NEDOSTATAK KOMPETENCIJA, NEJASNO PORIJEKLO IMOVINE I AGRESIVNI KARIJERIZAM “MINISTARKE” BRNJAC – NOVO PISMO DJELATNIKA MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA

Tekst: Djelatnici MTS

Foto: Ministarstvo turizma i sporta/FPZ

„Zna se” kako nam je prošlu turističku sezonu spasio prijatelj drugarice Brnjac i Ministarstvo unutarnjih poslova i Nacionalni stožer, a ne ministrica Brnjac. I opet će. „Zna se” i da bi turistički sektor propao da nije uskočilo s potporama i Ministarstvo financija. Ministarstvo turizma i športa za turistički sektor nije učinilo ništa. Baš ništa. I to uz skoro 300 zaposlenika ministrice Brnjac. Hej, još prije par godina u ministarstvu turizma je bilo 100 zaposlenih. Sada je ministrica Brnjac zaposlila cijelo leglo nesposobnih korumpiranih kadrova iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kojemu je i sama stasala uz mentorstvo Mate Granića uz još 60-tak profesionalnih uhljeba iz notornog Državnog ureda za sport. Pod svaku cijenu dokopala se Brnjac ministarske fotelje, premijerova uzdanica, prozivana za nedostatak kompetencija, nejasno porijeklo imovine i agresivni karijerizam.

BUTKOVIĆU SAPUNALA DASKU

Jer “Brnjac nema nikakve reference da bi vodila ministarstvo turizma, svoj streloviti uspon duguje agresivnom probijanju na ljestvici stranačke hijerarhije i dobroj umreženosti s ljudima bliskim premijeru Andreju Plenkoviću, htjela je srušiti Butkovića, omogućila je sumnjive subvencije jednoj privatnoj tvrtki, a i njezin subvencionirani kredit nije posve jasan.” „Neki ljudi iz sustava pojedinih državnih tvrtki željeli su je prikazati kao “novu Josipu Rimac” vlade Andreja Plenkovića.”

„Brnjac je kao državna tajnica potajno radila na potkopavanju pozicije ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te svojim utjecajem na premijera preko njegova prijatelja Krunoslava Katičića nastojala sebe prezentirati kao puno bolje rješenje za ministricu mora, prometa i infrastrukture — to jest, željela je još sredinom mandata prošle vlade sjesti u Butkovićevu fotelju.”

ZAPOSLILA 20 LJUDI

I tako, premijerova ljubirnica, još jedna vrhunska stručnjakinja samo u svom kabinetu je zaposlila 20 ljudi, sve jedan stručniji od drugoga. Iako, neki su već pobjegli glavom bez obzira što dalje od Brrrrnjac… Nakon što je došlo do pravog ženskog obračuna između ministrice Brnjac i glasnogovornice Ivane Crnić, Crnić je zbrisala glavom bez obzira i vratila se u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Natalija Hmelina, kći Sanaderove, onog Sanadera koji je u Remetincu, cvjećarke izbjegla je zlu kob Ivane Crnić, jer je Hmelinu mentor Mate Granić zbrinuo u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, ni manje ni više nego na mjestu direktorice, da ne bi bila na udaru Brnjac.

No svoje fotelje grčevito se drži državni tajnik Tonči Glavina, pulen moralne vertikale Ante Sanadera, koji je kroz turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice i bratovu turističku agenciju zamračio silne milione iz proračuna svih građana. Onda je tu i državna tajnica Sandra Herman, čačekova ljubimica, jer gdje ima love tu su i čačićevi reformisti, isto tako odgovorni i za haračenje po Držanom proračunu i proračunu Hrvatske turističke zajednice. I ako možda i ne harače, bit će jednako odgovorni. Ne da svoju fotelju ni državni tajnik za sport Tomo Družak. „Zna se” da su u ono ruglo, lakrdiju, paradu kiča, a kako strani mediji pišu o Snježnoj kraljici ulupali milijune i milijune naših kuna iz državnog proračuna. E pa to je slika i prilika novokomponiranog Ministarstva turizma športa, posebno smišljenog da bi se namirila ministrica Brnjac.

VLADIN DRUKER

„Zna se” da se čak čekalo s raspisivanjem natječaja za ravnatelje da bi Vlada Andreja Plenkovića uhljebila Moniku Udovičić kako ne bi ostala nezaposlena tamo negdje na istarskom ipsilonu. Zna se i da je Monika Udovičić saborska zastupnica s najkraćim stažem od 14 dana i trenutno je predmet tužbe IDS-a koja se vodi na Općinskom sudu u Pazinu. Koji se još HDZ-ovac može pohvaliti da ga tuži IDS? A tek Slavko Štefičar, željezničar kojeg je Plenkovićeva Vlada imenovala ravnateljem u ministarstvu turizma zato jer je među prvima u Lepoglavi imao apartman i radio je za uhljebničku HGK.

Ne može ministrica Brnjac ni bez ravnatelja Roberta Pendea iz Marovca Našićkog, koji je početkom devedesetih odjednom postao policijski inspektor na otoku Rabu. Zna se i da je na osnovu toga stekao dvije godine braniteljskog staža, a nakon čega Pendeu počinje fascinantna karijera u ministarstvu turizma. Zna se da je bio i šef kabineta gospodina Heraka. Plenkovićeva Vlada nije si mogla dopustiti da odustane od jednog takvog stručnjaka u turizmu pa ga je na prijedlog ministrice Brnjac po 13 puta imenovala ravnateljem. Međutim, o Pendeu je turistički sektor davno rekao što misli, onda kada je Pendea njih gotovo tisuću brutalno izvrijeđalo i izviždalo na javnom turističkom događanju pred televizijskim kamerama. Zna se da se nakon toga taj notorni Pende hladno zaputio prema švedskom stolu i tu je savjetovao taj isti turistički sektor da svim silama vrše pritisak na Vladu i da će im on pomoći u tome, jer eto on je na njihovoj strani, ali ipak nije bio toliko glup da tu istu stvar javno izjavi u mikrofon. I u tome leži tajna najdugovječnijeg dužnosnika Vlade Andreja Plenkovića i pomoćnika ministrice Brnjac. Zna se, kad su kamere uključene radi za Vladu, a kad se ugase druka Vladu.

TERORIZAM I LEGLO NESPOSOBNIH

Koliko je ministrica Brnjac stručna, govori i to da je savjetuje i stanovita gđa. Lara Latin, čije je jedino radno iskustvo dizanje slušalica bivšim ministrima turizma, pomoćnicima ministra i državnim tajnicima. Sada gda. Latin, savjetuje ministricu Brnjac o sigurnosti u turizmu. Latin i Brnjac sad su u problemu jer im „Stay safe in Croatia” ruši premijer Plenkovć s pričom o terorizmu. Ministrica Brnjac i prija Latin sad smišljaju novi slogan za sezonu 2022. jer mora se uz „Stay safe in Croatia” dodati i obilježja terorizma i rekordne smrtnosti od covida. Jedinstveno je to, teško je to pronaći igdje drugdje na kugli zemaljskoj, osim u maloj zemlji velikog kriminala. „Zna se” da zato gđa. Latin i surađuje toliko blisko po pitanju nacionalne sigurnosti sa svim nacionalnim tijelima. Savjetnica Latin je svestrana te je i kao osobna prijateljica Tomislava Petrica stekla ogromno iskustvo pa savjetuje ministricu Brnjac i o tome kako lažno izvještavati o peračini europskog novca, iliti kako zamračiti novce iz EU fondova. Jer Petric o tome, zna se, zna najbolje. Do nedavno administrativna tajnica, a sada savjetnica ministrice Brnjac, gđa. Latin je i osobna prijateljica policajca Pendea, inače pomoćnika ministrice Brnjac. „Zna se” tako da gđa. Latin uspješno savjetuje i koordinira i po vertikalama i po paralelama i to ne samo u ministarstvu nego i po cijeloj Vladi. A i Sabor gđi. Latin nije nepoznanica. Dovela je Brnjac u svoje korumpirano leglo iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i druge vjerne prije, izvjesnu Nives Jurić, Višnju Letica i Helenu Zidarić, a jedine kvalifikaclie koje imaju za posao je to što su prije Nikolini Brnjac. lzvjesni lgor Radić, stasao je od pripravnika do savjetnika ministrice grčevilo se držeći za skute ministarke Brnjac. Namjera je bila Brnjac ustoličiti mladog Radića na mjesto ravnatelja za EU fondove, ali te je planove ministarki Brnjac pomrsio Josip Đakić. Pa je na to mjesto koje u ministarstvu služi za peračinu love iz EU fondova ustoličena Đakićeva uhljebuša Natalija Havidić, pa vi sad vidite, tko odlučuje u ministarstvu. Ministarka koja visi kao lutka na koncu možda, a možda i ne. Zadržala si ministarka i kadrove bivših ministara turizma, ali isključivo one koji imaju odgovarajući stupanj tražene korumpiranosti, izvjesnog Ivu Bašića koji je stasao uz pok. Antu Markova. Zna se iz kojega je miljea potekao Markov, a i mali Bašić s njim. lzvjesni Mirko Herceg je isto ostatak ostataka još iz vremena slavnog ponavljača Veljka Ostojića, i kako onda ministrici Brnjac ne bi bilo jednostavno voditi ministarstvo uz takvo leglo kadrova.

Posebno savjetuje i minjstrlcu Brnjac i blvši ministar Herak koji je posebni savjetnik ministrice za strateški plan razvoja turizma i EU projekte. Savjetovao je Herak i Garija, i zato Gari i više nije ministar turizma. Kad se EK dohvati resora turizma, ostat će turistički sektor bez ijedncga eura iz EU fondova, kao šta smo i do sada. Ministarstvo turizma i ministarka Brnjac nisu osigurali turističkom sektoru ni jedan jedini euro iz EU fondova.

UVUKLA PLENKOVIĆA I FRKU U PERAČINU LOVE

„Zna se” da je ministrica Bmjac, nakon što su je počeli prozivati za nerad, korupciju i kriminal u ministarstvu, odmah sazvala Savjet za oporavak i razvoj turizma i pripremu sezone. 2022. Jer eto, radi se. Na sastanku je Brnjac samo trabunjala o 4 strateška cilja koja će Ministarstvo turizma i športa provesti Strategijom do 2030., godine. 0 tome Brnjac ima pripremljene i napisane čak tri rečenice i ponavlja ih iz sastanka u sastanak, bez obzira na koju temu je sastanak, uz jedno te isto blebetanje o strateškim ciljevima koje će ostvarlti do 2030., po novoj strategiji razvoja turizma do 2030., i nacionalnom planu od 2021-2027. Pa dobro ministrice Brnjac gdje je ta nova strategija i nacionalni plan?

„Zna se”, ali da li zna i šef gospodina Frke da ministrica Brnjac iz dana u  dan potkopava i njega i gospodina Frku? I da, sad nije u pitanju samo 160.000,00 kuna uloženlh u obnovu tamo nekog stana, i to još državnog stana. Samo čekamo dan kada će EK pozvati ponovno na red gospodina Frku i šefa gospodina Frke, da pokažu kakve su rezultate postigli da bi uopće mogli dobiti i jedan jedini cent iz EU fondova, ali sad za turistički sektor. Ništa vam to dragi ljudi, neće biti drugačije od propalih para za obnovu od potresa.

Jer, zašto je ministarstvo utrošilo par miliona kuna za izradu nove strategije razvoja turizma do 2030. godine i nacionalnog plana od 2021. do 2027., a da šef gospodina Frke i sam gospodin Frka nisu stavili svoje potpise na to, a morali su. Zašto je još jedna Plenkovićeva miljenica, ministrica Brnjac, umočila ga peračinu love sa strateškim planiranjem i EU fondovima? Pa ne vjerujete valjda da je ministrici Brnjac, šef Plenković ili gospodin Frka, a koji nema veze s kriminalom i korupcijom ni toliko koliko stane crnog ispod rnalog nokta, dali zeleno svjetlo za to? Ako nisu, gdje su onda naše pare Brnjac? Zar nitko iz legla korumpiranih kadrova ministrice Brnjac ne zna, ako već sama ministrica Brnjac „zna se”, da ništa ne zna?

DOKTORIRALA NA ISTOM FAKULTETU KAO I LOVRIĆ MERZEL

A ,,zna se” da se sve zna. Jer, u to vrijeme kada su nas sve zatvorili i zabranili nam raditi, a bilo je to u proljeće 2020. Ministarstvo turizma je održalo online sastanak za izradu strategije razvoja turizma do 2030. i nacionalnog plana turizma od 2021. do 2027. godine. Ministrica Brnjac, očito nije pročitala zapisnik s tog sastanka prije nego je ponovno krenula u plaćanje izrade potpuno istih dokumenata. Pa imala je primopredaju, sve je to Gari predao Brnjac. Sve je u izvještaju. A mogla je Brnjac jednostavno proučiti i izvršenje državnog proračuna, pa nije to neka nauka, a i Brnjac je doktorica znanosti. I to ne, nije Brnjac doktorirala kao većina „Hdz-OVACA“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a ne, ne… Brnjac je doktorirala na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu — Tehnologija prorneta i transporta pa „zna se” da su to potrebne reference za biti ministarka turizma i sporta.

“Zna se” da je u svim mogućim dokumentima ministra financija zabilježeno da je ministarstvo turizma već platilo par miliona kuna iz državnog proračuna, a kojega mi svi punimo, za izradu nove studije razvoja turizma do 2030. godine i nacionalnog plana razvoja turizma od 2021. do 2027. „Zna se” i za pozicije proračuna. Kako ministrica Brnjac nije vidjela da se već punom parom radilo na novoj strategiji turizma do 2030. i nacionalnom planu od 2021. do 2027. pa čak i u lookdownu 2020.? „Zna se” to, jer je skipana ogromna lova iz proračuna i „moralo se, moralo se, moralo se napraviti nekakav materljal, bilo kakav, bilo šta napravite, samo da je nešto, da nešto imamo, bilo šta”, kako je vikala na tom online sastanku jedna od sudionica iz ministarstva turizma, Bio je online sastanak. Tek toliko da ,,zna se”. I onda nakon svega je ponovno ministarstvo pIatilo izradu tih istih dokumenta, a ministrica Brnjac je sva važna samo sebi, donijela odluku za osnivanju radne skupine za izradu Strategije razvoja održlvog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana turizma od 2021. do 2027. godine i imenovanju članova radne skupine u kojem je sastavu ni manje ni više nego nas 50 vanjskih članova. Zar stvarno ministrica Brnjac namjerava neznanje i nesposobnost legla korumpiranih kadrova u ministarstvu prebaciti na članove radne skupine?

Da podsjetimo, ministrica Brnjac, prevažna samo sebi, ugovorila je da će nova strategija razvoja turizma do 2030. i nacionalni plan razvoja turizma od 2021. do 2027. biti završeni do travnja 2022. godine. Sad je veljača 2022. Čisto da podsjetimo ministricu Brnjac, da „zna se”.

„Zna se” da je ministrica Brnjac, aktom KLASA: 001-02/20-21/2. UR BROJ: 529-03-01-01-01/3-21-43, 3. ožujka 2021. godine, obvezala se da će do III. kvartala 2021. izraditi nacrte akata, objaviti ih na webu, izraditi poziv na savjetovanje i obrazac dokumenta za savjetovanje, a nije.

„Zna se” da je ministrica Brnjac, potpisom se obvezala da će do IV. kvartala 2021. obaviti i sve planirane aktivnosti savjetovanja s javnosti i izraditi obrazac izvješća o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti, a nije.

U SABORU TREBA ZNATI I NEŠTO REĆI

„Zna se” da je ministrica Brnjac potpisala da će do I. kvartala 2022. godine objaviti i finalne verzije usvojenih dokumenata, a to znači da su prije toga i nova strategija razvoja turizma do 2030. I nacionalni plan razvoja turizma od 2021. do 2027. morali su proći raspravu u Saboru, a nisu, i „zna se” da niti neće, To je naprosto nemoguće.

I što će sad ministrica Brnjac, pitate se? E, ,,zna se”, sad će brže-bolje Brnjac donositi oduku o prolongaciji rokova, naučila je to od Tomislava Petrica i Gabrijele Žalac. ,,Zna se” da Brnjac ništa zadano nije napravila, ništa za naš turistički sektor.

„Zna se” da Brnjac nije ništa napravila po pitanju prijedloga dionika u sektoru turizma i ugostiteljstva, a Brnjac je stavila svoj potpis da će to biti, pazite sad — da će to biti gotovo u II. kvartalu 2021. godine. Kasnite, ministrice Brnjac, kasnite ministrice Brnjac punih godinu dana, samo da „zna se”.

PRIPREMLJENE TRI REČENICE SA ŠALABAHTERA

A kad tek rasprava o strategiji razvoja turizma do 2030. godine i nacionalni plan razvoja turizma od 2021. do 2027. godine dođe u Sabor. „Zna se” da će tu raspravu Brnjac po svaku cijenu izbjeći, ako će kojim slučajem još uvijek biti ministarka turizma, „Zna se” da u Saboru treba i nešto reći. Malo više od one tri pripremljene rečenice na šalabahteru iz kojega čita ministrica Brnjac.

Ako će šef gospodina Frke ipak popustiti pritiscima zaštitnika ministrice Brnjac i ostaviti je u tako željenoj joj ministarskoj fotelji bez obzira što ga je umočila u peračinu love sa strateškim planiranjem u EU fondovima radi čega će dobiti i packe od Europske komisije. A „zna se”, šta šefu g. Frke znači ugled u Briselu. U Sabor te na raspravu o novoj strategiji do 2030. i nacionalom planu 2021-2027., ministrica Brnjac po partijskom zadatku tada će poslati Sanaderovu uzdanicu Tončija Glavinu. “Zna se” koliko i kada Sabor ima stanke pa će vjerojatno to biti tamo negdje u 2023., ali ako bude i tada. Ali prije toga ministrici Brnjac na sve te dokumente lz kuhinje legla korumpiranih kadrova ministrice Brnjac, a koji će biti osnova za povlačenje sredstava iz EU fondova za turistički sektor, morat će stavit svoj potpis šef Plenković i poštenjak Frka. Hoće li? Hoće li šef gospodina Frke i nekorumpirani i nadasve pošteni radoholičar gospodin Frka potpisati dokumente, a da zna da nisu po zakonu i da je preko njih odrađena peračina love? I to ne bilo gdje, nego manevrima na pozicijama proračuna EU fondova.

UNIŠTAVANJE DOKUMENTACIJE

Koliko god sad brzinom munje uništavaju papire u Ministarstvu turizma i športa nemoguće je uništiti i sve papire ministra financija i sve papire poštenog g. Frke i šefa g. Frke. Nekako nam se čini da šef g. Frke ne bi baš uništavao papire, a koji su temelj za povlačenje EU sredstava, jer „zna se” Brisel je ipak u pitanju.

Evo još malo iz revizorskih izvješća: Iznos od 1.400.000,00 kuna, ministarstvo turizma je platilo za izradu Nacionalnog plana razvoja turizma još 2019. godine, a iznos od 1.650.000,00 kuna pod šifrom 761007 je u 2020, bio za studiju hrvatskog turizma, i to „zna se” da je bilo sve prije Odluke na koju je potpis stavio šef g. Frke i šef ministrice Brnjac. „Zna se” da to nije po zakonu. Jer, premijer Plenković a koji je šef ministrice Brnjac i poštenjaka Frke na Odluke o pokretanju postupaka izrade Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. – 2027, godine stavio svoj potpis tek, pazite sad, tek 26. 11. 2020. godine, u aktima KLASA: 022-03/20-04/421, URBROJ:50301-05/14-20-2. i URBROJ:50301-05/14-20-4. Veliki problem za šefa g. Frke i samoga poštenjaka g. Frku bi moga biti i jer su ti milioni prebacivani manevrima s pozicija strateškog upravljanja i EU fondova, kojim gle čuda , baš upravlja Dakićeva uhljebuša Natalija Havidić.

USKOK I DORH IMAJU ZABRANU PRILASKA MINISTARSTVU TURIZMA

Za svekoliki hrvatski puk, jer Europski javni tužitelji znaju o čemu je riječ, slijedi objašnjenje. ,,Zna se” iz izvješća da o svemu tome zna i USKOK i DORH, ali oni „zna se” imaju zabranu prilaska i zabranu ometanja kriminalnih i koruptivnih radnji u Ministarstvu turizma i športa, Jer, „zna se” da ni vrhunska stručnjakinja poput ministrice Brnjac nije moguće u stanju za jedan jedini mjesec i 4 dana napraviti Nacionalni plan razvoja održivog turizma od 2021 — 2027. godine. „Zna se” da Brnjac nije ništa uspjela napraviti ni za cijelu 1 godinu i 4 mjeseca, a kako je krenulo Brnjac neće završiti dokumente ni za 2 godine i 4 mjeseca. Ili je Ministarstvo turizma športa stvarno leglo nesposobnih i korumpiranih kadrova ministrice Brnjac koji ne znaju ništa ili se prave da ne znaju ili su i Bmjac i šefa joj preveslali. Ali kako god da okrenete Brnjac je odgovorna za sve propuste i peračinu naših para iz Državnog proračuna, iako si ministrica Brnjac mantra da ako osnuje ovu ili onu radnu skupinu, povjerenstvo, savjet, „ ilitištojaznamštosvene’, da „zna se” neće biti odgovorna za ništa.

Ali „zna se” da im nije bilo ni to dosta, pa je peračina love iz proračuna nastavljena. „Idemo dalje” s još malo izvještaja – Ministarstvo turizma i športa isplatilo je još dodatnih 995.000,00 kuna po ugovoru o javnoj iz 2021. – broj ugovora 58/2021 za nabavu usluge izrade Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine izvršitelju: Zajednica ponuditelja: Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ika, Primorska 42, Opatija, OIB: 85799845149 i Bluerock International d.o.o., Kaptol ulica 18, Zagreb. Ugovoreni rok za završetak Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine je 4. 5. 2022. godine.

„Zna se” da ministrica Brnjac sumanuto daje naloge za izmjenu ugovora o javnoj nabavi svojoj priji Petri Anđelović da produlji rok. ,,Zna se” da prije Anđelović i Brnjac prepisuju od Tomislava Petrica modus operandi. ,,Zna se” da će im to proči. „Zna se” da je prolazilo i Petricu i Žalac. „Zna se” da samo slijepac, ne može vidit, da je ministrica Brnjac stavila potpis na akt kojim je ugovoreni rok za završetak Strategije do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., u svibnju 2022. godine. Obratite pažnju na 2021. – početak nacionalnog plana. Zna se da takvo nešto samo stručnjakinja Brnjac može potpisati.

PRANJE LOVE U MANDATU “MINISTARKE” BRNJAC

Zna se da teško da će netko iz onog legla korumpiranih kadrova ministrice Brnjac moći smisliti, zašto je ministrica Brnjac za Nacionalni plan od 2021. do 2027. godine, ugovorila da bude završen tek u svibnju 2022. godine., kad je po onome što je potpisao sam šef Plenković moralo se raditi po tom istom planu već u 2021. godini. I tko će ministrici Brnjac složiti to priopćenje za svekoliku hrvatsku i briselsku javnost? Zna se da će tak netko iz legla korumpiranih kadrova rninistrice Brnjac biti isto umočen u peračinu love iz državnog proračuna i ne samo državnog. Znate onu posloviou o ljestvama i onome tko drži ljestve. No, kako god bilo, i bez obzira na potpis premijera Plenkovića, strategija i nacionalni plan neće biti usvojeni do svibnja 2022. godine, a teško da će ministrica Brnjac završiti dokumente za povlačenje EU novca za turistički sektor i do kraja 2022. godine, Moguće da neće biti gotovi ni u cijelom mandatu ministrice Brnjac. Kako god, zna se da je lova oprana i u mandatu ministrice Brnjac.

Znači, promašila je Brnjac i cijelu 2021. godinu, po svemu sudeći i cijelu 2022. godinu, a kako će Brnjac objasniti tek ostale gafove? Jer „zna se” da je ministrica Brnjac promašila „ceo fudbal”.

PORNIĆ ZA SPAS TURISTIČKE SEZONE

Šefu Plenkoviću nije se nikako svidjelo da ga je još jedna njegova miljenica, vrhunska stručnjakinja kakvu još svijet nije vidio za turizarn, sport, EU fondove, vanjsku politiku, europske poslove, promet, transport, željeznice i sve što kome god zatreba po potrebi, prijateljica Krunoslava Katičića i mezimica savjetnika premijera Mele Granića, njegova uzdanica, ministrica Brnjac umočila u probleme s EK. Brzo je šef ministricu Brnjac po kazni poslao da pred svekolikim hrvatskim pukom objasni kako teku pripreme za sezonu 2022. Inače bi ministrica Brnjac poslala nekog iz svog legla korumpiranih kadrova u ministarstvu da odradi taj nezahvalan posao, ali ovaj puta morala je sama nešto reći. I rekla je. Uz one tri rečenice, strateški cilj je…, strateški cilj je…, strateški cilj je, a koje ponavlja bez obzira što je pitanje, uspjela je Brnjac samostalno izjaviti i da: „imamo prekrasnu prirodu i prekrasno more. Vrhunac izjave, a kojom je ministrica Brnjac briljirala pa je u jednoj rečenici turističkom sektoru stručno pojasnlla što to radi na pripremi turističke sezone 2022. je: „Glavni je cilj da ne budemo tamnocrveni, to bi nam moglo stvarati probleme”. Turistički sektor sada mirno i spokojno čeka sezonu 2022., jer se o sezoni brine ministrica Brnjac i njeno leglo korumpiranih kadrova u ministarstvu turizma. Jedino se za sada ipak ne zna, da li je šef Plenković zadovoljan takvim požrtvovnim radom, trudom, znanjem i zalaganjem ministrice Brnjac.

Ali, „zna se” sad već naveliko zašto pornić, na sastanku stručne radne skupine za izradu strategije i nacionalnog plana savršeno uklapa u Ministarstvo turizma i športa. Ali kad je pušten pornić na 1. sastanku stručne radne skupine za izradu nove strategije, brže bolje je Brnjac poslala priopćenje da Ministarstvo s time nema veze.

PROBLEMI U TURISTIČKOM RAJU

Pa kako nema? „Zna se” da je ministrica Brnjac osobno potpisala Odluku o imenovanju svih 50 članova u stručnu radnu skupinu za izradu strategije i nacionalnog plana. Jeste, imenovala je Brnjac sve članove, nitko drugi nego ministrica Brnjac. A pušteni pornić je baš, ali baš ništa u odnosu na ono što se dogada kod Brnjac u ministarstvu. A sada bi ministrici Brnjac taj pornić mogao biti i jedini adut za sezonu 2022.

Zna se, da ministrici Brnjac nije bilo dovoljno stručnih radnih grupa, pa eto osnovala Brnjac još jedno Savjetodavno stručno povjeranstvo i to za stratešku procjenu utjecaja na okoliš Strategije do 2030. i Nacionainog plana od 2021. do 2027. godine. U izvještaju stoji da je Ugovorom o javnoj nabavi usluge lzrade strateške procjene utjecaja Strateglje razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. -2027. godine definirala Brnjac s izvršiteljem Vita projekt d.o.o. iz Zagreba, Ilica 191C, 0IB: 99339634780, do 26. ožujka 2021., pazi sad do datuma 26. ožujka 2021. godine, Studija biti isporučena. Zna se da je izradu te Studije, Ministarstvo platilo 218.750,00 kuna. Od konačnog roka isporuke samo što nije prošla godina dana. Zna se da su i ovdje nastali problemi u raju za ministricu Brnjac, jer je 12. travnja 2021. godine ključni stručnjak na provedbi i to voditelj projekta zamijenjen. Aee, 12. 4. 2021. je datum kad je ključni stručnjak, voditelj projekta napustio brod koji tone, a Studija je trebala biti završena prije toga, znači 26. ožujka 2021. godine. Još jedan koji je pobjegao iz legla korumpiranih kadrova ministrice Brnjac.

A gdje su ministrici Brnjac tek rezultati istraživanja stavova o turizmu u okviru Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine? Zna se da su već davno trebali biti gotovi.

PEGLANJE IMIDŽA PLAĆENIM TEKSTOVIMA U MEDIJIMA

Ali ministrica Brnjac u žarkoj želji da zavlada hrvatskim turizmom i medijskom scenom kad se napokon domogla kakve – takve ministarske fotelje, zna se da je angažirala sve moguće stručnjake za peglanje svog imidža pa je iskakala u početku svog ministarskog mandata kao iz paštete. Peglaju se bore, lijepe se trepavice, pegla se kosa, zubi nikako da budu dovoljno bijeli, fotošopiraju se fotke pa se pegla imidž ministarke s objavom dogovorenih i plaćenih tekstova. Piskara se i o vještinama ministrice Brnjac, kad se već nema nikakvog drugog pozitivnog materijala za objaviti o novoj uzdanici premijera Plenkovića. Vrlo vjerojatno u tom tempu presvlačenja od jednog do drugoga studija, ministrica Brnjac nije uspjela proučili sve izvještaje pri preuzimanju ministarstva, a koje joj je uredno predao Gari. Jer, sve tamo piše, Ili je ministrici Brnjac sve to promaklo, ili se pravi da joj je promaklo, no isto je. To je grijeh nečinjenja ministarke Brnjac.

„Idemo dalje”, “zna se” da je s Instltutom za turizam iz Zagreba, 0IB: 10264179101 Ministarstvo sklopilo ugovor o javnoj nabavi KLASA:406-01/19-03/7, URBROJ:529-02-01-01/5-19-14 za uslugu izrade metodološkog okvira nacionalnog istraživanja obilježja turističke potražnje u 2019., s rokom od 1. 4. 2019. do 31. 12. 2019. u iznosu od 1.112.500,00 kuna.

Što s tim?

„Zna se” da je i to promaklo ministrici Brnjac. Možda ministrici Brnjac iznos od 1.112.500,00 kuna naših i vaših para iz državnog proračuna nije značajan pa nije ni obračala pažnju na to u kolovozu 2020. godine kad je preuzimala ministarstvo od Garija. Sve je to Gari uredno predao ministarki.

SAVJETNIK HERAK SA SJEKIROM U MEDU

„Zna se” da je u to vrijeme predsjednik upravnog vijeća Instituta za turizam bio gospodin Herak, a koji je savjetnik ministrice Brnjac za strateški plan razvoja turizma i EU projekte. „Zna se” i da su za tu namjenu manipulirali sredstvima na pozicijama proračuna EU fondova Dakićeve uhljebuše Natalije Havidić.

Naporno je već nabrajati sve grijehe nečinjenja ministrice Brnjac.

Pa tako, Plenkovićeva miljenica Brnjac, prijateljica Krunoslava Katičića, ljubimica Mate Granića, vrhunska stručnjakinja za sve i svašta i ništa pa tako i za turizam da ne bi slučajno bila odgovorna za turističku sezonu 2022., eto ponovno je donijela još jednu odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma za pripremu sezone 2022. U slučaju da hotelijeri, ugostitelji, privatni iznajmljivači, turističke agencije i svi drugi ne potegnu kao prošle godine i sezona podbaci, nemojte ni pomisliti da bi za to bila odgovorna ministrica turizma Brnjac. Jer nema više prijateljice Angele Merkel da daje preporuke o odlasku u Hrvatsku na ljetovanje. Neeema…

Eto, EK se sad domislila kako doskočiti prevarantima pa i ovima iz Hrvatske koji su cijelo prošlo ljeto lažirali podatke o broju novooboljelih od covida da ministarku turizma vinu u nebesa, Evo vam sad na novim kartama ECDS-a označena je i procijepljenost zemlje, a ne samo broj zaraženih od korone. Aee, tu baš ne stojimo dobro.

SLABA PROCIJEPLJENOST

Ma šta, ne stojimo nikako.

I tko je zaslužan za to? Zaslužni su isti oni, koji sad „svojim odlukama prešutno, labavim mjerama idu na ruku masovnom zaražavanju i prirodom prokuživanju.” Riječ je, procjenjuju epidemiolozi o svjesnoj odluci vlasti da se kolektivni imunitet postigne slobodnim puštanjem virusa. Ima to i svoju cijenu. Riskantno je to za stariju i slabiju populaciju. Visoku smrtnost, rekordnu u svjetskim razmjerima, imunolozi to nazivaju „danak u smrti”, kojim Hrvatska plaća svoju slabu procijepljenost, a koju će političari cinično ukalkulirati u očekivane devizne prihode od turizma”. „Cilj je valjda dočekati ljeto i turističku sezonu spremno barem koliko i ostale mediteranske zemlje”.

Ministrice Brnjac, „zna se” da radite u koordinaciji sa svim tijelima koji odlučuju o tome pa i Stožerom. Zna se jer se Brnjac pohvalila sama na sastanku Savjeta.

ŽIV ILI MRTAV – STAY SAFE IN CROATIA

Ali, ministrice Brnjac, zar ne možete bolje? Ne možete Brnjac bolje, nego da pretpostavke za turističku sezonu 2022. gradite koordinacijom s tijelima, a koja puštaju u slobodno cirkuliranje virus covid kako bi se postigla prokuženost, a radi čega svaki dan u Hrvatskoj umire 50, 60, 70 ljudi? Konačno smo po nečemu prvi. Hrvatska je svjetski rekorder po broju umriih od covida. Ministrice Brnjac, pa zar ćemo na mrtvima graditi turističku sezonu 2022.?

Da li će se i dalje šutjeti o svemu ovome u jednom od najkorumpiranijih ministarstava u državi, kao što se šuti već godinama, a sve zbog političko-policijskih veza u Ministarstvu turizma i sporta? To je isto ono Ministarstvo turizma i sporta, koje se u trenucima kada je Banovina stradala u potresu uključilo u dopremu kućica na potresom pogođena područja ali i to nije Ministarstvo turizma moglo izvesti bez korupcije — i dok je cijela Hrvatska u središnjem dnevniku televizije slušala snimku o korupciji u Ministarstvu turizma i sporta s dopremom kućica, policija je u manje od 24 sata zaključila da nema nikakvih spornih radnji. Gledali ste Snježnu kraljicu u ingerenciji Ministarstva turizma i sporta? Milijuni su dani u organizaciju a imali smo debakl, karneval, paradu…, i kako već ne nazivaju tu lakrdiju strani mediji! A zamislite, Hrvatska ima čak Ministarstvo sporta i turizma i to u jednome! E pa ta lakrdija od Snježne kraljice je slika Ministarstva turizma i sporta i svega što se dogada u ministarstvu.

Lijep pozdrav od turističkog sektora!!

Prilozi na 3 stranice uz pismo sa specificiranim podacima i opisom prijevara s EU sredstvima u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatska na čijem čelu je ministrica Nikolina Brnjac, i to kako slijedi:

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon