KATARINA PEOVIĆ JE PRVA ŽRTVA TAJNOG SPORAZUMA BUDUĆE KOALICIJE SDP I MOŽEMO!

Tekst: R. F.

Foto: HRT

Posljednji rezultati izbornih anketa s kandidatima za mjesto gradonačelnika Rijeke bilježe relativno slabu poziciju Katarine Pejović iz Radničke fronte. Za razliku od njenih nekadašnjih stranačkih kolega iz platforme Možemo! koji u Zagrebu bilježe relativno dobre anketne poene uoči lokalnih izbora, Katarina Pejović u Rijeci ne prelazi ni izborni prag.

Jedan od razloga loših najava izbornih rezulatata Katarine Peović putem provedenih anketa sigurno leži u prošlogodišnjem raskolu između stranaka tzv. „Zeleno-lijeve koalicije“. Naime, Možemo! je 7. prosinca 2020. donio odluku da na lokalnim izborima 2021. godine izađu s Orahom i Novom ljevicom, no ne i s Radničkom frontom. Prema izvorima iz RF-a čelnik platforme Možemo!, Tomislav Tomašević je u vezi toga s vodstvom SDP-a imao čak tri sastanka u Zagrebu.

No, nakon Zagreba tzv. “Zeleno-lijeva koalicija” ponovo bilježi probleme na unutarkoalicijskoj razini i s pojedinim strankama, ali ovog puta u Puli. Naime, vrh stranke Nove ljevice na čelu s predsjednicom Ivanom Kekin raspustio je gradsku organizaciju u Puli i dalo prednost na izbornim listama članovima stranke Možemo!.

Bilo kako bilo, moglo bi se konstatirati da je šteta već počinjena, kako kanditakinji RF-a u Rijeci tako isto i kandidatima Nove ljevice u Puli, i to neposredno pred izbore. Čini se da platforma Možemo! vrlo dobro uči od velikih stranaka poput HDZ-a ili SDP-a koji su po starom običaju predstavili građanima Zagreba alibi kandidate u liku Joška Klisovića i Davora Filipovića u korist i za račun neke druge političke opcije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon