NAKON C. AIRLINES MODEL DRŽAVNOG SOCIJALISTIČKOG INTERVENIZMA I U Đ. ĐAKOVIĆU

Tekst: B. D.

Foto: Techrights

Premijer Andrej Plenković poručio je danas, 7. studenog 2019. da njegova Vlada radi na pronalasku rješenja koje bi zajamčilo višegodišnju održivost poslovanja tvrtke Đuro Đaković iz Slavonskog Broda. Međutim, zastupnik Davor Vlaović iz HSS-a mu je napomenuo kako Brođani očekuju da Vlada pomogne toj tvrtki nakon što je dokapitalizacijom pomogla Croatia Airlines (CA). “Ne možemo imati jak turizam bez nacionalnog avioprijevoznika”, uzvratio je premijer na Vlaovićevu opasku o pomoći CA-u, navodeći pritom kako sutra u Hrvatsku dolazi 20-milijuniti turist.

Osim zastupnika HSS-a i zastupnik Most-a Miro Bulj je spočitnuo premijeru da vodi socijalističku politiku iz 60-ih godina 20. stoljeća s obzirom na velik broj iseljenih, koji su karakterizirali te godine. “Poštovana ekselencijo Bulj, nadaleko poznati prijavitelju, za razliku od vaših tlapnji ova Vlada vodi politiku u kojoj gospodarstvo raste”, rekao je Plenković. “Vaša stalna nastojanja da primitivizirate Sabor i javni diskurs, vašim ponašanjem i retorikom vraćate Hrvatsku desetljećima nazad”, odbrusio mu je Plenković.

Slučajno ili ne, premijer Plenković je nakon burne sjednice u Saboru otputovao u Genevu na sasatanak o “Strateškom dijalogu o zapadnom Balkanu” u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma u pratnji svoje šefice kabineta Tene Mišetić, inače kćerke Ivana Mišetića koji je u potpunosti devastirao Croatia Airlines tijekom svog desetogodišnjeg upravljanja tom nacionalnom zrakoplovnom tvrtkom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon