STEČAJNI UPRAVITELJ SDP-A RASPUSTIO ČLANSTVO U ZAGREBU I SLAVONSKOM BRODU

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

Čini se da rezultati lokalnih izbora pomješani s odlukama Peđe Grbina, “oktroiranog” stečajnog upravitelja SDP-a, pomalo dolaze na naplatu. Naime, u SDP-u su u utorak, 8. lipnja 2021. u večernjim satima raspustili članstvo u Zagrebu i Slavonskom Brodu, a u međimurskoj organizaciji njezino vodstvo. Naime, nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a većinom glasova predložilo je zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke. Odluku Predsjedništva o raspuštanju članstva grada Zagreba i vodstva u Međimurskoj županiji treba još u subotu, 12. lipnja 2021. potvrditi Glavni odbor SDP-a dok je odluka o Slavonskom Brodu na snagu stupila odmah. Kako bi se osjetio dašak demokracije, odluka na Iblerovom trgu nije bila jednoglasna, protiv nje su glasovali Domagoj Hajduković, Romana Jerković i Kristina Ikić Baniček.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Peđa Grbin već je ranije najavljivao potrebu revizije članstva, a odluke o raspuštanju dvije organizacije znače da će se ispisati svi članovi, a zatim ih ponovno učlanjivati po kriterijima koji budu uspostavljeni. Hipotetski gledano, zbog te će odluke SDP u Hrvatskom saboru imati 8 zastupnika koji nisu članovi stranke. Osim toga, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini neće biti ni jedan formalni SDP-ovac.

Bilo kako bilo, raspuštanje članstva u Zagrebu u svakom slučaju predstavlja obezglavljivanje najjače podružnice stranke pred sastavljanje tijela zagrebačke Skupštine zakazane za četvrtak, 17. lipnja 2021. godine na kojoj se očekuje izbor predsjednika skupštine Grada Zagreba iz redova SDP-a. Tome u prilog ide obavijest kojom je na znanje prije dugotrajne rasprave o raspuštanjima primljen izvještaj predsjednika Peđe Grbina o sastanku s predstavnicima platforme “Možemo!” s kojima SDP ide u pregovore o konstituiranju vlasti u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon