TOMAŠEVIĆ KAO I DRŽAVA KASNI U PREDSTAVLJANJU OBNOVE POTRESOM UNAKAŽENOG ZAGREBA

Tekst: B. D.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U utorak, 13. travnja 2021. s vremenskoim odmakom većim od godinu dana nakon zagrebačkog potresa Možemo! i Zagreb je naš! predstavili su model obnove koji će ponuditi na izbor građanima Zagreba čiji su stanovi i kuće stradali u potresu. Pretendent na mjesto gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je da je model financijski povoljan te da omogućava obnovu bez nužnosti iseljavanja stanara iz zgrade.

Iako Možemo! i Zagreb je naš! nedopustivo kasne sa svojim predstavljanjem modela obnove, jednako kao i država, u obraćanju javnosti nisu propustili putem medija upozoriti javnost kako nakon više od godinu dana obnova Zagreba nije ni započela.

Međutim, ono što ovom prilikom treba svakako napomenuti jest Tomaševićeva dosadašnja potpuna nezainteresiranost po pitanju potresa u Zagreba. Tada ga naprosto nigdje nije bilo niti za čuti ni za vidjeti. Jednaka Tomaševićeva nevidljivost i nesudjelovanje vladalo je i tijekom saniranja posljedica potresa u hrvatskoj metropoli iako mu predizborna kampanja traje cijelo postpotresno vrijeme. Za razliku od Zagreba, gdje se natječe za mjesto gradonačelnika, čelnik političke platforme Možemo! Tomislav Tomašević, posjetio je potresom porušenu Glinu iako ga od tamo nitko nije zvao.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon