DOVODI LI NADZOR USKOKOVOG OPTUŽENIKA IZ HRVATSKIH ŠUMA DAVORA FILIPOVIĆA U BANSKE DVORE?

Tekst: K. V. K. / R. F.

Foto: Radio Imotski

Davor Filipović, nedavni gradonačelnički kandidat HDZ-a za Zagreb i predsjednik NO Hrvatskih šuma već petu godinu, novi je Plenkovićev kandidat za jedno od budućih ministarskih mjesta. Međutim, za Hrvatske šume veže se niz afera koje su dospjele u fokus glavne EU tužiteljice u Luxembourgu.

Dovoljno je spomenuti aferu u koju je upleten prijatelj Davora Filipovića, preciznije, brat Drage Prgometa, kojemu su Hrvatske šume iznajmile 136 apartmana na najboljim pozicijama na Jadranu. Kad se obračuna mjesečna najamnina po apartmanu dođe se do iznosa od 1.000 kuna – mjesečno. Uz taj simbolični iznos najamnine, Hrvatske šume su dužne održavati te iste apartmane. Istina je da je taj ugovor potpisan od strane SDP-ovog direktora 2014. godine, ali je isto istina da Hrvatske šume tako šlampavo vode spor protiv Prgometove tvrtke da je jasno kako je riječ o pogodovanju, s jasnom posljedicom štete za hrvatsku državu.

Podsjetimo, iste te godine, u kojoj je Davor Filipović za nadzor državne mega tvrtke dobio od Hrvatskih šuma 24 tisuće kuna neto, Hrvatske šume su se našle u skandalu s predsjednikom Uprave Krunoslavom Jakupčićem koji je bio uhićen istog jutra kada i Josipa Rimac, bivša državna tajnica, te je osumnjičen da je u dogovoru s tom istom Josipom Rimac pogodovao investitoru vjetroelektrane Krš-Pađene, uvaženom poduzetniku iz BiH, Milenku Bašiću. Dakle, osoba koja je pod službenom istragom USKOK-a za pogodovanje, neometano i dalje vodi državnu tvrtku čije poslovanje nadzire premijerov kandidat za upražnjenu minstarsku fotelju.

Za sam kraj nameće se nekolio otvorenih pitanja. Je li Davor Filipović donio ikakvu kvalitetu Hrvatskim šumama u zadnjih 5 godina predsjednikovanja u Nadzornim odborom? Nije. Što je premijer Plenković napravio s čovjekom s takvim rezultatima? Premijer ga je nedavno nagradio, te ga imenovao u Nadzorni odbor INA-e. A sada Plenković najavljuje da će uvaženi državni nadzornik Filipović postati ministar gospodarstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon