SLUČAJNA DRŽAVA DOBILA SLUČAJNOG PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: SDP

Zoran Milanović, bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a, te autor brendiranog naziva Republike Hrvatske kao slučajne države odlučio je postati njezin predsjednik, istaknuvši u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. kandidaturu za predsjedničke izbore koji bi se trebali održati krajem ove godine. Obzirom na istovremeno prezentiranje predsjedničkog vizualnog slogana, čini se da je njegova preizborna kampanja već dugo pripremana. Međutim, odluka o kandidaturi a zatim u konačnici i izborni rezultat Zorana Milanovića, biti će njegov najveći politički poraz u karijeri koji će ga definitivno udaljiti iz političkog života Republike Hrvatske i ostaviti u djelovanju savjetodavne političke ambulantne prodaje trećim državama, s kojim se bavio izgubivši posljednje parlamentarne izbore. Osim njega, ozbiljno pitanje moglo bi se postaviti i onome koji je tu nakaradnu kandidaturu i podržao, dakle Davoru Bernardiću.  Čini se da jedina osoba koja se ima razloga veseliti toj futurističkoj kandidaturi je siroti Tomislav Saucha.

Da podsjetimo, Zoran Milanović najozbiljniji je kandidat za titulu najgoreg hrvatskog premijera od hrvatske neovisnosti. Pristojniji ljudi, a posebno intelektualci i akademska zajednica za njega javno izjavljuju da intelektualno nije bio dorastao premijerskoj funkciji koju je obnašao, a narod iz sinjskog kraja na to sve dodaje da se još u djetinjstvu liječio od autističnosti, pa se opravdano s tim u vezi dugi niz godina u SDP-u nameće  pitanje kako se takav čovjek pokojnom Ivici Račanu učinio tako idealnim za njegova nasljednika.

Povezani članci:

https://panopticum.hr/sjaj-i-bijeda-sdp/

https://panopticum.hr/je-li-zamp-penetrirao-u-sdp/

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon