HRT: “PETI DAN” – ZNA LI SOA ODAKLE TOMAŠEVIĆU DOLAZI NOVAC ZA IZBORE?

Tekst: Panopticum

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Video: HRT

Emisija HRT-a “Peti dan”, emitirana u petak, 21. svibnja 2021. godine koju vodi i uređuje Gabrijela Perišić, kao jednu od svojih tema donijela je raspravu o lokalnim izborima u Hrvatskoj. Zanimljivi dio rasprave u emisiji vodio se oko lokalnih izbora u Zagrebu nakon prvog kruga izbora u kojoj je dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski kao komentator emisije “Peti dan” nazvao platformu Možemo! gomilom političkih pikzibnera.

Osim toga, dr. Tomev Mitrikeski je izrazio svojevrsno čuđenje obzirom na iznesene izborne statističke podatke platforme Možemo! budući svojim minornim izbornim rezultatima na državnoj razini  predstavljaju svojevrsni sramotni medijski fenomen obzirom da putem medija dobivaju toliku pozornost u javnosti.

Nadalje, posebni naglasak dr. Tomeva Mitrikeskog dobila je njegova izjava data tijekom emisije kako bi Sigurnosno obavještajnu agenciju (SOA) Republike Hrvatske trebalo zanimati odakle dolazi novac u udruge povezane s platformom Možemo! kao i njenom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, Tomislavu Tomaševiću.

Podsjetimo, SOA prikuplja i analizira podatke u cilju otkrivanja i sprječavanja radnji pojedinaca ili skupina koje su usmjerene protiv opstojnosti, neovisnosti, jedinstvenosti i suvereniteta RH, nasilnom rušenju ustroja državne vlasti, ugrožavanju ljudskih prava i temeljnih sloboda te osnova gospodarskog sustava Republike Hrvatske.

Cijelu emisiju HTV-a “Peti dan” od petka, 21. svibnja 2021. godine moguće je pogledati na televizijskoj platformi HRTi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon