REPOVI AFERE INA: DANIJEL ŽAMBOKI PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA UV HERA

Tekst: Panopticum

Foto: Ka Video Club

Kao direktna posljedica afere INA kao i zbog nedavnog nesuvislog nastupa pred hvatskom javnošću ispred saborskog odbora za gospodarstvo, predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Danijel Žamboki u ponedjeljak, 19. rujna 2022. podnio je neopozivu ostavku. Ostavka je već dostavljena vladi RH u formi zahtjeva za razrješenje s dužnosti predsjednika upravnog vijeća HERA-e. Međutim, drugi članovi HERA-ina upravnog vijeća zasad nisu podnijeli ostavke.

Članove i predsjednika Upravnog vijeća HERA-a imenuje i opoziva Hrvatski sabor, na prijedlog vlade. Slučajno ili ne, vlada je istoga dana kada je Danijel Žamboki podnio ostavku zaključila da Godišnje izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za 2021. godinu i Izvješće o ostvarenju proračuna HERA-e za 2021. godinu nije zadovoljavajuće te takvo mišljenje proslijedila saboru koji će u četvrtak, 22. rujna 2022. osim predsjednika Žambokija smjeniti i cijelo upravno vijeće HERA-e.

Podsjetimo, Danijel Žamboki sudionik je još jednog misterioznog nestanka novca. Naime, u vrijeme dok se prema optužnici USKOK-a u Karlovačkoj banci (KaBa) odigravao kriminal velikih razmjera, uvaženi predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, gospodin Danijel Žamboki imao je funkciju člana, a jedno vrijeme i predsjednika Nadzornog odbora Karlovačke banke. Dakle, u vrijeme dok je Žamboki nadzirao poslovanje KaBa, iz karlovačkog trezora banke zamračena je poveća suma novca, barem prema optužnici USKOK-a sročenoj na 700 stranica.

Osim toga Žamboki ima dodirnih točaka i s USKOK-ovim optuženikom Lovrom Kuščevićem, s kojim je dijelio prve redove tijekom predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon