ANA LEDERER: KULTURNA POLITIKA OBULJEN KORŽINEK PREDSTAVLJA KONTINUITET POLITIKE ZLATAR VIOLIĆ

Tekst: B. D.

Foto: DP

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za zamjenika gradonačelnika Zagreba dr. sc. Ana Lederer, supruga ubijenog Gordana Lederera, ratnog reportera i snimatelja HRT-a kojeg je nedaleko Hrvatske Kostajnice po­­kosio snajperski hitac 1991. godine, osvrnula se u svojim posljednjim predizbornim istupima na kulturnu politiku te lik i djelo aktualne hrvatske ministrice kulture i medija,  Nine Obuljen Koržinek.

Naime, Lederer ukazuje kako trenutna kulturna politika koju sprovodi na nacionalnoj razini Nina Obuljen Koržinek, ministrica u vladi Andreja Plenkovića, predstavlja kontinuitet politike Andreje Zlatar Violić. Osim državne, dr. Lederer se osvrnula i na lokalnu kulturnu politiku u gradu Zagrebu, aktualizirajući problematično kadrovsko i programsko upravljanje u HNK, nacionalnoj kazališnoj kući na čijem je čelu intendantica Dubravka Vrgoč. Nadalje, a osvrčući se na kulturnu politiku grada Zagreba, napomenula je kako su škole i kulturne ustanove u gradu koji pretendira biti turistički zapuštene, te da je to jedan od razloga njenog političkog angažmana.

Dr. sc. Ana Lederer rođena je 1964. u Subotici kao kći ka­­zališnog redatelja i majke sopranistice. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je komparativnu književnost i ruski jezik i književnost 1987., magistrirala 1992., a doktorirala 2002. godine. Od 2016. vršila je dužnost pomoćnika ministra kulture Republike Hrvatske a od 2005. do 2013. bila je intendantica HNK u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon