IVAN GAĆINA: NIKOLA ŠIMIĆ TONIN JE KNJIŽEVNIK KOJI NE TRPI KONKURENCIJU

Tekst: Ivan Gaćina

Foto: HDKDM

Predmet: Zahtjev za objavljivanje ispravka i odgovora, povodom teksta gosp. Nikole Šimića Tonina „Ivan Gaćina – književnik sa stotinu nagrada“, objavljenog na Vašem cijenjenom portalu, dana 27. travnja 2022.

Poštovani dr. sc. Nenad Raos, glavni uredniče portala Panopticum, u skladu sa Zakonom o medijima (pročišćeni tekst zakona NN 59/04, 84/11, 81/13, na snazi od 7. 7. 2013.), članak 40, st. 1, 2, 3 i 4, tražim da žurno objavite moj ispravak i odgovor, povodom teksta gosp. Nikole Šimića Tonina „Ivan Gaćina – književnik sa stotinu nagrada“, objavljenog dana 27. travnja 2022. na Panopticumu, portalu za promicanje ljudskih prava, kulture i prirodnih znanosti.

Nikola Šimić Tonin – književnik koji ne trpi konkurenciju

Cijenjeni Nikola Šimić Tonin, pročitao sam tvoj tekst „Ivan Gaćina – književnik sa stotinu nagrada“, objavljen dana 27. travnja 2022. na Panopticumu, portalu za promicanje ljudskih prava, kulture i prirodnih znanosti.

Moram ti priznati da sam neugodno iznenađen sarkazmom i cinizmom koji si unio u tekst. Ti kao da sumnjaš u zasluženost i opravdanost mojih nagrada, pa ako je to tako, onda imaš pravo da na legalan način ispitaš koje su mi sve institucije dodijelile nagrade, i pod kojim uvjetima i kriterijima.

Ono što ti želim apostrofirati je da sam sve svoje brojne nagrade dobio zasluženo po mišljenju raznih institucija, domova za kulturu, književnih klubova i dr, a mogu ti taksativno navesti o kojim se sve institucijama radi ako te zanima, pa se ti slobodno raspitaj kod njih u svezi mojih nagrada. Uvjeravam te, a to mogu potvrditi mnogobrojni moji kolege, kolegice i čitatelji, kao i mjerodavni iz tih institucija, da sam te nagrade apsolutno zaslužio i da su mi opravdano dodijeljene.

Međutim, unatoč tome, ti si u svom tekstu sarkastičan, ciničan, pa rekao bih i zlurad, ali pitam se samo zašto. Koji su tvoji motivi za takav potpuno neprimjeren tekst? Na to možeš odgovoriti samo ti. Mogu ti reći da su mnogi moji kolegice i kolege, ali i brojni čitatelji ogorčeni tim tekstom koji ne samo da je neprimjeren, problematičan, nego je i profesionalno nekorektan.

Čemu sve to Nikola? I zašto tako Nikola? Trebali bismo biti ljudi prije svega i dobri kolege, ali evidentno je da su tvoji motivi za ovakav tekst u potpunoj koliziji s mojom prethodnom konstatacijom.

Nije to dobro, poštovani Nikola, niti korektno, niti profesionalno, a ponajmanje ljudski od tebe. Usprkos tome, želim ti svako dobro u tvojoj profesionalnoj karijeri i osobnom životu, pa da i ti moguće jednog dana dobiješ stotinu nagrada pa i više, što bi meni iskreno bilo drago, i ne bi mi palo napamet da objavljujem na Panopticumu ili bilo gdje takve „bljezgarije“.

Srdačan pozdrav, Ivan Gaćina, mag. ing. comp.

U Zadru, 13. svibnja 2022.

P. S. Dostavljeno Nikoli Šimiću Toninu dana 12. svibnja 2022.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon