AFTERMATH – IZLOŽBA FEDORA FISHERA U ZAGREBAČKOJ GALERIJI JOSIP RAČIĆ

Tekst: K. Iveta

Foto: G. Vranić

U četvrtak, 10. veljače 2022. u zagrebačkoj Galeriji „Josip Račić“ otvara se izložba pod nazivom  Aftermath, suvremenog hrvatskog  slikara Fedora Fischera. Bit će izložena tri rada u kombiniranoj tehnici – dva diptiha i jedan triptih – prema koncepciji kustosice izložbe, povjesničarke umjetnosti Romine Peritz. Uz izložbu će biti otisnut dvojezični katalog s predgovorom kustosice Peritz. Izložbu je u Galeriji Josip Račić  moguće razgledati do 6. ožujka 2022., od ponedjeljka do petka od 11 do 14 i od 15 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.

Najnoviji radovi Fedora Fischera okupljeni pod nazivom Aftermath nastavljaju se na njegov ciklus Collapse iz 2017. godine i nastali su posebno za izložbu u Galeriji Račić (Nacionalni muzej moderne umjetnosti). Naime, oslanjajući se na prethodne umjetničke pravce i opuse pojedinih njemu važnih umjetnika, Fischer u Aftermathu još jednom dokazuje da, posezanjem za razdobljima i prvacima koji su u povijesti umjetnosti imala svoje vrijeme trajanja, poput enformela ili apstraktnog ekspresionizma na koje se vežu njegove nove slike, današnji suvremeni umjetnici mogu i znaju izaći s novim, originalnim radovima.

Fedor Fischer rođen je 1975. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon