RIBA SMRDI OD GLAVE: VIDOVIĆ KRIŠTO POZVALA NA OSTAVKE POLA PRAVOSUĐA

Tekst: B. D.

Foto: M. V.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je u utorak, 9. veljače 2021. na neopozive ostavke članove Državnog sudbenog vijeća (DSV), zatim suce Vrhovnog suda RH te glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek zbog, kako je navela, “opće društvene nepravde koju su prouzročili”.

Naime, u dopisu DSV-u, Vrhovnom sudu i Glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj-Šipek Vidović Krišto je, osim što je pozvala na neopozive ostavke, navela i da su pravosuđe svojim nepravednim odlukama, odugovlačenjima i razvodnjavanjem pravosudnih slučajeva te pravosudni dužnosnici svojim ponašanjem glavni uzročnici gospodarskih, socijalnih i političkih problema u Hrvatskoj.

Osim toga, u svom obraćanju javnosti posebno je istaknula da hrvatski građani, kao i svi u EU, imaju pravo na jednakost pred zakonom i zakonsku zaštitu te da od tih zahtjeva neće odustati.

Hrvatsko pravosuđe je servis moćnih struktura a društvo u kojem pravosuđe ne obavlja savjesno svoje zadaće je društvo u kojem se ne znaju pravila. Takvo društvo ubija kreativnost, demotivira marljivost i rad a motivira gramzljivost i zlouporabe te stvara društvenu depresiju”, zaključno je ocijenila Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon