ZVIJEZDA FACEBOOKA KROJILA BI SOCIJALNU POLITIKU REPUBLIKE HRVATSKE

Tekst: B. D.

Foto: T. M./Tomislav Miletic/Pixsell

Josip Alardović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi i premijer Andrej Plenković u utorak, 6. travnja 2021. sastali su se predstavnicima inicijative “Moramo vam nešto reći” a najavljen je sastanak i s udrugom koju predvodi tzv. aktivistica s društvenih mreža Jelena Veljača. Naime, FB aktivistica je tražila sastanak zbog propusta u slučaju smrti djevojčice iz Nove Gradiške, a zbog toga su predstavnicu inicijative #Spasime napali iz Komore socijalnih radnika.

Nakon sastanka Aladrović dao je zajedničku izjavu s predstavnicama inicijative “Moramo vam nešto reći”. Ministar Aladrović je tom prilikom naglasio kako vlada RH promjenom zakona o udomiteljstvu želi relaksirati načine na koji se može udomiti dijete u Hrvatskoj na način da djecu koju su u domovima deinstitucionalizira kroz udomiteljske obitelji.

Podsjetimo, hrvatska komora socijalnih radnika uputila je apel Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koji se tiče konkretnih događaja oko ozljeđivanja i smrti dvoipolgodišnje djevojčice romske nacionalnosti te usput naglasila kako u ovim trenucima struka nije u mogućnosti iznijeti svoje mišljenje radi zaštite službene tajne. Nadalje navode kako socijalni radnici postupaju i postupat će sukladno važećim zakonima, pravilnicima, kao i Etičkom kodeksu socijalnih radnika. Osim toga, komora naglašava da navedene „inicijative“ čine osobe koje nisu kvalificirane, stručne i obrazovane za rad u sustavu socijalne skrbi, niti poznaju i razumiju problematiku i rad sustava socijalne skrbi, misleći pritom na facebook aktivisticu Jelenu Veljaču.

Bilo kako bilo, osim hrvatske komore socijalnih radnika i dobar dio hrvatske javnosti zaključuje kako je sramotno da premijer Plenković i nadležni ministar Aladrović s estradnom zvjedicom s facebooka poput Veljače ponižava struku socijalnih radnika. Moglo bi se zaključiti kako vlada Andreja Plenkovića uništava na svakom koraku struku bilo kojeg profila stavljajući u prvi plan nestručne osobe, željne slave i moći poput tima ljudi kojim se i sam okružio u Banskim dvorima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon