U UNESCO-VOM GRADU GLAZBE ZAPOČINJU 54. VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

Tekst: B. Matijević

Foto: Varaždinska biskupija

Obzirom da se Varaždinske barokne večeri odvijaju upravo u brojnim sakralnim prostorima Varaždinske biskupije, u petak, 13. rujna 2024., biskup Bože Radoš je ugostio Davora Bobića, ravnatelja VBV-a, i Raymonda Rojnika, ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin. Tijekom susreta razgovarali su o nadolazećim 54. Varaždinskim baroknim večerima, koje će se održati od 20. rujna do 2. listopada 2024. godine kada će Varaždin ponovno postati središnje mjesto na europskoj i svjetskoj kulturnoj karti.

Naime, Varaždinske barokne večeri će kroz 15 koncerata u matičnom gradu i desetak u Ludbregu, Prelogu, Križevcima, Vinici, Belcu, Gornjem Knegincu i Nedelišću pružiti publici prigodu da upozna glazbenike iz ovogodišnje zemlje partner Portugala, ali i iz drugih zemalja poput Švedske, Španjolske i Mađarske koje također sudjeluju u programu ovogodišnjeg festivala.

Ove godine u dvorištu palače Sermage u sklopu programa Total Baroque smjestit će se portugalski „kutak“ u kojem  će se pjevati fado, ali i uživati u gastronomskoj ponudi zemlje partnera. Predstavljanju ovogodišnjeg programa u varaždinskoj Gradskoj vijećnici nazočila je i veleposlanica Portugala u Hrvatskoj, Nj.E. Maria Paula Viera Leal da Silva koja je zahvalila domaćinima i istaknula kako joj je čast sudjelovati na ovom svjetski poznatom festivalu. Detaljan program 54. festivala moguće je pronaći na službenim internetskim stranicama Varaždinskih baroknih večeri.

Podsjetimo, Barokne večeri su festival od nacionalnog značaja, čiji su stalni pokrovitelji Predsjednik Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture i medija, te Grad Varaždin kojim tada odiše svaki kutak povijesne jezgre na UNESCO-voj karti gradova glazbe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon