IZLOŽBA URBANI SEPARE U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

Riječka Galerija Kortil domaćin je izložbe Urbanog separea koja se otvara 9. travnja 2024. godine. Izložba hipotetski prezentira moguće događaje u gradu Rijeci kada se spoji desetak tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora.

Kroz bogat fotografski materijal, anegdote i recepte, izložba dokumentira nesvakidašnje i jedinstvene doživljaje koje stvaraju događanja Urbanog separea – pokazujući što je potrebno da se dogodi vidljiva promjena u susjedstvu.

Urbani separe izrastao je iz građanske inicijative u godinama kada se Rijeka pripremala postati prijestolnica kulture, kao jedna od najaktivnijih udruga na području koja kroz svoje aktivnosti zajedno sa sugrađanima promišlja bolji grad. Kvartovski festivali, akcije uređenja javnog prostora, zajedničko kuhanje, vođene šetnje i obilasci, radionice, izložbe, koncerti i razgovori samo su dio alata koje posljednjih godina razvija i koristi Urbani separe.

Uz slobodan ulaz, izložba će za vrijeme svoga trajanja od 9. do 27. travnja 2024. godine dodatno oživjeti javni prostor Sušaka kroz mnoštvo aktivnosti šetnji, razgovora i radionica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon