„AKVAREL“ STANKE GJURIĆ NA PJESNIČKOM FESTIVALU „LA FACTORIE“ U FRANCUSKOJ

Tekst: Panopticum

Foto: Filmske novosti

Stanka Gjurić, hrvatska pjesnikinja i filmašica je sa svojom višestruko nagrađivanom video poezijom pod nazivom „Akvarel“, u službenoj selekciji natječaja za video pjesmu 2023., na festivalu „La Factorie“ u Francuskoj. Pozvana je da uz još dvadeset i dvoje pjesnika iz cijelog svijeta, nastupi na tom uglednom pjesničkom događaju koji će se održati u kući poezije, spomenutoj „La Factorie“ u mjestu Val de Reuil.

Zanimljivost vezana uz „La Factorie“, inače prvu kuću poezije u Normandiji, je ta da se ona nalazi u staroj tvornici celuloze, usidrena na usamljenom otoku između Pariza i Rouena. Na tom mjestu događaju se akcije u dijapazonu od kreativnih rezidencija za pjesnike, vođenja izdavačke kuće, do umjetničkih izložbi, kavana-knjižara i biblioteka poezije.

U svečani događaj uključena su četri grada u Normandiji. Osim što će poezija biti prezentirana na pozornici, odvijat će se mnoštvo performansa – projekcija video pjesama te koncerata uz sudjelovanje FiEstivala iz Bruxellesa i Kuće poezije iz Amaya.
Svečana dodjela nagrada i projekcija najboljih filmova održat će se prilikom otvaranja pjesničkog festivala 26 svibnja 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon