ELEKTRONSKA POŠTA NATAŠE SRDOC ZAMJENICI USKOK-A: KAZNENA PRIJAVA PROTIV RIJEČKE KORUPMIRANE MREŽE IMA 72 STRANICE S 412 PRILOGA

Tekst: N. Srdoc/Panopticum

Foto: Fiuman/N. S.

Ostanak na vlasti i nesankcioniranje korumpiranih političkih mreža u Rijeci koje već dugi niz godina sprečavaju uspostavu vladavine prava i zaštitu vlasničkih prava u Hrvatskoj, nova je tema korespodencije elektronske pošte između Nataše Srdoc i Sajonare Čuline, zamjenice ravnateljice USKOK-a od srijede, 31. svibnja 2023. godine. Kako upit podnositeljice prijave ne bi prošao nezapaženo i s mogućom ogluhom, kopija elektronske pošte je proslijeđena još nekim državnim i EU tijelima.

Portal Panopticum je u posjedu navedene dokumentacije iz koje je razvidno da bi pojedincima u USKOK-u, a vrlo vjerovatno i u drugim institucijama Republike Hrvatske a obzirom da im nije razumljiva kaznena prijava napisana na 72 stranice s 412 dokumenata koji je potkrepljuju, trebalo ispitati razloge, motive i zakonitost postupanja a posebno na okolnost najavljenog odbacivanje prijave pod prijetnjom predsjednici Adriatic instituta za javnu politiku. Slučajno ili ne, iz korespodencije je vidljivo kako je DORH već otprije odbacio kaznene prijave protiv Vojka Obersnela u slučaju “Preluk” podnešene od strane Nataše Srdoc kao i neshvatljivo ubacivanje tuđeg imena u službeni odgovor USKOK-a podnositeljici prijave. Dopis USKOK-u također krasi jedna zanimljivost s pitanjem podnositeljice prijave: Zbog čega Kaznene prijave protiv riječkih gradskih čelnika i njihovih privatnih partnera u kriminalu uvijek zavrsavaju u riječkom USKOK-u?

Podsjetimo, razmjeri pranja novca u Hrvatskoj u periodu 2001-2010. godine javno su dostupni  u izvješću Global Financial Integrity iz Washingtona prema kojemu je iz Hrvatske samo u tom desetogodišnjem razdoblju vladavine SDP-a i HDZ-a izneseno najmanje 15,2 milijardi dolara.

Povodom nastale situacije, Nataša Srdoc poslala je zamjenici USKOK-a Sajonari Čulini elektronsku poštu koju prenosimo u cijelosti, i to kako slijedi:

> Od: Natasha Srdoc
> Za: [email protected]
> Datum: 31.05.2023 15:32
> Naslov: TRAZIM ODGOVORE
Sajonara Culina, odgovorite mi molim na slijedeca pitanja:

1) Koje dokumente trazite? Kaznena prijava protiv rijecke korumpirane mreze (I i II dio) napisana je na ukupno 72 stranice teksta i 412 stranica priloga.
Primila sam Vas novi dopis (u prilogu) s istim tekstom: “da u roku od 8 dana od dana primitka dopisa, iste ispravi, odnosno dopuni obzirom da su nerazumljivi i ne sadrze sve što je potrebno da bi se na temelju istih moglo postupiti, pod prijetnjom odbacivanja.”

Javite mi koje tocno dopune trazite i ponudite rok od minimalo 30 dana za njihovu predaju.

2) U prilozenom dokumentu, spominjete Vinka Bilica: “odlucujuci o potpunosti i razumljivosti podneska podnositelja Vinka Bilica”

Tko je Vinko Bilic?

U ocekivanju Vasih odgovora.
Natasha Srdoc, MBA Co-Founder International Leaders Summit

Co-Founder and Co-Chair Jerusalem Leaders Summit

Co-Host America’s Roundtable | Broadcast Media

 

—–Original Message—–
From: Natasha Srdoc
To: [email protected]; [email protected]
Cc: [email protected]; [email protected]
Sent: Thu, May 11, 2023 4:03 pm
Subject: Odgovorite molim

Sajonara Culina i Zlata Hrvoj-Sipek

Nadovezujem se na moj raniji email – u produzetku teksta.

Iz dokumenta kojeg posjedujem, vidljivo je da je DORH primio sve priloge Kaznenoj prijavi – II dio. Zatrazite od DORH-a da Vam preda sve dokumente koje sam njima poslala.

U prilogu Vam ponovno saljem priloge Kaznenoj prijavi – II dio, koje niste spomenuli u Vasem dopisu – iz toga proizlazi da ih niste primili?

  • Prilozi – Kaznena prijava 2 – Prilozi (1-4)
  • Prilozi – Kaznena prijava 2 – Prilog (5) – Odbacivanje kaznene prijave protiv g. Obersnela u slucaju Preluka
  • Prilozi – Kaznena prijava 2 – Prilozi (6-8)
  • Prilozi – Kaznena prijava 2 – Prilozi(9-14)

U ocekivanju Vaseg odgovora,

Natasa Srdoc

 

—–Original Message—–
From: Natasha Srdoc
To: [email protected]
Cc: [email protected]; [email protected]; [email protected]
Sent: Wed, May 10, 2023 8:22 am
Subject: Pozdrav Sajonara Culina

Sajonara Čulina,

Mislim da bi Vi trebali traziti izuzece kako bi se pokrenula istraga nad rijeckom koruptivnom mrezom.

Iz Vaseg Dopisa, kojeg saljem u prilogu, pozivate me da “u roku od 8 (osam) dana od dana primitka ovog dopisa, ispravite, odnosno dopunite, citirane podneske, jer ce se ukoliko ne ucinite u navedenom roku, odbaciti.”

Ukoliko Vas upce zanima provesti istragu na osnovu predane Kaznene prijave (u prilogu), morat cete navesti koje dopune trazite i ponuditi rok od minimalo 30 dana.

U prilozenoj Kaznenoj prijavi – Dio II izostavljeni su prilozi – koje mogu poslati naknadno (zbog velicine file-a)

USKOK Rijeka – Zbog cega Kaznene prijave protiv rijeckih gradskih celnika i njihovih privatnih partnera u kriminalu uvijek zavrsavaju u rijeckom USKOK-u?

Nataša Srdoc

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon