VIKTOR GOTOVAC SLUŽBENO IZBRISAN IZ ČLANSTVA SDP-A

Tekst: L. G.

Foto: F. B.

Viktor Gotovac od subote, 24. rujna 2022. službeno više nije član SDP-a, a prema tome ni predsjednik zagrebačke organizacije koja je nekad po broju članova imala polovicu od sveukupnog članstva SDP-a. Odluku Predsjedništva stranke o njegovu izbacivanju je subotnjem zasjedanju većinom glasova potvrdio Glavni odbor SDP-a. Do novih unutarstranačkih izbora zagrebački će SDP voditi poznati epidemiolog Branko Kolarić.

Podsjetimo, Gotovac je izbačen iz stranke zbog raskidanja koalicije s platformom Možemo na gradskoj razini. Da sve bude u demokratskom tonu, rasprava je trajala više od tri sata, a Gotovac je iz stranke izbačen gotovo jednoglasno, protiv je bila samo Sabina Glasovac.

Na istoj subotnjoj sjednici Glavni odbor SDP-a jednoglasno je zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da započne razgovore sa srodnim političkim strankama ljevice i centra o suradnji na parlamentarnim izborima, dok je Predsjedništvo SDP-a dobilo zadatak formirati poseban tim za pripremu stranke za izbore.

Slučajno ili ne, do trenutka donošenja važnih odluka u SDP-u koje su uglavnom kreirane po napucima Peđe Grbina, hrvatska javnost još uvijek nije saznala da li supruga najvažnijeg predstavnika opozicije u Republici Hrvatskoj ima falsificiranu diplomu ili ne, jednako kao što nije nikada vidjela i dokument s potpisom pokojnog Ivice Račana na kojem je on parafirao svoju neuobičajenu ostavku temeljem koje je tada Zoran Milanović preuzeo stranku sa zagrebačkog Iblerovog trga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon