IZLOŽBA DINAMOVO PROLJEĆE

Tekst: B. Dobrijević

Foto; NK Dinamo

U organizaciji Udruge “Dinamo to smo mi”  otvorena je izložba “Dinamovo proljeće” u petak 8.veljače 2019. u Galeriji Kranjčar na Kaptolu. Izložba ostaje otvorena idućih 10-ak dana a svi zainteresirani moći će prošetati bogatom prošlošću kluba. Moto izložbe je vraćanje identiteta Dinama Zagrebu kao i davanja građanske potpore klubu, Ulaz na izložbu je besplatan.

Izložbu su postavili mladi kustosi Luka Čubrić i Maja Pavlinić kojima je ovo predstavljao poseban izazov. Izložba prati Dinamovo osvajanje naslova Kupa velesajamskih gradova 1967., posljednji europski nastup 1970. godine u proljetnom dijelu sezone, legendarno osvajanje naslova prvaka bivše države 1982. te, nakon 49 godina, ovosezonski plasman u proljetni dio natjecanja.

U sklopu ‘Dinamovog proljeća’ održat će se i projekcija dokumentarnog filma ‘Dinamovo proljeće – 20 godina poslije’ u kinu Europa 18. veljače, a pet dana kasnije, 23. veljače 2019.  slijedi veliki koncert u Domu sportova na kojem će nastupiti Jura Stublić & Film, Tram 11, Kawasaki 3P i grupa Šank.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon