MARTA ANĐEL: NISAM DOBILA OTKAZ U HNB A SUD U KARLOVCU MI JE NALOŽIO VJEŠTAČENJE IAKO JE BIO U SAZNANJU DA VIŠE NISAM STALNI SUDSKI VJEŠTAK

Tekst: mr. sc. Marta Anđel, dipl. oec.

Foto: M. V./M. A./P. V.

PANOPTICUM

              Udruga za promicanje ljudskih prava, kulture i prirodnih znanosti                     Berislavićeva 2, l0000 Zagreb

Poštovani gospodin dr. sc. NENAD  RAOS – glavni urednik Portala Panopticum

Predmet: prijedlog za brisanje KLEVETE sa Interneta i eventualno drugih javnih glasila  objavljene  30. 3. 2021. u svezi sa kaznenim predmetom 16 K-21/2019 – okrivljenik Karlovačka Banka d. d.

Poštovani!

Ja sam bivši stalni sudski vještak, kojemu je istekao mandat 5. 12. 2020. godine i koji ja više nisam htjela obnoviti. Županijski sud u Karlovcu ipak mi je, premda znajući da više nisam stalni sudski vještak, naredio da napišem dopunu mojem nalazu i mišljenju iz 2005. godine u kaznenom predmetu br. 16  K-21/2019  tužitelja ŽDO, Karlovac protiv okrivljenika Karlovačke banke d.d.

Zahtjevu Suda morala sam udovoljiti i napisala sam dopunu nalaza i mišljenja iz 2005. godine. Nakon prisustvovanja raspravi po navedenom predmetu  on line-video linkom, izašao je članak 30. 3. 2021. u izdanju Panopticuma – udruge za promicanje ljudskih prava, kulture i privrednih znanosti na Internetu  na „mojoj“ stranici: Marta Anđel s naslovom: “Protuzakonitim nalazom vještakinje bez licence žele osuditi i poslati ljude u zatvor“, u kojem se navodi u dijelu članka pod nazivom: “Porotnici bez legitimiteta“ u zadnjoj rečenici tog dijela članka „Slučajno ili ne, vještakinja Marta Anđel je također bila djelatnica HNB, kojoj je HNB prije više godina naprasno otkazao ugovor o radu“.

Ta tvrdnja je neistinita i predstavlja KLEVETU, jer sam ja otišla u starosnu mirovinu po sili zakona sa navršenih 65 godina života i preko 46 godina staža u HNB, o čemu kao dokaz prilažem presliku Odluke o prestanku ugovora o radu od 18. 2. 2004. HNB kao i presliku mog dopisa od 4. 2. 2004. upućenog Direkciji za upravljanje ljudskim resursima u HNB, kojim molim da obavi sve poslove u svezi s mojim odlaskom u starosnu mirovinu po sili Zakona, a ne kako je navedeno na Internetu od 30. 3. 2021. da mi je „HNB prije više godina NAPRASNO OTKAZAO UGOVOR O RADU“. Iz navedenog jasno proizlazi da su se autori te rečenice o naprasnom otkazu Ugovora o radu od strane HNB namjerno poslužili KLEVETOM da me u očima sviju prikažu kao nedostojnu osobu u svakom pogledu, a naročito kao stalnog sudskog vještaka. Naime, opće je poznata činjenica da branitelji okrivljenika najprije napadaju vještaka i njegov nalaz i mišljenje kako bi lakše obranili svog klijenta.

Ta KLEVETA je napisana tj. puštena u javnost sa namjerom da mi uništi dostojanstvo, čast i ugled. Naime, čast je pravo svakog čovjeka na osobni osjećaj vrijednosti, a ugled  je pravo čovjeka na priznanje ljudskog dostojanstva  od strane drugih.

Činjenicom da su autori te KLEVETE  istu objavili u javnim glasilima, dokazali su da su im namjere bile da me uvrijede narušavajući moju čast i ugled pred velikim brojem ljudi.

Budući da sam sa 2 priložena dokumenta dokazala što je istina a što je laž, predlažem Vam da utječete na Vaše djelatnike da isprave njihovo brzopleto i neprovjereno KAZNENO DJELO KLEVETE sa namjerom nanošenja mi štete i da demantiraju lažne tvrdnje da sam dobila naprasno otkaz ugovora o radu od strane HNB, i da na internetskim stranicama tj. na „mojoj“ stranici: Marta Anđel izbrišu u naslovu i kasnije u sadržaju tog članka KLEVETNIČKU tvrdnju da mi je HNB dala naprasni otkaz ugovora o radu.

Iz priložene dokumentacije je razvidno da sam otišla u mirovinu sa navršenih 65 godina života tj. dana 7. 4. 2004. (rođena sam 7. 4. 1939.) i sa preko 46 godina staža u HNB, jer sam počela raditi 1958. i uz rad sam se doškolovala do završenog magisterija.

Napominjem da sam skoro godinu dana imala zdravstvenih problema sa očima, pa sam tek nedavno pročitala taj lažni navod tj. klevetu da sam dobila naprasni otkaz ugovora o radu od strane HNB.

Zbog časnih i poštenih ljudi, koji rade u Udruzi Panopticum i promiču ljudska prava, nisam htjela odmah podnijeti privatnu tužbu u roku od 3 mjeseca od saznanja o počinjenom kaznenom djelu KLEVETE, pa bi mi stoga bilo drago da se dogovorimo o mojem prijedlogu, tj. o demantiranju te klevete u svim javnim glasilima, u kojima ste to objavili  i o brisanju sporne rečenice u naslovu i u tekstu na internetu u svezi sa klevetom o tome da mi je HNB naprasno otkazao ugovor o radu prije više godina .

S poštovanjem Vas pozdravlja  mr. sc. MARTA ANĐEL, dipl. oec., 10000 ZAGREB, Čazmanska 4/IX

BIVŠI STALNI SUDSKI VJEŠTAK za bankarstvo, financije i računovodstvo (Rješenje Županijskog suda u Zagrebu broj 4 Su-1287/16 od 5. prosinca 2016.)

Zagreb, 10. veljače 2022.

U privitku:

  • preslika Odluke HNB o prestanku Ugovora o radu od 18. 2. 2004.,
  • preslika mog dopisa Direkciji  za upravljanje ljudskim resursima pri HNB od 4. 2. 2004., kojim sam Hrvatskoj narodnoj banci najavila odlazak u starosnu mirovinu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon