IZBORI POD OKRILJEM MRAKA – KRIVOUSTA I TETEJAC IZGUBILI POVJERENJE STRANKE?

Tekst: Panopticum

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nagrađivana novinaraka Nataša Škaričić prije nekoliko dana izvjestila je hrvatsku javnost o događaju koji još nije zabilježen u političkom životu Republike Hrvatske. Riječ je održavanju tajnih unutarstranačkih izbora u Gradu Zagrebu koje je održala stranka “Zagreb je naš” još 14. prosinca 2022., registrirana inače na adresi stana zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Međutim, Tomaševićevi su se drugovi o promjenama unutar upravljačke strukture stranke oglasili na društvenim mrežama tek desetak dana kasnije.

Zbog sasvim izvjesnih potresa u stranci konspirativnost u izvještavanju javnosti zamijenila je transparentnost s kojom su se Tomašević i društvo hvalili od prvog dana od kada su preuzeli vođenje grada Zagreba. Naime, prema Statutu, stranku “Zagreb je naš” su do sada predstavljali dvoje koordinatora, a to su do sada bili Tomislav Tomašević i saborska zastupnica Urša Raukar. Obzirom da navedeni dvojac nije dobio zeleno svjetlo za buduće razdoblje, politički kuloari u Zagrebu, a i šire, počeli su već  brujati o mogućem raskolu na ekstremnoj ljevici koja se u vođenju Zagreba doslovno pogubila i za koju je već sada sasvim izvjesno da nema šanse da ponovo dobije izbore za vođenje glavnog grada Republike Hrvatske a koji su na rasporedu za dvije godine. Osim nezadovoljih građana Zagreba više nije nikakva tajna kako i među širim članstvom Tomaševićeve stranke i njenih satelita ima sve više nezadovoljnih načinom na koji se upravlja gradom.

Osim toga, u Tomaševićevim redovima ima i onih članova stranke koju čine aktivisti koji ne podnose stranačku hijerarhiju i koji se uopće ne žele spojiti s platformom “Možemo!”  jer smatraju kako će time stranka izgubiti svoj zagrebački identitet. S druge pak strane, čuju se mišljenja kako Tomašević i uski krug osoba oko njega sprovodi najcrnje metode čistke ljudi koji im nešto prigovore, te da zapravo ni nemaju svoje stranačke organizacije, kako ih nitko osim njih par uhljebljenih ne bi mogao kontrolirati.

Slučajno ili ne, posljednji politički raspad sistema u stranci “Zagreb je naš” događa se u trenucima kada platforma Možemo! sa SDP-om priprema izlazak na parlamentarne izbore na kojima snuje kako bi htjeli strušiti vladajući HDZ budući je ta stranka postala sinonim za korupciju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon