MIROVINA ILI REMETINEC?

N.Bulic

Tekst: D. Sremiš

Foto: www.htz.hr

Posljednji medijski napisi o najdugovječnijem hrvatskom turističkom radniku Niki Buliću stavili su ponovo domaći turizam u središte hrvatske javnosti kao jednu od najvažnijih grana gospdarstva iako u drugim zemljama mediterana i EU turizam ne sudjeluje s tolikim postotkom u BDP poput ovog u Hrvatskoj. Naime, posljednjih mjeseci zaredali su se istovremeno medijski napisi o mogućim malverzacijama nekadašnjeg prvog čovjeka hrvatskog turizma kao i oni suprotnog karaktera o dostojnom ispraćaju doajena našeg turizma u zasluženu mirovinu.

PUSTE ŽELJE BEZ ODLUKE  HTZ

Kako neslužbeno saznajemo, najavljena fešta ispraćaja Nike Bulića u «zasluženu» mirovinu putem HTZ-a, institucije Ministarstva turizma zaduženog za promociju hrvatskog turizma, nije točna i veliko je pitanje hoće li se ikada i realizirati. Naime, ispostavilo se kako je najavljen ispraćaj u mirovinu gospodina Bulića putem HTZ-a samo njegova pusta želja bez kordinacije s tim turističkim tijelom RH. Izvori u HTZ-u ističu kako je Niko Bulić postao veoma «vruć krumpir», i to posebno na okolnost dugogodišnjih velikih financijskih repova koji se vuku za dotičnim gospodinom i za koje mnogi sumnjaju da će svoj epilog dobiti u nekoj od obrada DORH-a ili USKOK-a. Neki idu čak i korak dalje, pa spominju i moguće sankcioniranje dugovječnog turističkog radnika po osnovi kaznenog zakona po osnovi ratnog profiterstva.

KRIMEN NIKE BULIĆA

Prema medijskim napisima, Buliću se na teret stavlja niz sumnjivih djela u gospodarskom poslovanju dok je obnašao ministarsku funkciju, a koji bi se u svom opisu mogli nazvati koruptivnima. To se posebno odnosi na uplitanje u kupovinu i uništavanje poslovanja «Bemextours»-a, zatim u poslovanju s britanskim tvrtkama „Inspirations Holiday“, “Charisma PR” i “Thomson Holidays», te američkom tvrtkom «Networld» zvog zemljaka Davora Djovoja. Navodno se ukupna šteta po RH u tim sumnjivim poslovanjima broji u iznosu većem od 25 milijuna američkih dolara. Osim toga, i na domaćem planu čudnih marketinških aktivnosti Nike Bulića posebno se ističe suspektan ugovor između HTZ-a i violončelistice Ane Rucner vrijedan preko 5 milijuna kuna.

NESRAZMJER PLAĆE I IMOVINE

Dok je iz Hrvatske isparilo više desetaka milijuna «turističkih» dolara zahvaljujući Niki Buliću, dotični je u svom radnom vijeku uspio akumulirati dva stana u Dubrovniku i dva stana u Zagrebu. Pod sumnjama je i jedna nekretnina u Londonu u kojoj živi kćerka gospodina Bulića. Naime, Niko Bulić od tamo se vratio u Hrvatsku nakon što zaključio radni odnos s beogradskim Yugotoursom tijekom domovinskog rata. Sve u svemu, zanimljiv materijal kako za medije tako i za institucije RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon