KRATKA ANAMNEZA “ISUŠIVANJA MOČVARE”

Tekst: dr. Josip Jurčević

Foto: RTL

U jednom sitnom krakiću jugoudbaške uhljebničke mreže najvažnija je rečenica da je Mamić radio prema privatizacijsko-pljačkaškom modelu s kojim su opustošeni deseci ili stotine kvadrilijuna društvenih bogatstava i vrijednosti u SRH i RH.

U tome pljačkaškom hrvatskom moru, nekoliko Mamićevih desetaka milijuna eura predstavlja tek jednu kap. No, glavni motiv zbog kojeg se ta kap (i neke druge slične kapi) temeljito i svestrano neutraliziraju nije obračun s kriminalno-gospodarskom praksom, nego političko identitetski obračun s nogometnom reprezentacijom RH kao iznimno uspješnom i utjecajnom institucijom hrvatstva.

Taj projekt neutralizacije je simbolički najjasnije javno izrekao bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Jovanović u složenici o “isušivanju močvare”.

Sustav znanosti i obrazovanje je već isušen i zastrašujuće nekažnjeno kriminaliziran po Yugo osnovi, o čemu postoje brojni podaci objavljeni i u medijima npr. o mreži kriminala s kojom su izravno povezani sadašnji ministar Fuchs i njegov sin. Sada slijedi svekoliko preoblikovanje hrvatskog nogometa u Yugo identitetsku paradigmu i uključivanje u Yugo kriminalnu mrežu.

Ta višegodišnja operacija u nogometu se javno može prepoznavati npr. u obračunu s Josipom Šimunićem, u slučaju Poljudske svastike, u sudskom i medijskom progonu Modrića i Lovrena uoči svjetskog prvenstva u Rusiji, u isključivanju mikrofona Marku Perkoviću na proslavi uspjeha u Rusiji i sličnom nedavnom prekidanju Lovrena na istom zagrebačkom Trgu bana JJ, itd.

Sveukupno, radi se o procesu okupacije i kolonizacije Hrvatske od strane unutarnje veleizdajničke korumpirane strukture i niza izvanhrvatskih interesa, od velikosrbijanskih do globalističkih. Tome svemu se može uspješno suprotstaviti spojem znanja, samosvijesti i legitimnih organiziranih djelovanja.

Među tzv. Mamićevcima u Dinamu, ovu kratku anamnezu bi mogli razumjeti mudri i iskusni Vlado Bogdanić, filozof Jure Zovko i povjesničar Damir Zorić. No, pitanje je koliko su slobodni, vješti i kadri postupati sukladno ovdje naznačenome.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon