ŽENEVSKI BIENNALE ART EXIBITION SCULPTURE GARDEN OTVOREN DO 30. RUJNA 2020.

Tekst: B. D.

Foto: Misija RH u Ženevi

Od 12. lipnja 2020. u Ženevi traje drugo izdanje Exibition Sculpture Garden, u organizaciji Artgenève i u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti MAMCO te Gradom Ženevom, gdje se predstavlja tridesetak umjetničkih projekata, većinom novih produkcija nastalih upravo za bijenale, a kustosku koncepciju švicarske izložbe potpisuje Balthazar Lovay, dosadašnji ravnatelj Fri Art Kunsthalle iz Fribourga.

Među trisesetak radova našle su se i umjetničke instalacije hrvatskog konceptualnog umjetnika Tome Savića-Gecana, a izložene su na tri lokacije u središtu Ženeve (Park des Eaux-Vives, Park La Grange i Quai Gustave-Ador). Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2020. godine.

Tomo Savić-Gecan u svojim umjetničkim radovima istražuje komunikaciju i interakciju, koristeći često suptilnu prostornu transformaciju i nesvakidašnje odnose vremena i prostora. Nevidljivo, odsutno i praznina temeljne su teme njegovih radova. Izlagao je u brojnim hrvatskim i međunarodnim galerijama i muzejima poput Kunsthalle Basel, PS1 New York, Kunsthalle Fridericianum, De Appel, Apexart, Witte de With, Jeu de Paume, Kunsthalle Bergen te je sudjelovao na velikim međunarodnim manifestacijama među kojima su Manifesta, Venecijanski bijenale i Taipei Biennale. Dobitnik je nagrade ACCELERATE Hrvatska, koja mu je omogućila rezidencijalni boravak u vodećem svjetskom laboratoriju za fiziku čestica CERN.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon