U LOVRANU ODRŽANA DRUGA RADIONICA “KAMIK I GROMAČI”

Tekst: R. F.

Foto: Dragodid

Nakon dvije odgode u posljednja dva vikenda zbog loših vremenskih prilika, u utorak i srijedu, 7. i 8. svibnja 2019. godine održana je druga po redu radionica obnove suhozida u Lovranu. Dvodnevna radionica provedena je svakodnevno u vremenu od 9 do 17 sati s 15-tak sudionika, a organizirana je u suradnji udruga Dragodid  i Interval. Osim obnove suhozida, polaznici radionice su imali priliku da nauče nešto više o mediteranskoj vještini zidanja “u suho”.

Obnova suhozida vodila se uz nadzor i asistenciju dvoje voditelja iz udruge Dragodid, vodeće udruge za zaštitu suhozidne baštine i promicanje prijenosa zaštićene građevinske tehnike gradnje i to na povijesnoj stazi koja povezuje Lovran sa Lovranskom Dragom.

Sudionici koji su došli na radionicu, a žive izvan Lovrana, bili su smješteni u “Domu za mlade“ u Lovranskoj Dragi kojeg je za ovu priliku ustupio Park prirode Učka. Inače, radionicu “Kamik i gromači” podržava partner Rijeka 2020 – EPK, a sufinancirana je sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lovran.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon