DAČIĆ SE USRED ZAGREBA RUGAO PREDSJEDNIKU RH – BI LI IZRAEL DOZVOLIO DA MU GOEBBELS SOLI PAMET?

Tekst: V. Bujanec/Panopticum

Foto: Vlada RS/SDP

Posjet Miloševićevog glasnogovornika i trenutnog ministra u vladi Republike Srbije Ivice Dačića Zagrebu uoči pravoslavnog Božića donio je niz komentara na hrvatskoj društveno-političkoj sceni. Jednog od njih, onog od urednika TV emisije Bujica sa Z1, Velimira Bujaneca, donosimo u prilogu teksta, i to kako slijedi:

“Vučićev ministar vanjskih poslova iskoristio je božićni domjenak u elitnom zagrebačkom Hotelu Westin, kako bi se usred hrvatskog glavnog grada narugao predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, aludirajući da njegovo ime i prezime – zvuči srpski! Ruganje na račun Milanovića bilo je naročito smiješno Andreju Plenkoviću, koji je svom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu i njegovim SDSS-ovcima posebno zahvalio “na podršci, lojalnosti i iskrenom partnerstvu već sedmu godinu…”

Tijekom prigodnog božićnog obraćanja, Pupovac se još jednom obračunao s pozdravom HOS-a ‘ZDS’, a hvaleći “novu nacionalnu valutu euro” neizravno je prozvao čelnika DP-a i gradonačelnika Vukovara – Ivana Penavu, zbog micanja ćirilice iz Grada heroja!

“Naročito je važno da se utiša svako slavljenje ratnih zločinaca kao nacionalnih heroja,” poručio je Pupovac s govornice, no – zaboravio je pitati Porfirija zbog čega je SPC odlikovala Vojislava Šešelja?! Sve je dodatno začinio Ivica Dačić, izjavom da je “Josip Runjanin komponovao Hrvatsku himnu ‘Lijepa naša’, ali i srpsku rodoljubivu pesmu ‘Rado ide Srbin u vojnike’…

Ako je suditi po atmosferi na ovogodišnjem Pupovčevom božićnom mitingu, zagrebački kružok Prvoslava Porfirija Perića jednako se raduje šefu svetosavlja kao i Arkanovom ‘drugaru’, nesuđenom nasljedniku Slobodana Miloševića – socijalistu i Vučićevom ‘spoljnjaku’ Ivici Dačiću.”

Povodom toga skrenuli bismo ovom prilikom pozornost na knjigu pod naslovom “Velika Britanija i Balkan” autorice Carole Hodge. Naime, nitko do sada kao britanska povjesničarka nije svojom knjigom uspješno rekonstruirala na koji je način Velika Britanija upravljala krizom na Balkanu te kako je manipulirala međunarodnom zajednicom i stranama u sukobu. Po njezinoj ocjeni glavni je cilj britanske politike na regionalnoj razini jačanje koncepta velike Srbije, što se nije promijenilo do danas.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon