KGK OTVORILA BIOGRAD BOAT SHOW

Tekst: I. C.

Foto: Ured predsjednice RH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u četvrtak, 17. listopada 2019. svečanom otvaranju 21. Nautičkog sajma Biograd Boat Show. Prilikom svečanog otvorenja najveće izložbe plovila na moru u srednjoj i istočnoj Europi, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako je Biograd Boat Show manifestacija koja je u 20 godina izrasla u jedan od vodećih nautičkih sajmova u Europi te postala prepoznatljiva nautička, turistička i gospodarska manifestacija.

Nautički turizam Predsjednica Republike ocijenila je neizostavnim segmentom hrvatske turističke ponude. Smatra kako njegov razvoj moramo podržavati iz brojnih razloga. U tom smislu navela je kako nautički turizam privlači turiste veće platne moći koji kroz veću potrošnju snažnije pridonose gospodarstvu, omogućava produljenje turističke sezone, a njegovim razvojem daje se dodatan poticaj razvoju male hrvatske brodogradnje. Isto tako, daje imidž prestiža hrvatskom turizmu zbog čega je on zanimljiv i najzahtjevnijim turistima, stavljajući Hrvatsku uz bok najrazvijenijim svjetskim turističkim destinacijama.

Za sajam je Predsjednica kazala kako pokazuje značenje koje pridajemo razvitku hrvatskog nautičkog turizma, ali i maloj hrvatskoj brodogradnji, koji uz naš ukupni turistički sektor daju važan doprinos ekonomskom razvoju Hrvatske.

Dodavši kako je važno učinkovitije povezati i poticati svu prateću industriju u turizmu te time osnažiti cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako je Biograd Boat Show manifestacija koja će rezultirati upravo takvim sinergijskim učinkom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon