GNK DINAMO: TOMISLAV MARČINKO ZAPOČEO LUSTRACIJU MIRKA BARIŠIĆA?

Tekst: Panopticum

Foto: Robert Anic/Pixsell

U susret Izvanrednoj skupštini GNK Dinamo koja je prije nekoliko dana najavljena u zagrebačkom Maksimiru, bivši član izvršnog odbora GNK Dinama i nekadašnji Dinamov direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko  započeo je u srijedu, 3. siječnja 2023. na društvenim mrežama propitkivati status predsjednika Dinama Mirka Barišića. Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti, i to kako slijedi:

“U 23 godine svog dugog predsjednikovanja Dinamom (2000.-2023.) Mirko Barišić je napravio mnoga dobra djela i potpisao se na brojne titule i mnoge nezaboravne utakmice na Maksimiru i na najvećem elitnim europskim stadionima!

Ali, u ovom strašnom metežu koji je prouzročio svojim faraonskim ambicijama u svom devetom desetljeću života, vrijeme je i da odgovori na neka neugodna pitanja koja su do sama sustavno metena pod tepih:

1) Kako je moguće da kao navodni hrvatski nacionalist 1974. godine dobije posao u beogradskom GENEXU za kojeg se zna da je bio blagajna KOS-a (zloglasne titoističke vojne obavještajne službe)?

2) Je li u mnogim polemikama samo zbog zlobe i zavisti sustavno etiketiran da je KOSOVAC?

3) Zašto su slavonski dragovoljci Domovinskog rata 1991. godine bacali bombe na njegovu rodnu kuću u Levanjskoj Varoši pored Đakova?

4) S kojim obrazloženjem je Franjo Tuđman 1995. godine odbacio prijedlog Franje Gregurića, Mladena Vedriša i Nikice Valentića da Barišića imenuje Gradonačelnikom Grada Zagreba?

5) Čijim novcem je za njega kupljen ekskluzivni apartman u Miamiju na Floridi?

6) Kako je stekao vlasništvo nad velebnom kućom na Samoborskom gorju?

7) Ako se već odrekao Zdravka Mamića, kada namjerava vratiti svo zlato, srebro, umjetnine i novac, nekretnine i pokretnine, kojim je od njega velikodušno darovan?”

Bilo kako bilo, stiče se dojam da je Marčinkovim pitanjima Barišiću u GNK Dinamu otvoreno vječno pitanje lustracije u Republici Hrvatskoj a obzirom na konkretna pitanja čiji odgovori će zasigurno zanimati širu javnost, otvara se druga tematika s kojom bi se mogli pozabaviti DORH, policija ili SOA.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon