PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA SISKA POD LUPOM DORH-A I KRIMINALISTIČKE POLICIJE ZBOG UTAJE POREZA

Tekst: MUP/Panopticum

Foto: Grad Sisak

Policijska uprava sisačko moslavačka objavila je u srijedu, 11. listopada 2023. na svojim službenim internetskim stranicama kako su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Kako se neslužbeno može saznati riječ je o nezavisnom predsjedniku Gradskog vijeća Siska Bojanu Dadasoviću i tvrtki Neokod d.o.o. u njegovom vlasništvu koja je bila pod poreznim nadzorom, započetim nedugo nakon što je Bojan Dadasović nastupio na lokalnim izborima 2021. godine. Inače, lokalna sredina u Sisku Bojana Dadasovića vrlo često ističe kao osobu poniklu u političkom gnijezdu pravomoćno osuđene Marine Lovrić Merzel koja se trenutno nalazi na odsluženju kazne zatvora u Požegi.

Prema dostupnim podacima MUP-a RH, Dadasovića se sumnjiči da je tijekom 2019. godine, u Sisku s računa svog trgovačkog društva plaćao svoje osobne troškove u iznosu od oko 29.400 eura te je izradio 153 nevjerodostojna računa u kojima je naveo podatke različite od onih koje je dostavljao jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima i ustanovama. Nadalje, MUP je utvdio da je Dadasović nezakonito s računa svog trgovačkog društva izuzeo novčani iznos od 174.000 eura oštetivši državni proračun za ukupni iznos poreza na dobit od oko 19.000 eura kao i jedinicu lokane samouprave za iznos poreza i prireza na dohodak od kapitala u iznosu od oko 91.000 eura.

Protiv Bojana Dadasovića Policijska uprava sisačko moslavačka podnijela je nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku posebno izvješće kao nadopuna kaznenoj prijavi zbog počinjenih kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, Utaja poreza ili carine i Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a za kazneno djelo Utaja poreza ili carine i protiv Dadasovićevog trgovačkog društva temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Povodom toga sisački HDZ zatražio je neopozivu ostavku predsjednika Gradskog vijeća Bojana Dadasovića navodeći kako je taj isti Dadasović uz potporu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček imenovan u čak 5 nadzornih odbora trgovačkih društava Grada Siska u kojima ubire veliku naknadu dok istovremeno radnici tih društava rade za niske plaće u Vodovodu, Gradskim grobljima Viktorovac, Komunalcu, Gospodarenje otpadom Sisak i Autopromet Sisak dok istovremeno građanima Siska rastu mjesečno računi za vodu, odvoz smeća, sprovode i grobne naknade.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon