MOŽEMO U ZAGREB DOVODI PROVJERENI CRVENI YU KADAR IZ RIJEČKE TVORNICE KULTURE?

Tekst: Panopticum

Foto: Rijeka 2020

Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik Tomašević objavio je 9. ožujka 2022. putem svojih službenih internetskih stranica i putem Narodnih novina dva natječaja za pročelnička radna mjesta i to za pročelnika/pročelnicu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo te za pročelnika/pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. Pročelnici, odnosno pročelnice imenuje se na vrijeme od četiri godine i mogu biti ponovno imenovani. Služba se zasniva uz obvezni probni rad u trajanju od tri mjeseca a rok za je prijavu je relativno kratak i iznosi samo 15 dana od objave natječaja.

Prema posljednjim, neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, ekipa oko gradonačelnika Tomaševića putem managera u kulturi Duška Ljuštine dovodi u Zagreb provjereni kadar YU orjentacije – Nemanju Cvijanovića, poznatijeg kao autora crvene zvijezde petokrake na znamenitom Riječkom neboderu i Eminu Višnić, bivšu direktoricu EPK Rijeka. Slučajno ili ne, Eminu Višnić je Grad Rijeka razriješio s funkcije direktorice nakon što je državna revizija pronašla  nepravilnosti u vođenju projekta EPK Rijeka 2020. gdje je jedno od spornih imena u poslovanju bio upravo Nemanja Cvijanović, blijedi umjetnik koji nije ponudio ništa novo i originalno na lokalnoj kulturnoj sceni Rijeke iz čega bi se moglo zaključiti da ga u perspektivi jedino zanima javni novac.

Za svaki slučaj, kao rezerva na klupi za rezevne igrače, odnosno igračice u kulturi Grada Zagreba, već navodno sjedi nedavno smjenjena intedantica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, Dubravka Vrgoč u dresu platforme Možemo!.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon