USKRŠNJA ČESTITKA ZA MINISTRICU BRNJAC: EU FONDOVI U MINISTARSTVU TURIZMA SLUŽE SAMO ZA PRANJE LOVE

Tekst: Djelatnici MTS RH

Foto: HRT/Panopticum

Uoči Uskrsa i neizvjesnosti oko početka i tijeka ovogodišnje turističke sezone portal Panopticum je ponovo zaprimio, četvrto po redu, otvoreno pismo zaposlenika ministrice Brnjac, koji podacima ukazuju na protuzakonitosti u radu pojedinaca u Ministarstvu turizma i sporta kao i popratne logistike koja okružuje to elitno ministarstvo premijera Plenkovića. Pristiglo pismo i priložene dokumente prenosimo u cijelosti i to kako slijedi:

Predsezone nema, i niti će je vjerojatno biti. lznajmljivači su najavili nove i više cijene smještaja. Naravno. I da, drugari ministrice Brnjac iz Stožera, su ti koji stvarno pripremaju turističku sezonu na način da su ponovno kao i prošle godine doslovce pojeli Covid. No ako kojim slučajem radi konkurencije koja se probudila, turistička sezona možda i podbaci, već su unaprijed spremna opravdanja za “ministarku” Brnjac, a sve će se ovoga puta prebaciti na posljedice rata u Ukrajini. Unaprijed “zna se” tako već da će “zahvaljujući” korumpiranom leglu uhljeba ministarke Brnjac i sezona 2022. biti rekordna, naravno u “visokoj sezoni”, što god im to značilo, jer znamo da ukupna turistička sezona u lijepoj našoj ionako traje nepuna dva mjeseca, ako traje. I naravno da “zna se” već sada da će 2022. godine rezultat biti bolji od lani, imat će lijepa naša više dolazaka i noćenja turista nego prošle godine, pa je ministarka Brnjac izjavila kako samo u ožujku imamo preko 750 tisuća noćenja i samim time smo za 110 posto premašili 2021.

MINISTRICA OD 110 POSTO

Neka netko tom leglu nesposobnih i korumpiranih uhljeba u Ministarstvu turizma i sporta i “ministarki” Brnjac objasni da ne postoji “110 posto” i neka joj objasni što je “odgovorni i održivi turizam”. Ministrice Brnjac, odgovorni i održivi turizam nije “gubitak državne kontrole i enorman porast broja privatnog smještaja i sveopća apartmanizacija i neviđena betonizacija obale”.

Ministrice Brnjac, odgovorni i održivi turizam nisu lažni podaci koje naciji prikazujete putem plaćenih medija kroz broj “turista koji su prešli hrvatsku granicu”. Odgovorni i održivi turizam nije lažiranje rezultata u eVisitoru, sustavu koji je financiran kroz EU projekt iz kojega je ministarstvo Nikoline Brnjac opralo 40 milijuna kuna iz EU fondova po “modus operandi Gabrijele Žalac i afere softver”. Objasnite “ministarki” Brnjac da to što će prihodi porasti radi enormnog porasta “vrhunskih” cijena, a za koje domaćini većinom prošvercaju sasvim prosjećnu robu ali da je to samo ministarki Brnjac ,,odgovorni i održivi turizam”, ali inače nije. To što u hrvatskom turizmu prevladava priučeni, a ne izučeni kadar, to je samo ministrici Bnjac “odgovorni i održivi turizam”, ali inače nije.

Da podsjetimo, ministarstvo Nikoline Brnjac na dobrom je putu da opere i 338,3 milijuna kuna iz EU fondova i za obrazovanje kroz centre kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu, a koji su trebali biti ishodišta kvalitetnog kadra za turizam i ugostiteljsvto, a jedino za što služi taj EU projekt je za izvlačenje i pranje EU novca uz orkestraciju Bakićeve uhljebuše Natalije Havidić. To je ministrici Brnjac i njezinom leglu korumpiranih uhljeba održivo i odgovorno, ali inače nije.

MINISTARSTVO ZA BOOKING IZBJEGLICA

Ministarka Brnjac poslovično uobičajeno jako se izblamirala i izazvala opći podsmijeh članova Vlade pa čak i drugarskog joj ministarstva za unutarnje poslove i u trenutku kad je zdušno krenula u organizaciju smještaja za izbjeglice iz ratom pogođene Ukrajine. Pa je tako brže bolje potpuno izgubljena i pogubljena prije velebnog puta u Dubai, sazvala 2. ožujka 2022. koordinacijski sastanak, na kojem je ministarka Brnjac “poentirala” svojom izjavom: “moramo na vrijeme biti spremni za scenarije masovnog prihvata izbjeglica”. I na tom sastanku više se nije moglo razlučiti da li ministarka Brnjac vodi turizam ili unutarnje poslove, a u ekstazi ministrice Brnjac u jednom trenutku učinilo se da čak ,,vodi” i cijelu Vladu. Nije ministarka bilo šta. Pa je naravno i pozvala da se putem maila ministarstva turizma, a posebno kreiranog za tu svrhu, pružatelji usluga smještaja obrate ni manje ni više nego Ministarstvu turizma i sporta za smještaj izbjeglih ljudi iz Ukrajine. I naravno da je namjera dobra, ali problem je u tome da nije ništa drugačije od , sjećate se, onog debakla s dopremom kućica za stradale u potresu na Banovini, ali uostalom i ništa drugačije od svih ostalih debakla ministarke Brnjac.

Nije to što je takvo nekompetentno, neadekvatno i nekoordinirano postupanje ministarke Brnjac izazvalo podsmjehe i nevjericu prisutnih na sastanku, nego je ministarka Brnjac izazvala nemalo zgražanje u drugarskom joj ministarstvu, a koje je odgovorno za zbrinjavanje izbjeglih osoba s ratom zahvaćenih područja. Naravno, poznata po tome da je Brnjac” stručnjakinja” za promet, željeznice, dodjelu sumnjivih bespovratnih potpora i subvencija tvrtkama, vanjske poslove, europske integracije, EU fondove, plan turizma, doslovno stručnjakinja je ministrica Brnjac za sve i svašta, a u stvari za ništa. A sada je svojem arsenalu gluposti ministarka Brnjac dodala i organizaciju smještaja, u najmanju ruku kao da je ministrica unutarnjih poslova. Kao da je zaboravila da je ministrica turizma i da bi ipak možda se i trebala uključiti sa Stožerasima u pripremu turističke sezone.

GLAVINJANJE BESPUĆIMA NEZNANJA

I tako, nakon prve sveopće konsterniranosti i čudenja i podsmjeha u drugarskom joj ministarstvu i Vladi, brzo je mail smjesta@smjestaj.mints.hr netragom nestao sa stranica ministarstva i eto tamo osvanula poveznica na Ministarstvo unutarnjih poslova i e-pošta rcz.zbrinjavanje@mup.hr . I pokazalo je drugarsko ministarstvo, ministarki Brnjac kako se to radi.

Radi takvog glavinjanja bespućima neznanja i svakodnevnog, drugarskog umakanja šefa Plenkovića u sve i svašta pa i na relaciji s Briselom, ministrica Brnjac je jedno vrijeme nestala s ekrana. Čak ministarka Brnjac nije pošla ni u Dijon na neformalni sastanak ministara  turizma, prošetati u ”najboljem poslovnom stilu”, nego je umjesto vrhunske stručnjakinje išao još jedan vrhunski stručnjak, državni tajnik Toni Glavina.

A ministarka Bmjac za to vrijeme angažirala je svih svojih 20 osobnih savjetnika, pa još i posebne savjetnike, pa ovih i onih stručnjaka, a koje plaća iz državnih jasli da joj peglaju imidž. Pa su tako ti stručnjaci smišljali gotovo mjesec dana pitanja i naravno odgovore na ta pitanja, a koje su onda na jedvite jade uspjeli proturiti i objaviti u “velikom intervjuu ministrice Brnjac” , ali tek u jednom gotovo lokalnom listu. Jer zna se da ministrica Brnjac ne zna ni postavit ta pitanja, a kamoli odgovoriti na koje od tih ,”pomno” smišljenih pitanja. A onda nismo trebali dugo čekati, da ministarka ponovno “zasja”.

LOKALNU TV PLAĆA VIŠE OD NACIONALNE?

Tako je jedne večeri ponovno gostujući “po depeši” na hrvatskoj televiziji, po tko zna koji puta briljirala u svojim “LAST MINUTAMA”. Naravno, ne treba reći da je HTV, pored RTL i Nove TV i još nekolicine regionalnih i lokalnih televizija, na primjer Virovitička TV, a kojima ministarstvo Nikoline Brnjac već godinama samo za emitiranje jednog jedinog spota isplacuje i do 1.000.000,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda pa kako je onda ne bi pozvali u goste da objasni “kakva nas sezona čeka”. I objasnila je, dabome da jeste.

Ministrica Brnjac je stručno objasnila “kako će ove godine last minute biti značajan i da je booking zbog geopolitičke situacije usporen, ali bitno da nije stao”. Znači, ministrica Brnjac je očito promijenila strateško promišljanje o turizmu, jer više ne govori o tome kako je za turistišku sezonu “najvažnije da ne budemo tamnocrveni”, ”sada je ministrici Brnjac ipak bitno “da booking ne stane”.

Značajno je to da ministarka nije spomenula i “Safe stay in Croatia”, jer joj je već davno tu krilaticu pokvario šef Plenković pričama o terorizmu, pa onda još i onaj pad rakete s bombom ili možda ipak bez bombe, još se nisu dogovorili i to u središte Zagreba pa niska procijepljenost, pa rekordna smrtnost od Covida. Nego, eto nama ministrice Brnjac s novom krilaticom “Hrvatska prirodno tvoja”. Koliko je samo tu bravuru platila iz Državnog proračuna? Samo da turisti ne vide fotošopirane fotografije ministarke turizma, a koje ruše svu autentičnost njene nove krilatice i bilo čega prirodnog. Da Cigi zna tko je ministarka Brnjac, sigurno bi se našla u njegovoj rubrici “Take or Fake”.

Tako jedino što za sada ide ministarki Brnjac je peglanje fotografija, a da Ii će jedino time i zadiviti šefa Plenkovića, vidjet ćemo kod rekonstrukcije Vlade. Možda se ministarki Brnjac ovaj puta konačno nasmiješi sreća i netko ministarki prirastao srcu presloži slučajno iii namjerno karte pa zasjedne u tako joj željenu fotelju ministrice regionalnog razvoja i fondova EU da konačno ministarka Brnjac pokaže kako se stvarno ne vode EU fondovi, a za to ima sve potrebne kompetencije, jer EU fondovi u ministarstvu turizma služe isključivo samo za pranje love. Da se šef Plenković lakše odluči evo jos malo nadasve vrhunskih referenci ministrice Brnjac.

MINISTARSTVO NIKOLINE BRNJAC UMOČILO ŠEFA PLENKOVIĆA, POŠTENJAKA FRKU I FRKINU ZAMJENICU U PERAČINU NOVCA KROZ IZLOŽBU EXPO 2020 DUBAI

Idemo dalje, zna se da je Ministarstvo turizma i sporta zaduženo od strane Plenkovićeve Vlade, kao koordinacijsko tijelo za pripremu sudjelovanja Hrvatske na EXPO 2020, a u tu svrhu je naravno, a što bi drugo, nego osnovan i Nacionalni odbor RH za Svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai, a u kojem su naravno uz predstavnike drugih 11 tijela i predstavnici Ureda Predsjednika Vlade RH pa je tako i Ured predsjednika Vlade umoćen u peračinu novca.

Zanimljivo je da je tema EXPO 2020 “povezivanje umova, stvaranje budućnosti”, a tema hrvatskog paviljona je “Mobilnost uma” pa su u Hrvatskom paviljonu predstavljene inovacije koje su donijeli Hrvati pa je tako izložena i hrvatska korupcija. I doista Hrvatska se zahvaljujući ministrici Brnjac predstavila kao zemlja inovativnih projekata, ideja, i kreativnih pojedinaca, jer ni jedna druga zemlja nije oprala milijune kuna od svojih vlastitih poduzetnika, a koje je pozvala na EXPO 2020 Dubai. Takvo nešto samo jedinstveni, kreativni, korumpirani, mobilni umovi ministrice Brnjac, Luke Burilovića i Borisa Žgombe mogu osmisliti kao primjer ”nasljeđa prošlosti i blistave hrvatske budućnosti” u jednome.

Zna se da je Boris Žgomba veliki prijatelj pomoćnika ministrice Roberta Pendea i da je samo jedan u nizu predsjednika strukovnih udruga u turizmu, a koji su urgirali da se imenuje notornog Pendea za pomoćnika ministra po 13 puta, s obrazloženjem da je “Pende stručnjak kakvog je teško naći”.

DVA NOĆENJA S DORUČKOM ZA 3.000 EURA

ldemo dalje, jer zna se da su mobilni umovi korumpiranih legla uhljeba i uhljebuša, osmislili kako će na državnim jaslama otputovati svi u Dubai pa je ministarstvo Nikoline Brnjac i uhljebnički HGK Luke Burilovića osmislili da se u Dubaiu održi slavlje ,,hrvatskog nacionalnog dana” i angažirali putničku agenciju Borisa Žgombe. Baš kao da Hrvatska ima što za slaviti! I to još u Dubaiju! I to baš u vrijeme najvećih ratnih razaranja u Ukrajini, u vrijeme kad po centru glavnog grada Hrvatske padaju naoružane rakete. A to slavlje je ni manje ni više nego predvodio i sam šef Plenković, a s njime je putovala u Dubai i cijela njegova svita, naravno na trošak svih poreznih obveznika po cijeni za svakoga od njih oko 3.000 eura za dva noćenja s doručkom, naravno tome dodajte i inozemne dnevnice, da si imaju kupiti suvenire s putovanja.

I tako, prvi dan u Saboru šef Plenković grmi protiv ruskih napada na Ukrajinu, u najmanju ruku kao da je jedina misija hrvatskog premijera obrana Ukrajine i tako će možda i sam uzeti u ruke kalašnjikov i ići na prvu crtu bojišnice, a onda već drugi dan, taj isti premijer Plenković sjeda na avion sa cijelom svitom svojih korumpiranih, nesposobnih kadrova i putuje u Dubai na proslavu “hrvatskog nacionalnog dana”. Zna se da je tako premijer Plenković poveo sa sobom komedijaša Grlić – Radmana, koji ni hrvatski pričati ne zna i naravno svoju uzdanicu i organizatoricu tog velebnog slavlja u Dubaiju, ministricu Brnjac. Zanimljivo, ali Ministarstvo turizma i sporta nije objavilo ni jedno slovo o tom velebnom slavlju u Dubaiju, a zna se i zašto nije. Poveo je premijer i ministra Marića, bez obzira što se u HDZ-ovim kuloarima čak i njegovo ime spominje kao jednog od moguće slijedećih, a za kojega bi mogao doći šefu Plenkoviću zahtjev za skidanjem imuniteta. Naravno, ne može ništa proći bez poštenjaka i radoholičara Frke-Petešića, omiljene Tene Mišetic i malog Milića. I tako je ministrica Brnjac s drugim kreativnim koruptivnim mobilnim umovima organizirala slavlje u Dubaiju, pa se tako slavilo što je Hrvatska rekorder po smrtnosti od Covida, što je Hrvatska skoro pa rekorder na ljestvicama korupcije, što je Hrvatska među zadnjima po BDP-u, što je Hrvatska u zadnjih 10 godina izgubila skoro 400.000 stanovnika, slavio je tako premijer Plenković sa svojim ministrima što polovica mladih se sprema otići iz Hrvatske i to radi percepcije korupcije u državi, a iz poznatih razloga ministar Aladrović je to ostao slaviti kod kuće, jer možda neće još dugo biti kod svoje kuće. Ima se u tom stilu još puno toga za nabrajati, a što je proslavio premijer Plenković u Dubaiju s našim novcima iz Državnog proračuna, a slavlje koje je organizirala ministarka Brnjac. Ta spektakularna proslava održana je 6. ožujka 2022. godine i to u centralnom dijelu EXPO-a u Al Wasl Plazi. I to u trenutku nesmiljenih ratnih stradanja u Ukrajini, kad su milijuni ljudi u izbjeglištvu, kada pogibaju nevini ljudi i djeca, ta i takva proslava “nacionalnog hrvatskog dana” u Dubaiju je utoliko neprimjerena.

Vrh vrhova je što je premijer Plenković u Dubai vodio i “Đuru Đakovića” – Termoenergetska postrojenja iz Slavonskog broda, tvrtku, koja je vezana uz rusku kompaniju, a čiji vlasnik, Putinov oligarh podliježe sankcijama Europske unije.

Naravno, uz sve to, zna se da nije premijer slavio sam, pa je tako ministarstvo turizma u suradnji s HGK pozvalo i dodatnih 80 poduzetnika da mu se pridruži na direktnom letu za Dubai 5. ožujka 2022. i odsjednu u hotelu s 4* kako  bi kroz tri dana uspjeli prisustvovati tom velebnom slavlju. Svi ushićeni poduzetnici, jer eto nešto za njih i to od samoga premijera Plenkovića, pa pohrlili prijaviti se za put u Dubaji sa šefom Plenkovićem.

“TĆ” U DRUŠTVU IVIĆA PAŠALIĆA

Uhljebnička HGK kako bi namamila “exluzivne poduzetnike” na taj put s premijerom Plenkovićem, ponudila se da će za svakoga od njih izdvojiti 4.000,00 kuna vauchera, kao da je to HGK sama zaradila, a ne gotovo pa prisilno naplatila od samih poduzetnika.

Zna se da je i tih 80 odabranih poduzetnika ministarstvo Nikoline Brnjac, HGK Luke Burilovića i putnička agencija Borisa Žgombe oprali za oko 20.000,00 kuna/pax.

Zna se da taj aranžman na tržistu putničke agencije pa i sama Žgombina putnička agencija naplaćuju nešto više od 4.000,00 kuna i to za 5 noćenja u hotelu 4* i s uključenom ulaznicom za EXPO 2020 i direktnim letom za Dubai.

I tako je tih 80 nasamarenih hrvatskih poduzetnika u Dubaiju “slušalo” premijera Plenkovića više od pola sata kako “Hrvatska ima stabilan gospodarski rast i najviši investicijski rejting u povijesti i kako će baš taj forum u Dubaiju pridonijeti povećanju trgovinske razmjene koja će uskoro prijeći 100 milijuna dolara”, rekao je između ostaloga šef Plenković ne trepnuvši. Koji je to “stručnjak” negdje šefu Plenkoviću pripremio taj velebni govor?

Zna se da je cijela svita Plenkovićevih ministara, državnih tajnika i sličnih uhljeba na trošak svih nas poreznih obveznika putovala u Dubai po cijeni od 3.000,00 EURA po osobi za 2 noćenja i direktnim letom za Dubai i to na svaki od onih 10 evenata navedenih u kalendaru događanja Ministarstva turizma i sporta. I dok mu USKOK i DORH spominju ime, otputovao je u veljači 2022. na EXPO 2020 u Dubai na trošak poreznih obveznika i TĆ, ni manje ni više nego u društvu Ivića Pašalića.

I eto tako, zna se da će ta tri mobilna uma Brnjac, Burilović i Žgomba zaraditi na poduzetnicima i do 1.400.000,00 kuna, samo po jednom eventu, a da podsjetimo bilo je još najmanje 10 takvih evenata. A Državni proračun je lakši za par stotina tisuća kuna za plaćena putovanja članovima Vlade i inih drugih uhljeba na državnim jaslama koji su sa šefom Plenkovićem slavili u Dubaiju, pazi sad – Hrvatski nacionalni dan u Dubaiju, i to u vrijeme ratnih razaranja u Ukrajini i dok padaju naoružane rakete po Zagrebu.

Zna se da je premijerova uzdanica, prijateljica Krunoslava Katičića, mezimica posebnog savjetnika premijera gospodina Mate Granića ministrica Brnjac na taj način ponovno umočila šefa Plenkovića i poštenjaka Frku i ono najgore od svega, Frkinu zamjenicu u još jednu peračinu novca. I kako bi rekao uhićeni ministar Horvat: “sigurno da će afera Horvat poprimiti jedno drugo i to žensko ime.”

PRIJATELJA JOSIPE RIMAC – ARHITEKTA ANTE VRBANA, MINISTARSTVO NIKOLINE BRNJAC “PO BABI I PO STRIČEVIMA” ANGAŽIRALO NA EXPO 2020 DUBAI ZA 600.000 KUNA

U vrijeme najvećih ratnih razaranja u Ukrajini i u vrijeme kada u središte Zagreba pada naoružana raketa iz nepoznatog vojnog arsenala, premijer Plenković je punio novinske stupce i iskakao iz paštete, uporno ponavljajući: “kada smo saznali da će se EXPO 2020 održavati u Dubaiju bili smo odlučni da sudjelujemo i da svijetu pokažemo sva naša dostignuća i nasljeđe”. I pokazali su, jesu, dabome da jesu, vrhunsku korupciju i kako godinama troše milijune kuna za organizaciju EXPO 2020 DUBAI iz Državnog proračuna. Ali to što se nekontrolirano i nemilice peru novci za EXPO 2020 još od sredine 2018. godine za promociju,” za plaće službenika koji kao “rade” na projektu EXPO 2020, a istodobno se za potpuno iste poslove angažiraju vanjski stručnjaci. To što je prijatelju Josipe Rimac i preminulog Milana Bandića, arhitektu Anti Vrbanu, ministarstvo Nikoline Brnjac platilo više od 600.000,00 kuna za izradu idejnog koncepta predstavljanja rješenja za projekt EXPO 2020 DUBAI. Jer, bio je dovoljan samo jedan telefonski poziv s intervencijom, a da se “po babi i po stričevima” odabere baš Vrbanov idejni koncept – kićeraj i plagijat, jer i Stjepan Pranjković bi to bolje odradio i to za puno manje novaca, a zna se da i to nije sve.

Natječaj Ministarstva turizma i sporta za izbor idejnog rješenja EXPO 2020 nije bio nimalo drugačiji od natječaja za idejno rješenje za euro kovanicu s kunom, samo što je Vrbanovo idejno rješenje porezne obveznike koštalo više od 600.000,00 kuna i financiralo ga je ministarstvo turizma, a koje je sveta krava pa može sve što poželi. Bila je dovoljna intervencija Josipe Rimac i idejno rješenje Ante Vrbana je odmah postalo najbolje.

Čak je i najmoćniji Hrvat u naftnom biznisu preuzeo kazneni progon i podiže optužnicu protiv Ante Vrbana, omiljenog arhitekta i Rimćeve i pokojnog Bandića, kojemu je Milan Bandić poklonio i stan u centru Zagreba, zato što je Vrban uredio tucet Bandićevih stanova i kao takav savršeno se uklapa u pajde iz ministarstva Nikoline Brnjac.

MINISTARTVO NIKOLINE BRNJAC U SURADNJI SA ZNANSTVENIM INSTITUTIMA I FAKULTETIMA PERE NOVAC IZ EU FONDOVA

Zna se, da 5.500.000,00 milijuna kuna, a koji su zamračeni i to s pozicija proračuna strateškog planiranja i EU fondova Ministarstva turizma i sporta je ipak premalo za Đakićevu uhljebušu Nataliju Havidić i druge majstore iz Ministarstva turizma i sporta pa su pajde zamračili još nekoliko milijuna iz EU fondova prebacujući ih za izmišljene, preplaćene i nikad napravljene, bespotrebne poslove znanstvenim institutima .

ldemo dalje. Zna se da su po Ugovoru 61/2017 za javnu nabavu usluge izrade dokumenta Satelitskog računa turizma RH za 2016. godinu, ministarstvo isplatilo iznos sredstava od: 930.000,00 kuna.

Zna se iz revizorskih izvjesća da je ministarstvo i po Ugovoru o pružanju usluga izrade dokumenta “Satelitski račun turizma RH te izračun neizravnih i ukupnih učinaka turizma” potrošnje, ponovno istom izvršitelju: Institutu za turizam Zagreb, isplatilo iznos od: 762.500,00 kuna.

Zna se da je tih 1.692.500,00 kuna nezakonito utrošeno i da to nije samo prijevara po pravilima EU, jer samo Državni zavod za statistiku RH smije prema zakonu izrađivati satelitske račune, a u ovom slučaju ministarstvo turizma je platilo izradu satelitskih računa i to Institutu za turizam Zagreb. Tih 1.692.500,00 kuna su različitim manevrima prebacivani s pozicija proračuna stratečkog planiranja i EU fondova, a kojima ravna “Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić.

SUSPEKTNI DAROVNI UGOVORI

Idemo dalje, pajde su istim modus operandi, po Ugovoru o javnoj nabavi za pružanje usluge izrade stručnih podloga za PRAĆENJE i procjenu specifičnih aktivnosti 4. stupa EUSAIR-a, i lnstitutu za turizam Zagreb, isplatili iznos od: 212.500,00 kuna. Voditeljica EU projekta pa tako i EUSAIR je Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić i baš u periodu 2018/2019. kad se sastala s novcima iz EU fondova kupila je vile u Peroju u Istri i stan u Zagrebu, i u imovinskoj kartici joj vrijednost prijavljenih nekretnina 3x veća od izvora novca, ali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa to nije nimalo čudno nego se bavi tričarijama.

O da, Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić stekla je puno toga darovnim ugovorima pa je onda valjda sve u redu. Blago li se onome koji je daruje, a i koga Đakićeva uhljebuša daruje.

Zna se, da je i po Ugovoru broj: 255/2020. o javnoj nabavi usluge vanjskih stručnjaka za razvoja projekata 4. stupa “Održivi turizam” Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u okviru projekta EUSAIR Facility Point- Grupa 1 – Ekspertne usluge RAZVOJA PROJEKATA po prioritetu 1., izvršiteljima WYG savjetovanje d.o.o., Zagreb, i opet Institutu za turizam Zagreb – ministarstvo isplatilo iznos od 416.250,00 kuna, KLASA: 406-01/19-04/12, Aneks br. 1 od 18. 8. 2020. kojim se produžuje rok do 1. 11. 2020.

ldemo dalje, zna se da je i po slijedećem sklopljenom ugovoru broj: 256/2020 o javnoj nabavi usluge vanjskih stručnjaka za RAZVOJ PROJEKATA 4. stupa “Održivi turizam” Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u okviru projekta EUSAIR Facility Point – Grupa 2 – Ekspertne usluge RAZVOJA PROJEKATA po prioritetu 2.a – lzvršiteljima: WYG savjetovanje d.o.o., Zagreb, i opet lnstitutu za turizam Zagreb,  ministarstvo isplatilo dodatni iznos od 693.750,00 kuna, KLASA: 406-01/19-04/12 Aneks br. 1 od 18. 8. 2020, rok: 1. 11. 2020.

Nadalje, zna se da je i po Ugovoru broj: 257/2020. o javnoj nabavi usluge vanjskih stručnjaka za razvoj projekta 4. stupa “Održivi turizam” Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u okviru projekta EUSAIR Facility Point ­ Grupa 3 – Ekspertne usluge RAZVOJA PROJEKATA po prioritetu 2. c. – Izvršiteljima:WYG savjetovanje d.o.o., Zagreb  i opet Institutu za turizam Zagreb, – ministarstvo isplatilo još i iznos od: 416.250,00 kuna. KLASA: 406-01/19-04/12 Aneks br. 1. od 6. 7. 2020.

Zna se da je za Ugovor o pružanju usluge izrade priručnika za praćenje i mjerenje održivosti “Turizma za destinacije” izvršitelju Institutu za turizam Zagreb, ministarstvo isplatilo iznos od: 137.500,00 kuna. Uz taj Ugovor isplatilo je ministarstvo po Ugovoru o pružanju usluge provedbe projekta razvoja, mjerenja i praćenja indikatora održivosti razvoja turizma na regionalnoj razini: ANEKS Ugovora br. 56/2018 lnstitutu za turizam Zagreb, još jednom iznos od: 137.500,00 kuna.

ldemo dalje, zna se da su majstori iz ministarstva Nikoline Brnjac za uslugu izrade analize i plana uspostave informacijske osnove za Središnji portal za razvoj turizma eTurizam – Hrvatski digitalni turizam, Institutu za turizam Zagreb, rok: 1. 4. 2019. – 10. 6. 2019. isplatili iznos od: 337.500,00 kuna, KLASA: 406-01/19-03/3. Zna se da najmanje od 2017. godine, a od kada Europski javni tužitelj istražuje prijevare s EU sredstvima, do sada za usluge vanjskih stručnjaka za provedbu projekata i izvještavanje HDT e-Turizam plaćeno je više milijuna kuna, a zna se i da se ugovorom o javnoj nabavi eTurizam tek u prvoj polovici 2019. godine radi plan uspostave.

Samo leglo korumpiranih kadrova ministrice Brnjac zna kako se može izvještavati o uspostavi 2018., ako se tek u 2019., radi analiza i plan uspostave,  a onda se tek krajem 2021. nabavlja usluga izrade softvera i uspostave u iznosu od 7.095.000,00 kuna uz prethodno poništen natječaj od Komisije za kontrolu javne nabave, a koji je iznosio više od 15 milijuna kuna. U rješenjima Komisije za kontrolu javne nabave, objavljenima između ostalih i na www.panopticum.hr, do u detalje navedene su sve prijevare koje čini “Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić s javnom nabavom po EU projektu eTurizam, a koje je procijenio ovlašteni sudski vještak. Zna se i da je rok za uspostavu eTurizam bio ugovoren do 30. 11. 2020., ali i to da je Havidićkin prijatelj Tomislav Petric odobrio više produljenja rokova, a zadnje je produžio do 1. veljače 2023. I to netom prije nego što ga je uhapsilo. Jer ionako sve prijevare s EU sredstvima je odobravao SAFU i osumnjičenik u aferi softver Tomislav Petric, još jedan prijatelj Dakićeve uhjebuše Natalije Havidić još od 2014. godine od kada je bio zamjenik direktorice Natalije Havidić u Agenciji za razvoj Virovitičke županje, na koje pozicije ih je postavio Tomislav Tolušić i Josip Đakić.

Zna se da je ministarstvo za lzradu STRUČNIH PODLOGA za prilagodbu i testiranje INHERIT pristupa zbog zaštite na udaljenim otocima, i opet izvršitelju: Institutu za turizam Zagreb, rok: 30. 4. 2020. godine, isplatilo iznos od: 235.000,00 kuna, akt KLASA: 406-01/19-03/18, UR. BROJ: 529-02-01/2-19-11 (prema Ugovoru KLASA: 406-01/19-03/18 iz 2019. godine).

ldemo dalje, zna se da je ministarstvo sklopilo Aneks Ugovora o javnoj nabavi usluga razvoja, TESTIRANJA, prijenosa sadržaja i kapitalizacije poslovnog modela Smart turizma u okviru projekta SMARTMED; I., II., III aneks – iz 2020. godine – s izvršiteljem: APSOLON STRATEGIJA d.o.o. iz Zagreba, u iznosu od: 687.500,00 kuna, KLASA: 406-01/20-04/2.

Zna se da je po Ugovoru br. 96/2019. o nabavi usluge ocjena održivih praksi iz područja turizma na razini postojećeg sustava TZ-a i uspostava mreže destinacija uključenih u praćenje održivosti turizma, izvršitelju: i opet lnstitutu za turizam Zagreb, rok:12 mjeseci od sklapanja ugovora, 1. 5. 2020., isplaćen iznos od 145.000,00 kuna, KLASA:406- 01/19-03/32, URBROJ: 529-02-01-01/5-19-7.

ldemo dalje, zna se da je po Ugovoru o pružanju usluge provedbe projekta razvoja, mjerenja i praćenja indikatora odršivosti razvoja turizma na regionalnoj razini; ANEKS Ugovora br. 56/2018 (mijenjanje roka), i opet izvršitelju: lnstitutu za turizam Zagreb, rok: 1. 11. 2018., isplaćen iznos od: 137.500,00 kuna.

Zna se i da je po Ugovoru o pružanju usluge izrade projekta “Analiza turističkog tržišta, turističke resursne osnove i swot-analiza dostignutog stupnja razvoja turizma za područje lmotske krajine, i opet izvršitelju: lnstitutuza turizam, Zagreb, rok: 23. 5. 2018. isplaćen iznos od: 91.250,00 kuna.

“ldemo dalje” s još malo detalja iz izvještaja – Ministarstvo turizma i sporta isplatilo je tako ponovno i dodatnih 995.000,00 kuna za jedno te istu uslugu, a za koju su već platili više od 3 milijuna kuna, po Ugovoru o javnoj nabavi iz 2021. godini – broj ugovora 58/2021 za javnu nabavu usluge izrade Strategije razvoja odrzivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine, ali ovaj puta drugom izvrsitelju – Zajednici ponuditelja: Sveučiliste u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Bluerock International d.o.o., Kaptol ulica 18, Zagreb.

Zna se da je to samo par ugovora, a da takvih ugovora ima i do stotinu.

PAJDE U MINISTARSTVU NIKOLINE BRNJAC OSMISLILI “SOFISTICIRAN SUSTAV” IZVLAČENJA JAVNOG NOVCA KROZ ZNANSTVENE INSTITUTE I FAKULTETE

Kroz institute se izvlače milijuni javnog novca, na način da je oformljen “sofisticirani sustav” izvlačenja novca da bi se “pumpale” plaće pojedinaca u institutima, a za zakonitost rada instituta je odgovorno ministarstvo Radovana Fuchsa. Ministar Fuchs je u upravno vijeće i Instituta za turizam i Instituta za razvoj i međunarodne odnose imenovao stanovitog Želimira Kramarića, a koji je upravo jedan od idejnih začetnika baš takvog izvlačenja javnog novca iz instituta prebacivanjem sredstava državnog proračuna s ministarstva u institut za izrade tamo nekakvih bespotrebnih planova, čija izrada i korištenje ničim nisu opravdani i to još od perioda dok je bio pomoćnik ministra turizma i dok je sam potpisivao odluke o takvom prebacivanju javnih sredstava. Kramarić je u ministarstvo turizma još u vrijeme vladavine IDS-a “zbrinuo” i HDZ-ovku Natajiju Havidić, a nakon što ju je tadasnji šef, sada osumnjičenik Tomislav Tolušić torpedirao iz Virovitičke županije, jer se ni kriva ni dužna našla u nekakvim “ljubavnim trokutima”, a koji nisu bili po volji Tolušiću. Ubrzo nakon toga, IDS je zahvalio na suradnji Kramariću, kojega je onda “zbrinuo” Luka Burilović u uhljebničku HGK, ali i Burilović ga je ubrzo torpedirao iz HGK pa ga je onda rođo Milan Bandić “zbrinuo” na mjesto pomoćnika ravnatelja Razvojne agencije Zagreb za EU fondove, jer je Kramarić rodom iz Mostara i ono najvažnije ima diplomu iz Mostara. Nakon smrti Milana Bandića ni manje ni više zbrinuo ga ministar Fuchs u Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelo europskih poslova i međunarodne suradnje. Ali ubrzo ga je i ministar Fuchs torpedirao iz svog ministarstva, no ne bi Vlada Andreja Plenkovića bila Vlada Andreja Plenkovića, a da si dopusti ostati bez takvog nesposobnog kadra pa je Želimir Kramarić brže bolje zbrinut na mjesto člana uprave HAMAG-BICRO.

POMOĆNIK MINISTRA TURIZMA ŽELIMIR KRAMARIĆ ZA MANIPULACIJU SREDSTVIMA DRŽAVNOG PRORAČUNA I EU FONDOVA NAGRAĐEN MJESTOM ČLANA UPRAVE HAMAG-BICRO OD STRANE PLENKOVIĆEVE VLADE

Zna se da je kao pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić bio zadužen za strateško planiranje i kontrolu upravljanja  i EU fondove, a upravo su s tih pozicija Državnog proračuna prebacivana sredstva Institutu za turizam za izradu dokumenata kojih korištenje ničim nikada nisu opravdana, ili peračinu novca, a po onom gospodina Čačića o “jasno postavljenim kriterijima”, Vlada uopće nije donijela nikakve odluke da se ta ista sredstva prebace institutu pa samim time i nisu legalno prebacivana te se na taj način jedino i samo izvlačio javni novac i osiguravalo pumpanje osobnih računa pojedinaca. U vrijeme ustoličavanja takvog sistema izvlačenja javnog novca preko instituta, predsjednica Upravnog vijeća Instituta za turizam u Zagrebu bila je ,,gospođa 30 posto – izvjesna Vera Rajković”. “Gospođa 30 posto”, prozvali su gđu. Rajković upravo korisnici bespovratnih potpora, radi toga jer su “gđi. 30 posto” morali vratiti njezin dio postotka od bespovratnih potpora, koje dodjeljuje ministarstvo Nikoline Brnjac. Gospođu Rajković u ministarstvo je upravo po “modus operandi Josip Aladrović” zaposlio pomoćnik ministra Kramarić, kao vrhunsku stručnjakinju za turizam, iako je jedino iskustvo s putovanjem koje je do tada imala bilo to kada je iz Bosne otišla na bauštelu u Austriju i radila na baušteli kao građevinski inženjer.

GOSPOĐA 30 POSTO

Sada je “gđa. 30 posto” Rajković neprikosnoveni stručnjak hrvatskog turizma, a i sama je osmislila ,,sofisticirani sustav” za izvlačenje javnog novca, na način da korisnici bespovratnih potpora “Konkurentnost hrvatskog gospodarstva”, a da bi dobili te isle potpore “po babi i po stričevima” moraju priložiti u zahtjevu nemali broj građevinskih projekata ovakvih i onakvih, u najmanju ruku kao da rade Pelješki most, a naravno da svi ti papiri moraju imati štambilj, onaj isti štambilj koji je još davnih dana ukinuo “građevina Orešković”. Naravno da “gđa. 30 posto” Rajković ima tvrtku koja između ostalih lupa te štambilje. Pa sad ti “pametuj” i ne idi kod “gđe. 30 posto Rajković” po štambilj i pri tome očekuj bespovratne potpore ministarstva turizma. E, pa da ne bi.

Pomoćnik ministra Želimir Kramarić “po babi i po stričevima” podijelio je tako milijune i milijune kuna bespovratnih potpora sektorskim turističkim udrugama, školama, ali i korisnicima za EU projekte, uz svesrdnu pomoć “gđe. 30 posto Rajković” iako su ti isti korisnici u tom trenutku već imali dokumente europskih institucija, kako im je taj isti EU projekt neprihvatljiv za financiranje iz EU fondova. Rekao bi Čačić, “ako su postavljeni jasni kriteriji, a koji se nisu ispoštivali, treba uhapsiti i osuditi.” I sad je baš tog istog Kramarića Plenkovićeva Vlada imenovala u HAMAG-BICRO za praćenje provedbe projekata! Izvjesnog Želimira Kramarića za takvu manipulaciju javnim sredstvima Vlada Andreja Plenkovica na sjednici 2. veljače 2022. godine nagradila je imenovanjem za člana uprave Hamag-Bicro i bit će zadužen, ni manje ni više, nego za sektore praćenja provedbe projekata te kontrole kvalitete i strateškog upravljanja. Premijer Plenković baš zna izabrati!

UZ INSTITUT ZA TURIZAM U PERAČINU NOVCA S MINISTARSTVOM TURIZMA I SPORTA UKLJUČIO SE I INSTITUT ZA RAZVOJ I MEĐUNARODNE ODNOSE

Vidio Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) kako Institut za turizam Zagreb ima kravu muzaru i glatko pere lovu i harači po državnom proračunu i proračunu Europske unije, preko Ministarstva turizma i sporta pa se i IRMO priključio na tu sisu.

Zna se da su majstori sklopili Ugovor o nabavi usluga vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu EUSAIR-a za TSG4, izvršitelj: Institut za razvoj i medunarodne odnose iz Zagreba za iznos: 125.000,00 kuna, rok: 15 12. 2020., KLASA: 406-01/20-03/36.

Kad su vidjeli kako to glatko ide, po Ugovoru o javnoj nabavi konzultantskih usluga za PRAĆENJE I VREDNOVANJE 4. stupa “Održivi turizam” Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u okviru projekta EUSAIR Facility Point, izvršitelju: Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu i Ecorys Hrvatska d.o.o., Zagreb, rok: 1. 2. 2022. Ministarstvo turizma je ugovorilo iznos za isplatu od 749.750,00 kuna, akt: KLASA: 406-01/20-04/1.

Zna se i da u ministarstvu Nikoline Brnjac postoji cijeli sektor za strateško upravljanje, digitalizaciju i EU fondove, a šefica je još jedna prija ministrice Brnjac, kolegica joj iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, stručnjakinja za promet Mišela Malohodžić, ali i ne manje važno Malohodžić je i suradnica osumnjičenika Tomislava Petrica iz SAFU-a. I svi ti uhljebi i uhljebuše Nikoline Brnjac plaćeni i iz EU fondova morali bi prema zakonu Gabike Žalac raditi praćenje i vrednovanje EU projekata. Za to su plaćeni u prosjeku 20.000,00 kuna mjesečno s dodatkom od 30 posto na plaću i plaćenim prekovremenim i do 2.000,00 kuna mjesečno po svakom od tih vrlih stručnjaka za EU fondove, a koji nisu povukli ni jedan jedini cent iz EU fondova za turistički sektor. Barem tako kažu revizorska izvjesća. Ali ne, zna se da unatoč tome, ministarstvo Nikoline Brnjac te isle poslove praćenja i vrednovanja plaća znanstvenim institutima, a u ovom slučaju ECORYS HRVATSKA i to u iznosu od 749.750,00 kuna.

RAVNATELJICA INSTITUTA ZA RAZVOJ I MEĐUNARODNE ODNOSE I MAJA HRANILOVIĆ – VODITELJICA EU PROJEKTA, A KOJEG ISTRAŽUJE O.L.A.F. I NATALIJA HAVIDIĆ PERU NOVAC IZ EU FONDOVA

Zna se da je iznos od 745.750,00 kuna višestruko preplaćena usluga vrednovanja, jer je za jednu od prijašnjih usluga vrednovanja Institut za razvoj i medunarodne odnose obavio ministarstvu turizma za 190.000,00 kuna. Direktorica Ecorys Hrvatska je pak povezana preko EU projekata i s osumnjičenicima i uhićenicirna u aferi Janaf, a i O.L.A.F. istražuje EU projekte koji su glavne reference gđi. Maji Hranilović, direktorici Ecorys Hrvatska. Gđa. Hranilović je inače biologinja po struci, a sve tajne zanata naučila je isto u državnoj službi kao i prija joj “Đakićeva uhljebuša” Natalija Havidić.

Zna se da je Virovitičanka Natalija Havidić, poznatija kao Đakiceva uhljebuša, omogućila pranje love s ravnateljicorn Instituta za razvoj i međunarodne odnose, gđom Tišmom na izradi plana razvoja Virovitičko-podravske županije, pralo se na veliko i na izradi plana razvoja Brodsko-posavske županije, na čijem čelu je još jedan od vrhunskih HDZ-OVACA s diplomom doktora znanosti, ništa drugačije nije ni s planom razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije, koji je isto radila Sanja Tišma, isto je bilo i s planom razvoja Dubrovačko-Neretvanske županije, koji je opet radila Sanja Tišma, pralo se i na planu razvoja Splita, naravno za vrijeme gradonačelnika Opare, jer je isto tako plan razvoja radila Sanja Tišma, pralo se i na strategiji razvoja Zadra, a radila je Tišma i na planu razvoja Karlovačke županije. I da ne bi Sanja Tišma radila samo s HDZ gradonačelnicima i županima, sad će još malo izmusti love i preko Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. Kao da se dosada nije dovoljno opralo love preko projekta Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. Surađuje i tu Sanja Tišma s provjerenim koruptivnim tvrtkama koje u suradnji s institutima izvlače EU sredstva. Pa je tako i ovdje s Tišmom u igri WYG, preko kojega je i Institut za turizam iz EU projekta EUSAIR, a kojega, e bas čudno, vodi Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić s ministarstvom Nikoline Brnjac izvukao značajna europska sredstva, a da se nije napravilo baš nista po projektu, a o IPSOS d.o.o., ne treba ni trošiti riječi.

KAKO JE BAŠIĆ NA KAVAMA S JOSIPOM RIMAC DOGOVARAO POGODOVANJE PRI ZAPOŠLJAVANJU VIŠE OD 60 UHLJEBA U MINISTARSTVU NIKOLINE BRNJAC I NE SAMO TO

ldemo dalje. Znači, zna se da na poslovima komunikacije, izvještavanja, vidljivosti, praćenja provedbe, vrednovanju programa, strateškom planiranju i programiranju, procjeni učinaka, operativnom planiranju, poslovima razvoja, pripremi  i provedbi projekata EU fondova, su na namještenim natječajima za zapošljavanje u ministarstvu odnosno političko uhljebljivanje na poslove EU fondova, uz blagoslov državne tajnice Josipe Rimac, i ministarstva Ivana Malenice inače prijatelja glavnog tajnika ministarstva Šibenčanina Ive Bašića, a koji je još jedan u nizu i prijatelj “Đakićeve uhljebuše” Natalije Havidić, zaposleno je više od 30 službenika bez da imaju ikakve uvjete za zapošljavanje na poslovima EU fondova, a na novo sistematizirana radna mjesta izmišljena za još dodatnih 30-tak službenika zaposlenih preko namještenih natječaja, a mnogi od njih bili su i ,,zvjezdice” Josipe Rimac koja im je omogučila prolazak na državnom stručnom ispitu. A ministra Aladrovića sumnjiče za tamo neka dva nezakonita zapošljavanja. Stvarno je šef Plenković u pravu kad se ljuti da mu istražuju ministra za samo dva pogodovanja, a kad tamo u ministarstvu Nkoline Brnjac više od 60 pogodovanja pri zapošljavanjima.

“ZVJEZDICE” JOSIPE RIMAC I UHLJEBI I UHLJEBUŠE NIKOLINE BRNJAC

Nakon raspada Kompasa u ministarstvo turizma je na namještenom natječaju za EU fondove kod zna se Đakićeve uhljebuše Natalije Havidić, zaposlena izvjesna Hania Murljačić Kutleša, prijateljica Garija Cappellija, koja mu je od 1992-2003. vodila Cappelli Tourist Agency na Malom Lošinju, i onda je Murljačić Kutleša nakon samo 6 mjeseci i bez potrebnih uvjeta unaprijeđena na izmišljeno novo-sistematizirano rukovodeće radno mjesto, a onda nije prošlo ni dva mjeseca pa je ponovno “unaprijeđena” na još više rukovodeće radno mjesto, naravno bez da ima uvjete za to, jer gospođa je “osoba od povjerenja” i naravno da “radi na dodjeli bespovratnih potpora po babi i po stričevima” na programu Konkurentnost turističkog gospodarstva”. Naravno da je gđa. Murljačić Kutleša jedna od slavnih “zvjezdica” Josipe Rimac i omogućen joj je prolazak na državnom stručnom ispitu. Nezakonito zaposlenih “zvjezdica” na namještenom natječaju na poslove EU fondova je preko 30, a mnogima je osobno pogodovala kod zapošljavanja, Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić.

I da se premijer Plenković ne bi više žalio kako “postoje druga ozbiljnija kaznena djela koja DORH nije do kraja istražio niti poduzeo odgovarajuće radnje, a koja su važnija za funkcioniranje države i imaju veći državni interes”, jer stvarno nema smisla da ministra Aladrovića sumnjiče za pogodovanje prilikom zapošljavanja dviju osoba 2018. i 2019. godine, evo u te svrhe DORH-u i USKOK-u popisa 66 uhljeba i uhljebuša Nikoline Brnjac zaposlenih po “modus operandi Josip Aladrović”, a odmah i dva Rješenja o rasporedu na radno mjesto, službenica zaposlenih pogodovanjem pri zapošljavanju Đakićeve uhljebuše Natalije Havidić. Ostala rješenja o nezakonitim zapošljavanjima su skrivena u dosjeima službenika, a u međuvremenu su možda i netragom nestala u rijeci Savi kao što su neriješeni predmeti policijskog inspektora Roberta Pendea nestali u moru.

MINISTRA ALADROVIĆA SUMNJIČE ZA POGODOVANJA PRI ZAPOŠLJAVANJU, A U MINISTARSTVU NIKOLINE BRNJAC NA NAMJEŠTENIM NATJEČAJIMA UHLJEBLJENO PREKO 60 ,,BLISKIH” UHLJEBA, O TOME I U RJEŠENJIMA O RASPOREDU NA RADNA MJESTA KOJE JE BLISKIM KANDIDATIMA OSIGURALA I ĐAKIĆEVA UHLJEBUŠA NATALIJA HAVIDIĆ UZ POMOĆ OSUMNJIČENE JOSIPE RIMAC I INTIMUSA IM BAŠIĆA

“Zna se” da su u ministarstvu Nikoline Brnjac zaposleni ili napredovali na izmišljena novo-sistematizirana rukovodeća radna mjesta po “modus operandi Josip Aladrović i Josipa Rimac”: Zaprešičanka kao i jedan Zaprešičanac u Vladi – Lorena B., Petra M. R. (Karlovčanka kao i ministrica Brnjac), Paula J., Marija G. K., Saša G. S., Lana L., Igor R., Ivan H., Nives J., Višnja L., Helena Z., Petra A., Monika U., Natalija H., Slavko S., Robert P., Ksenija S., Zrinka D, Janja Ž., Ana B., Ana M. V., Adriana R., Antonela F., Vlasta K., Petra C. R., Vedrana K., Iva Ć. P., Ivana P. J., Petra V., Marija V., Željka D., Kristijan S., Mišela M., Jelena P., Mihaela M. H., Gordana K., Irina M., Marija K., Ozren P. B., Ana M. P., Snježana H., Hania M. K., Danijela O. P., Ana B., Jelena M. G., Zlatko Č., Jelena L., Tatjana M. V., Antonia D., Tatjana B., Egilija T., Jelena S., Klaudia M. L., Dajana M., Dane P., Dubravka S., Vesna B., Marko P., Petra L. T., Anđelka Č., Slađana L., Jelica C., Andreja R. M., Elizabeta D. i tako dalje…

Istodobno za identične poslove, a koji su redovni poslovi ministarstva, Ministarstvo turizma i sporta angažira vanjske stručnjake što je svojevremeno utvrdila revizija. Za plaće uhljeba i uhljebuša ministrice Bmjac iz EU fondova isplaćeno je tako više desetaka milijuna kuna, a da pri tome ne rade apsolutno ništa jer je ministarstvo isplatilo dodatne milijune i milijune eura iz EU fondova u ukupnom iznosu preko 500 milijuna i to za potpuno iste poslove i aktivnosti, a što O.L.A.F. zove prijevarom  s EU sredstvima. Sve te prijevare s EU sredstvima, godinama je pokrivao SAFU i bivši ravnatelj sada osumnjičenik Tomislav Petric, a koji je još jedan u dugačkom redu prijatelja ,,Đakićeve uhljebuše” Natalije Havidić. Kad Đakić dođe na red?

NAKON ŠTO JE POMOGAO ĐAKIĆEVOJ UHLJEBUŠI ZAMRAČITI MILIJUNE KUNA 12 EU FONDOVA INTIMUS JOJ BAŠIĆ JE ZA NAGRADU IMENOVAN RAVNATELJEM

Zlouporaba položaja i ovlasti, pogodovanje prilikom zapošljavanja, napumpavanje broja radnih mjesta, a pogotovo izmišljenih rukovodećih radnih mjesta za 25.000,00 kuna pa je tako poraslo ministarstvo sa još nedavno 100 na 300 zaposlenih i na taj način je osmišljen ,,sofisticirani” način za izvlačenje javnog novca iz državnog proračuna i EU fondova, sve je to na kavama dogovarao intimus Josipe Rimac i Ivana Malenice, stanoviti Šibenčanin lvo Bašić, jedno vrijeme glavni tajnik ministarstva turizma i sporta. Nakon što je omogučio Đakićevoj uhljebuši Nataliji Havidić i državnom tajniku Frani Matušiću, izvlačenje milijuna kuna iz EU fondova, i nezakonito zapošljavanje na desetke osoba “bliskih uglednicima”, sada je taj isti Bašić naplatio tu svoju kriminalnu rabotu te je za nagradu imenovan na namještenom natječaju za ravnatelja JU Parka prirode Kopački rit. Bašićev mentor je Ante Markov i bliski je drug toga establišmenta i takvome mu “nitko ništa ne može”. Svojevremeno je Bašića na mjesto glavnog tajnika ministarstva turizma postavio glavom, bradom i svim svojim centimetrima pomoćnik ministrice turizma, policijski inspektor Robert Pende, a jedino kako bi preko Bašića osigurao upravljanje financijama, nabavom, zapošljavanjima i kadrovima u ministarstvu turizma.

I naravno da ni ministrica Brnjac nije mogla bez takvog kadra pa ga je predložila šefu Plenkoviću za ravnatelja uprave za razvoj poduzetništva i investicije, kao nagradu za to što notorni Pende nije u zadnjih 10 godina realizirao ni jedan jedini investicijski projekt u turizmu i zato što je pogodovao interesnim skupinama u određivanju visine koncesijske naknade, sudjelovao je Pende zajedno s Matušićem u namještanju natječaja Ćorićevoj tvrtki Strategija PND d.o.o. za kupnju Hotela Maestrali, nagradila je ministrica Brnjac svog policijskog inspektora Pendea za dodjelu stotina milijuna kuna bespovratnih potpora “po babi i po stričevima”, a i za to što je puno doprinio Pende kroz sudjelovanje u Povjerenstvu CERP-a svakako i u realizaciji projekta VE Krš-Pađene. Zasluge Pendea, za Kupare bolje da i ne spominjemo…

Hvala i lijep pozdrav od turističkog sektora!

Zagreb, 31. ožujak 2022. / Djelatnici MTS RH

 

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon