PROLJETNA RADIONICA “KAMIK I GROMAČI 4”

Tekst: M. Z.

Foto: F. R.

Od 29. do 30. travnja 2023. godine u Etnološkom parku “Anton Plašimuha” nedaleko Lovrana održati će se četvrta po redu suhozidna radionica. Biti će to prilika svim zainteresiranima da nauče obnoviti suhozid koji služi u poljoprivredi i stočarstvu kao sastavni temelj primorskog krajolika u Lovranu i okolici. Naime, neki imaju piramide, a Hrvatsko primorje ima puste kilometre gromača.

Radionicom je predviđeno kraće teorijsko predavanje nakon koje slijedi praksa uz dva voditelja iz vodeće udruge za suhozid Dragodid. Oni koji dolaze na radionicu upoznat će krajolik u obnovi i kako je izgledao nekad čitav kvarnerski kraj kojeg je golim rukama izgradio meštar suhozidar. Okrijepa je osigurana tijekom dva dana. Za najavu dolaska i sve dodatne informacije možete zvati putem telefona 091-8852422 ili pisati na [email protected]. Tko želi ostati više dana i prespavati može donijeti šator u parku. Lokalitet mogućeg smještaja je zaseok Janjetići na prostoru kampa s robinzonskim smještajem gdje obitelj Tomonić-Zaccaria obnavlja krajobraz kakav je nekoć bio. Radionicu financira Ministarstvo kulture i medija RH i LAG Terra liburna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon