PUTIN ZATRAŽIO IZDAVANJE NALOGA ZA UHIĆENJE SOROSA

Tekst: Panopticum / Vilag Titkai

Foto: Daily Express

Iako je već otprije u SAD zatražena međunarodnim nalogom istraga i uhićenje milijardera Georga Sorosa, sada je to, a prema medijskim napisima iz EU,  zatražila i službena Rusija.  Naime, nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuta peticija kojom se traži da financijski špekulant George Soros bude procesuiran i snosi odgovornost za svoje postupke, i Vladimir Putin je pokrenuo mehanizme za uhićenjem osnivača Otvorenog društva.

Da podsjetimo, Amerikanci su uvjereni da Soros predstavlja prijetnju slobodnom svijetu. Objava na petitions.whitehouse.gov tražila je od savezne vlade SAD-a da poduzme mjere protiv američkog milijardera, koji se otvoreno protivi tome da Amerika opet postane velika svjetska sila. Osim SAD i Izrael je još sredinom 2017. godine službeno objavio da su Sorosove nevladine organizacije u Izraelu – nepoželjne. Mađarska se također povela tom odlukom Vlade Države Izrael i zatvorila mu budimpeštansko sveučilište – Central European University (CEU) na kojem je magistrirao i trenutni savjetnik predsjednika RH i bivši ministar pravosuđa RH, Orsat Miljenić.

Sada je i sam Putin odlučio rasplesti Sorosevu mrežu. Naime, Putin se iz prve ruke uvjerio kako funkcioniraju migracijski tokovi i kako tzv. NGO organizacije povezane sa Sorosom premještaju ljude unutar EU. Prema Putinovom mišljenju, to nije samo ogroman rizik po nacionalnu sigurnost Rusije, već predstavlja opasnost  i za međunarodni poredak.

Osim upravljanja migrantskom krizom Soros je lociran i označen financijskim teroristom obzirom na uplitanje u financijske tokove nacionalnih bankarskih sustava zemalja članica EU. Naime, tajne službe Rusije otkrile su upliv Sorosa na novčanim tržištima EU putem drugih stranih kripto valuta. U razotkrivanju Sorosevih brokera, ruski agenti su otkrili da je Soros koristio financijske derivate uz pomoć banaka iz Luxemburga. Međutim, trgovanje njima na financijskim tržištima Europske unije je strogo zabranjeno i to Ugovorom iz Basela koji su potpisale sve države članice EU.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon