IZLOŽBA U BUDIMPEŠTI O 800 GODINA ZAJEDNIČKE KULTURNE BAŠTINE HRVATSKE I MAĐARSKE

Tekst: M. Š.

Foto: GKD

Izložba pod nazivom “Ars et Virtus: Hrvatska – Mađarska 800 godina zajedničke kulturne baštine” otvara se 9. prosinca 2021. u Mađarskom nacionalnom muzeju u Budimpešti. Izložbom će biti predstavljeno oko 140 eksponata, od koji 56 iz Mađarske i četiri iz Austrije, a predmeti su posuđeni iz crkvenih i samostanskih riznica, muzeja i galerija, arhiva i knjižnica, te privatnih kolekcija. Izložba u Budimpešti ostaje otvorena do 15. ožujka 2022. godine. Međunarodna izložba je plod višegodišnje suradnje na tom velikom projektu te donosi uvid na području kulture i likovnih umjetnosti dviju zemalja, s najljepšim umjetninama iz baštine mađarsko-hrvatskih veza u kronološkome rasponu od srednjega vijeka do 1918. godine.

Izložbu zajedno organiziraju Galerija Klovićevi dvori iz Zagreba i Mađarski nacionalni muzej u Budimpešti na inicijativu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Mađarski nacionalni muzej gdje će izložba biti postavljena, smješten je u neoklasičnoj građevini arhitekta Mihálya Pollacka okruženoj parkovima i brojnim vrtovima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon