ŠRD Punta Rata odlučilo je 2022. godine promjeniti termin ribolova na tunu te pomaknuti natjecanje u sredinu mjeseca kolovoza, odnosno od 17. do 20. kolovoza 2022. godine.

Naime, prošlododišnji termin ribolova na tunu i ostalu veliku ribu, kao i svi dosadašnji, bili su cilju produljenja glavne turističke sezone na otoku Murteru, posebno u poznatom ribarskom naselju Jezera, što je predstavljalo poseban vid turističke ponude Republike Hrvatske.

Ove godine organizatori natjecanja, Športsko – ribolovno društvo «Punta Rata» najavljuje dolazak oko 25 ribolovnih posada – iz Njemačke, Italije, Slovenije, Švedske, Hrvatske… Najveći broj ribolovnih ekipa u lovu na veliku ribu očekuje se, kao i prijašnjih godina, iz Hrvatske. Zbog nastale situacije na istoku Europe izostati će ribolovci iz Ukrajine i Rusije. Kotizacija za međunarodno ribolovno natjecanje nije se mijenjala a nagradni fond za prvih troje najboljih ribolovaca ove godine biti će ribolovna oprema poznatih brendova. Osim toga, domaćini najavljuju bogat kulturno-umjetnički četverodnevni program popraćen mnogobrojnom gastronomskom ponudom koji će se odvijati na glavnom trgu u Jezerima.

Da podsjetimo, Big game je ribolov u kojem se hvataju poveće ribe, najčešće plave tune ili sabljarke. Spomenuti vid ribolova odvija se s većeg broda na otvorenom moru i to na način da se panula ili hrani riba za ulov svježom srdelom ili nekom drugom plavom ribom a konačni rezultati ulova ovise o cijeloj sportsko – ribolovnoj ekipi. ŠRD Punta Rata iz tradicionalnog ribarskog mjesta Jezera osnovano je 1996. godine i značajan je kreator hrvatskog športskog ribolova na moru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon