JEDE MU IZ RUKE: I PLENKOVIĆ SVOG DOBERMANA IMA

Tekst: Panopticum

Foto: Smiljan Prpić

Na internetskim društvenim mrežama je tijekom vikenda uoći blagdana Velike Gospe počela intenzivno kružiti fotografija iz opatijskog caffe bara hotela Milenij na kojoj je fotoreporterskom kamerom zabilježen susret premijera Andreja Plenkovića i omiljenog mu ministra gospodarstva i održivog razvoja, Tomislava Ćorića.

Opušteni neformalni susret predsjednika Vlade RH s jednim od svojih ministara ne bi ni po čemu bio poseban da nema poruke s ministrove majice na kojoj istaknuto piše – “Now I wanna be your dog!”, što u prijevodu znači: “Sada želim biti tvoj pas!”. Iako je riječ o nazivu istoimene pjesme koju je 1969. objavio muzičar Iggy Pop, zli jezici dali su sasvim drugi kontekst modnom dodatku ministra Ćorića, a posebno na okolnost da dotični uživa neskrivenu naklonost premijera Plenkovića te da je, navodno, ušao u uži krug članova Vlade na preporuku klana Mišetić, koji također jednim dijelom dolaze iz HDZ-ove baze u Pločama.

Da podsjetimo, u mediteranskom zelenilu dobro skrivene vile Costabella u vlasništvu Republike Hrvatske, nedaleko Rijeke, ljetuje premijer Andrej Plenković s obitelji. Bio je tamo i vikend nakon ovogodišnjih parlamentarnih izbora, ali i posljednje četri godine u ljetnim mjesecima. Inače, odmor se uskoro premijeru Plenkoviću i svim članovima Vlade bliži kraju jer je za četvrtak, 20. kolovoza 2020. zakazana sjednica Vlade. Za razliku od članova Vlade, saborski zastupnici imaju podosta vremena za nešto ležerniji godišnji odmor do početka rujna, kada im počinje izvanredna sjednica Sabora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon