ZDRAVKO MAMIĆ “DONIRAO” HRVATSKO PRAVOSUĐE S POLA MILIJUNA EURA

Tekst: Š. Š.

Foto: Nova Tv

Zdravko Mamić je u utorak, 16. ožujka 2021. održao u Mostaru (BiH) dvosatnu konferenciju za medije na kojoj je teško optužio suce iz Osijeka i predsjednika Vrhovnog suda RH Đuru Sessu. Povod za održavanje Mamićeve press konferencije je presuda Vrhovnog suda RH koji je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv njega i brata Zorana Mamića, zatim poreznika Milana Pernara te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Nakon zahvale medijima na velikom odazivu, Mamić se u podužem izlaganju osvrnuo na tijek svog sudskog procesa. Od mnogobrojnih pikanterija, posebno je odzvanjala ona o tzv. “donaciji” od pola milijuna eura pojedincima iz hrvatskog pravosuđa na čelu s Đurom Sessom. Slučajno ili ne, Mamić je istovremeno pohvalio bišeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića kao uglednog pravnika iako su se spomenute “donancije” uglavnom odvijale u vrijeme dok je Miljenić šefovao hrvatskim pravosuđem.

Nadalje, optužio je nekadašnjeg ministra policije Ranka Ostojića da je upravo on autor svastike na Poljudu kojom se pokušalo onemogućiti nastup hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Osim toga, iznio je podatak da zagrebački nogometni klub Dinamo danas vrijedi 300 milijuna eura u kojem 460 ljudi prima plaću te da Dinamo uplaćuje u jednoj kalendarskoj godini više poreza nego cjelokupni hrvatski sport zajedno u pet godina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon