ZBOG PRIKRIVENOG FINANCIRANJA NGO UDRUGA U HR PROČELNIK ZAGREBAČKOG UHS PROZVAO SOROSA

Tekst: R. F.

Foto: RTL/VILAGHELYZETE

Televizija RTL u svojoj emisiji “Potraga” u četvrtak, 28. svibnja 2020. dala je povijesni prikaz Milana Bandića na čelu Zagreba u periodu od 20 godina gdje su pobrojane sve gradonačelnikove afere i pogodovanja. Povodom toga u emisiji su gostovali pojedinci iz hrvatske metropole koji su svak na svoj način opisali društveni fenomen “Bandić” u proteklom razdoblju. Od već poznatih i izrečenih stvari na temu Milana Bandića zanimljivo stanje na političkoj sceni Zagreba, a i šire, dao je pročelnik zagrebačkog Ureda za hitne situacije (UHS), Pavle Kalinić koji se osvrnuo na financiranje gradske oporbe putem tzv. NGO udruga, kazavši pritom na su redom financirane putem Georga Sorosa.

Komentirajući posljednje događaje u Zagrebu Kalinić je izjavio: “Moj prijedlog je da onaj tko to tko plaća da da bubnjeve, jer se lonci slabo čuju… Nevladine organizacije dobivaju sredstva iz vana, a u ovom konkretnom slučaju od Sorosa”, naveo je Kalinić.

Da podsjetimo, Država Izrael je kontrolirajući rad NGO udruga prateći njihovo financiranje utvrdila da velik njihov broj služi kao paravan za političku destabilizaciju Izraela, te nakon provedenog poreznog nadzora veliku večinu udruga zatvorila, a Georga Sorosa protjerala iz Izraela iako je po nacionalnosti Židov.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon