SPORAZUM ZA DALJNJE NEPOVRATNO UNIŠTAVANJE HRVATSKE METROPOLE

Tekst: G. L.

Foto: SDP

Dok se vrhuška platforme “Možemo!” sprdala sa strankom SDP i svim njenim članovima neposredno pred posljednje lokalne izbore koji su održani sredinom 2021. godine, o čemu slikovito svjedoči jedan jednominutni video u kojem zagorska krumpirova zlatica ima značajnu ulogu, godinu i pol kasnije i nakon što se gotovo svaki  stanovnik  Zagreba, a i šire, uvjerio u nedostatak vizije i sposobnost političke skupine ljudi koju predvodi Tomislav Tomašević, zagrebački SDP je prihvatio s tom skupinom aktivista novi sporazum o suradnji. SDP je Sporazum jednoglasno prihvatio na razini Gradske skupštine, vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora Grada Zagreba.

KOALICIJSKI PAPIR BEZ NOVIH SADRŽAJA

Kako je u utorak, 17. siječnja 2023. putem medija izvijestio vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić, Sporazum platforme “Možemo!” i zagrebačkog SDP-a biti će potpisan sredinom sljedećeg tjedna. Nadalje, u izjavi za medije v. d. šefa zagrebačkog SDP-a je naglasio da je to poruka i za suradnju “širu od Zagreba”, što god to značilo, obzirom da postoje izvjesne spekulacije o mogućoj koaliciji platforme “Možemo!” i HDZ-a na državnoj razini na sljedećim parlamentarnim izborima.

Inače, članovima zagrebačkog SDP-a Sporazum nije baš najbolje sjeo. Oni koji su ga imali priliku vidjeti govore da novi koalicijski papir nije garancija nikakvog uspjeha niti da u njemu ima novih sadržaja već da je ispunjen istim frazama u kojima se recikliraju ideje iz prijašnjeg Sporazuma.

POLITIČKI DILETANTIZAM ILI PRIVATIZACIJA SDP-A

Sudeći po najavljenoj žestokoj političkoj borbi koja će se voditi za Grad Zagreb na sljedećim lokalnim izborima za dobivanje povjerenja izigranih građana hrvatske metropole, a prema nekim neslužbenim informacijama sprema se vrlo široka koalicija za svrgavanje tzv. “Tomaševićevih aktivista”, najnoviji potez vrhuške zagrebačkog SDP-a ne predstavlja ništa drugo neko politički diletantizam ili privatizaciju stranke u smislu postizanja osobnih interesa i privilegija u kojima mnogi članovi SDP-a u prvi plan stavljaju stranačkog klauna bez ikakvih radnih navika ali zato vrlo dobro povezanog s predsjedničkim dvorima na Pantovčaku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon