PREDSJEDNIK RH U BOROVU ODAO POČAST POGINULIM REDARSTVENICIMA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odao je u utorak, 3. svibnja 2022. počast i položio vijenac ispred Spomen-obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima u Borovu.

Predsjednik Milanović vijenac je položio povodom 31. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u tadašnjemu Borovu Selu. Toga dana u Borovu Selu iz zasjede ubijeni su: Stjepan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić, a u napadu je ranjen 21 policajac.

Uz predsjednika Milanovića pri polaganju vijenca ispred Spomen-obilježja u središtu Borova, u spomen na ubijene pripadnike Specijalne policije iz Vinkovaca, bili su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Istog dana predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u Vukovaru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara povodom obilježavanja Dana Grada. U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je kako se Vukovar nevjerojatno promijenio u odnosu na vrijeme kada je bio ruševina, te fizički i duhovno podijeljen.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon