PREDSTAVNIK HRVATA U CRNOJ GORI PODRŽAO MILU ĐUKANOVIĆA ZA BUDUĆEG PREDSJEDNIKA

Tekst: Panopticum

Foto: BBC

Video: Hrvatska građanska inicijativa

Predsjednički izbori u Crnoj Gori koji dolaze poslije nekoliko politički burnih godina, održati će se u nedjelju, 19. ožujka 2023. godine. Osim aktualnog predsjednika Mila Đukanovića, kandidati za budućeg predsjednika Crne Gore su Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad, zatim Andrija Mandić ispred koalicije Za budućnost Crne Gore, Jovan Radulović kao nezavisni kandidat, Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Aleksa Bečić (Demokratska Crna Gora) i Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija Crne Gore).

Podsjetimo, predsjednički izbori u Crnoj Gori se održavaju u trenutku napetosti na nacionalnom nivou, kao i institucionalnih problema koji su obilježeni padom s vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) aktualnog predsjednika Mila Đukanovića. U takvim okolnostima u prilogu teksta donosimo video na kojem je na završnoj konvenciji kandidata Mila Đukanovića za predstojeće crnogorske predsjedničke izbore u Podgorici govorio predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Slučajno ili ne, govor predstavnika Hrvata u Crnoj Gori je utoliko zanimljiv obzirom na činjenicu da je cijelo hrvatsko identitetsko nasljeđe poput sv. Tripuna, zatim Bokeljske mornarice kao i drugih obilježja, izbrisano od strane Crne Gore u UN-u i službeno proglašeno crnogorskom svjetskom baštinom. Prema dostupnim podacima moglo bi se zaključiti kako je nesvakidašnja povijesna transformacija na štetu Republike Hrvatske učinjena uz punu suradnju predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegove desne ruke zadužene za hrvatsku kulturnu baštinu, Nine Obuljen Koržinek. Priloženi video na kojem govori predsjednik Hrvatske građanske inicijative koja ima sjedište u mjestu Tivat, objavljen je pod naslovom “Tko bi trebao biti predsjednik Crne Gore?”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon