SHZ O PROTIVNICIMA PRIZIVA SAVJESTI

Tekst: Stranka hrvatskog zajedništva

Foto: Možemo!

Ovih dana preko sredstava informiranja pojedini političari i drugi vrše pritisak na liječnike i medicinske sestre u Hrvatskoj koji su se pozvali na priziv savjesti jer abortusima neće da ubijaju hrvatsku djecu. Hrvatski Ustav navodi “Svatko ljudsko biće ima pravo na život”.

Priziv savjesti u medicini pravo je priznato i Rezolucijom 1763. koju je usvojila Parlamentarna skupština Vijeća Europe, gdje između ostalog stoji da, niti jedna pravna ili fizička osoba neće biti podvrgnuta prisili, neće se držati odgovornom niti će se na bilo koji način diskriminirati ako odbije izvršiti pobačaj ili eutanaziju.

Umjesto da odgovorno zaštite fizički nemoćne oni još potiču da  liječnici vrše prekide trudnoće i da ginekolozi rade po njihovim uputama. Iz takvog njihovog ponašanja vidljivo je da unaprijed najavljuju kako fizički nemoćno ljudsko biće imaju pravo ubiti.., čime ih prokazuju i osuđuju njihova djela.

Zadar, 6. svibnja 2022. godine
Stranka hrvatskog zajedništva

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon