RADIONICE INFORMATIČKOG OPISMENJAVANJA U ĐURĐEVCU

Tekst: D. S.

Foto: POU Koprivnica

U okviru projekta pod nazivom ‘Za bolje sutra’, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u protekla dva mjeseca u Đurđevcu su provedene radionice informatičkog opismenjivanja osoba s intelektualnim teškoćama u trajanju od školskih 30 sati. Projekt provodi Udruga Mali princ iz Budančevice i Pučko otvoreno učilište Koprivnica, a partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Elementi programa bili su osnove Worda i Internet, a radionice su provodile stručne osobe Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Sudionice su kroz radionice naučile osnove korištenja Worda i oblikovanja teksta, osnove korištenja interneta, internetskih aplikacija i elektroničke pošte.

Udruga Mali princ provodi ovaj projekt 18 mjeseci odnosno od 21. listopada 2019. godine do zaključno 21. travnja 2021. godine. Vrijednost projekta je 440.438,23 kuna i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja i umanjiti rizik od socijalne isključenosti osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Đurđevca i okolnih općina pružajući im mogućnost jačanja stručnih znanja kroz provedbu verificiranog programa obrazovanja za sakupljača, uzgajivača, prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, te osnaživanja i unapređivanja vještina kroz radionice informatičkog opismenjivanja, komunikacijske radionice, radionice razvoja kreativnosti i uključivanja u život zajednice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon