ZORICA GREGURIĆ: ZAŠTO NA OBILJEŽAVANJU DANA SJEĆANJA NA HOLOKAUST VLADU RH NIJE PREDSTAVLJAO HRVATSKI BRANITELJ ZATOČEN U SRPSKIM KONCLOGORIMA?

Tekst: Zorica Gregorić

Foto: EPA/L. Hoffmann

Dragi prijatelji, ponajprije blagoslovljen Vam današnji blagdan svete  Anđele Merici koju s pravom nazivamo prethodnicom suvremenih pedagoga, a po mnogim stavovima i razmišljanjima utemeljiteljica uršulinki i u današnje doba koračala bi „daleko ispred svog vremena“.

U ikonografiji je predstavljaju kao majku sa srcem i s ljestvama što vode u nebo. Temeljna postavka uršulinskog odgoja mladih svjetovnih djevojčica je preventivni odgoj, ili jednostavnije rečeno – zlo valja spriječiti, a ne liječiti. Savjet koji je u svojoj duhovnoj oporuci sv. Anđela ostavila svojim nasljedovateljicama također bi danas mogao biti silno poučan, ne samo za vjeroučitelje, već za sve one koji odgajaju mladež, a osobito onima koji  bezočno napadaju Katoličku crkvu i njene postulate.

Iako je sv. Anđela živjela prije nešto manje od sedam stoljeća potrebe su ostale iste. Suočavamo se i dalje s netrpeljivosti, progonima no  i posvemašnjom potrebom za duhovnom obnovom.

Godinama nam upravo tzv. „intelektualci i znanstvenici“ pokušavaju iz hrvatskog bića i hrvatskog društva nasilno iščupati naše tradicionalne društvene vrednote namećući svjetonazore koji su nam potpuno strani i neprimjereni. U mentalni sklop naše djece pokušavaju upisati vrijednosne matrice koje nemaju veze s hrvatskim kršćanskim odgojem. Jezikom mržnje i obmane progone sve one koji glas podignu protiv uspostave takvih nakaradnih sustava, a verbalnim nasiljem zastrašuju one od kojih strahuju kako bi mogli podići glas. U ovom svijetu laži i Lažaca pokušavaju nas uvjeriti kako je dovoljno ponavljati i slušati laž kako bi ona postala Istina. No znamo kako nije tako, a na svima nama je da nikada laž i Lašca ne prihvaćamo i poštujemo kao Istinu. Jer Istina je samo jedna, nema dva kraja kako nas uvjeravaju.

Svaka naša generacija suočava se s onima koji za Istinu ne trpe, koji s Istinom ne žive i koji se Istine boje. A mi koji se protiv laži borimo, Istinu branimo, javno progovaramo i potičemo druge na djelovanje, bivamo na sve moguće načine opstruirani.

Danas je predstavnica srpske manjine u Hrvatskoj koja nažalost obnaša i dužnost potpredsjednice vlade Hrvatske na obilježavanju Dana sjećanja na holokaust ponovno napala hrvatski pozdrav „Za dom spremni“ pod kojim je obranjena hrvatska sloboda od krvave srbočetničke agresije na Hrvatsku. Danas Šimpraga predstavnica naroda koji je prije samo 31 godinu po uzoru na naciste, otvarao koncentracijske logore po okupiranim dijelovima Hrvatske i u Srbiji za Hrvatice i Hrvate bez obzira na dob, danas predstavnica naroda iz „matice“ Srbije zemlje koja je prva bila “Judenfrei” usuđuje se uzeti u svoja usta stari hrvatski pozdrav “Za dom spremni” pod kojim je stvorena i naša prelijepa Domovina, pozdrav koji nas je oslobodio od krvave srbo-četničke agresije fašističke Srbije!

U Hrvatskoj antisemitizma nema! Potiču ga i izmišljaju tzv. povjesničari, a podržavaju tzv. političari.U Hrvatskoj je na snazi četnički fašizam! No puno je zanimljivije postaviti pitanje predsjedniku hrvatske vlade – zašto na obilježavanju Dana sjećanja na holokaust predstavnik vlade Hrvatske nije hrvatski branitelj koji je prošao strahote srpskih koncentarcijskih logora? Zašto danas u ime hrvatske vlade nije govorio hrvatski branitelj svjedok srpske fašističke agresije na Hrvatsku?

Danas dragi moji Hrvati ponovno razotkrivam one koje od Istine bježe. Ovo je kako sam ne tako davno napisala, vrijeme informacijskog rata, lažnih vijesti, podmetnutih objava, blaćenja i kleveta, a napose iskrivljavanja hrvatske povijesti koje tzv. političari vole nazivati „revizionizmom“. No ne posustajmo, jer zlo upravo to i želi da odustanemo i prihvatimo ga za dobro. Ne borimo se za sebe, nikada i nismo, jer borili smo se za našu djecu i buduće hrvatske naraštaje, ali i za istinu o našim precima i našoj slavnoj prošlosti koju nam sada blate svim silama koristeći razne pozicije i mjesta pa i ona poput vlade Hrvatske koja bi morala biti  mjesto na kojem se brani interes i svjetonazorhrvatskog naroda. Oskvrnuše nam sve sveto, pokušavaju nam u ime slobode govora oduzeti pravo na govor slobode, jednako  kako su nam 90-ih oduzeli pravo na obranu i doveli tenkove da gle paradoksa „održavaju primirje“. Hrvatski narod uvijek je znao kada je trenutak za reakciju, zna to i sada. Hrvatski narod uvijek se pouzdavao u Jednoga braneći Troje.

Samo je jedan Put, pokazao nam ga je Isus – to je put Istine i Ljubavi, to je put Života. No nije Isus na tom putu samo okretao drugi obraz, iscjeljivao bolesne, tješio nemoćne i davao nadu malodušnima. Znao je Isus uzeti i bič u ruke kada su oskvrnuli hram Oca njegova. Znao se obračunati sa zlodusima i lašcima, znao je javno prokazati licemjere i lašce koji obmanjuju javnost.

Bog, Obitelj, Domovina, za to se vrijedi boriti Istinom, Ljubavi… a koji put i bičem! Isus nam je pokazao Put. Kročimo s Njim, jer to je sve što trebamo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon